Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Mart '10

 
Kategori
Kentleşme
 

Bursa İnşaat Mühendisleri Odası'nın web sitesinden bir yazı

Bursa İnşaat Mühendisleri Odası'nın web sitesinden bir yazı
 

FOTOGRAFTA AUGUSTE RODİN'İN DÜŞÜNEN ADAM'I MEVCUT, DÜŞÜNEMEDİKLERİMİZE KARŞI BİR İMGE OLSUN İSTEDİM...

Bu heykele alıcı gözüyle baktığımda heykeltraşın da düşünmemesi gerekenleri düşünmekten hafif sıyırmış pozisyonunun dışa vurumu gibi bir durum sezinledim.

Manik depresif dibe vurma hezeyanlarının, spatuladan çıkışları gibi mesela!

HAYIRLAR GETİRSİN ŞU SON ÜÇ YILDIR MARMARA DEPREMİ üzerine yazıp çizmeye devam ediyorum.

Yıldrım Belediyesi'nin AK MASALAR internet sayfalarına da dün düşüncelerimi belirttim.

Olası bir BURSA DEPREMİ sonrasında afet organizasyonları için sivil savunma ekiplerinin var olup olmadığını sordum mesela!

Mevcut binaların kurtarılabilirliği ihtimaline hiç girmiyorum. Kaç kişi sağ kalacak ve bu sağ kalabilenlerin nüfus sayımlarından tutun günlük gereksinimlerinin karşılanması hesaplamalarına kafa yormaya başladım.

Muhtarlıklardan başlamalı bu bilinç. AKUT gibi yaralı kurtarma teşkilatları oluşturulmalı.

NEDİR BU REHAVET!

Sanki ((bana dokunmayan fay bin yıl oynaşsın)) der gibi hallerdeyiz hepimiz. :))

BURSA İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASININ WEB SİTESİNE RASTLADIM DÜN.

İLGİNÇ GELEN BİR SAYFAYI SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTEDİM.

=================================================================

http://www.imobursa.org.tr/

DEPREM VE GEMLİK

Deprem, her an olması beklenen bir doğal afettir.Yaşadığımız Şehir Gemlik bildiğiniz üzere 1.Derece Deprem Bölgesinde, İznik-Gemlik-Mudanya güzergahında Güney Fayı olarak isimlendirilen fay hattı üzerinde bulunmaktadır.

30-05-2009 Cumartesi günü Bursa’da Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Müdüresi Prof.Dr.Gülay Altay’ın verdiği Deprem Riski ve Azaltılması konulu seminere , Gemlik İnşaat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu olarak katıldık.Seminerde Prof.Dr.Gülay Altay ’’30 yıl içinde Marmara denizinde 7 şiddeti üzerinde deprem olma olasılığının , % 65 olduğunu ’’ söyledi.

Bu depremde Bursanın Dolayısıyla Gemliğinde olumsuz etkileneceğini belirtti.Seminer sonunda Prof.Dr.Gülay Altay’dan 24 Mayıs’ta 3, 7 Gemlik Merkez , 26 Mayıs’ta 3, 3 yine Gemlik Merkez, 29 Mayıs’ta 2, 6 Marmara Denizi Merkez olmak üzere arka arkaya yaşadığımız seri depremleri yorumlamasını istedik. Kendisi bu depremlerin ciddi boyutta düşünülmesi gereken depremler olduğunu ve bir an önce gerekli önlemlerin alınması konusundaki çalışmaların başlatılması gerektiğini vurguladı. Biz İnşaat Mühendisleri Odası Gemlik Temsilciliği olarak bu konuyla ilgili alınması gereken önlemleri 3 ana başlık altında toplayabiliriz.

1) Afet öncesi alınması gereken önlemler; Gemlikte hızlı bir şekilde bina envanterinin çıkarılması ve buna bağlı olarak binalarımızın depreme karşı durumunun belirlenmesi gerekir. Risk taşıyan binalar için acil önlemler alınmalıdır. Yaşadığımız şehirdeki binaları depreme dayanıklı hale getirmeliyiz veya 2. bir Gemlik İnşaa etmeliyiz.

2) Afet esnasında yapılması gerekenler Öncelikli hareketlerimiz neler olmalı. Bu konuyla ilgili Belediye ve Sivil Savunma Ekiplerinin halkı bilgilendirme amaçlı tatbikatlara tekrar başlaması gerekir. Kamu ve özel kuruluşlarda da bu tatbikatların yapılması, küçükten büyüğe herkesin deprem esnasında ne yapması gerektiğini bilmesi gerekmektedir. Bu bilgilendirme konusunda medyanın da büyük desteğine ihtiyaç vardır.

3) Afet sonrasında yapılması gerekenler Her mahallede toplanma yerimiz var mı. Barınma, tuvalet, su gibi yaşamsal ihtiyaçlarımızı karşılamaya hazır mıyız. Ana ve ara yollara ulaşımda sıkıntı yaşanacak mı. Şehrin elektrik, su, doğalgaz ve altyapı tesisatı bir afet sonrasında ne durumda olacak. Bütün bu soruların cevapları konusunda yetkili kurum ve kuruluşlardan halkı bilgilendirmelerini bekliyoruz. Son olarak depremle yaşama gerçeğini bilmemiz ama bu gerçek ışığı altında güvenle yaşayabilmemiz adına tüm yetkilileri acilen göreve çağırıyoruz.

Hasan HAMALOĞLU GEMLİK İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODA TEMSİLCİSİ

 
Toplam blog
: 238
: 1468
Kayıt tarihi
: 26.03.07
 
 

Bursa'dan bir milliyet okuru olarak, burada sizlerle olmak çok güzel. Bir ev hanımıyım, iki çocuk..