Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Kasım '07

 
Kategori
Haber
 

Bursa’nın “Batçıkları” batmaya başladı!

Bursa’nın “Batçıkları” batmaya başladı!
 

Sevgili Belediye Başkanımız, Hikmet Şahin’i öncelikle mütevazı tavrından ve insancıl yaklaşımlarından dolayı kutlamak istiyorum!

Bursa’ya belediye başkanı olmasından bu yana, inanılmaz güzel projelere de imzalarını atmışlardır, Kendileri AKP Bursa belediye başkanı olmasına rağmen, her zaman ne düşünceden olursanız olun, hangi siyasi parti mensubu olursanız olun, gereken mütevazılığini de elden bırakmamıştır!

Ancak iyi niyetle aldığına inandığım bir kararı doğru bulmuyorum, Bursa’ya yapılan batçıklar trafiğin rahatlaması içindi mutlaka.

Ancak batçıklarda yapılan yol çalışmaları, kanalizasyon giderlerinin tıkanması sonucu trafiğin yoğunluğu, sürücülerinde süratli bir şekilde seyir etmeleri ciddi kazaların yaşanmasına sebebiyet veriyor!

En son 2 gün önce şirket araçlarımızdan birinin batçık’a girmesi ve yol çalışması olması sonucu aracımıza arkadan gelen bir taksinin vurmasıyla maddi hasarlı büyük bir kaza yaşandı, Allah’tan can kaybına yol açan bir durum yoktu, bu risk de ciddi manada vardı!

Önerim; Batçıklara girmeden önce sinyalizasyon konulup, yavaşla, yolda çalışma var, yolda kaza var gibi uyarılar konulup, 7 ay içinde yaşanan 573 kazanında önüne geçilmiş olunur diye düşünüyorum!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından şehir trafiğinin rahatlatılması amacıyla yaptırılan batçıklarda meydana gelen kazalar önlenemiyor. Bursa Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü verilerine göre, 7 ay içinde 573 trafik kazası meydana geldi. Vatandaşlar ise, batçıklardaki rögar kapaklarının kazaya sebep olduğunu öne sürdü. Kazaların en büyük nedenleri yol kenarlarını sulayan su tankerlerinin geride bıraktığı yer ıslaklığı olarak gösterilirken sürücülerin batçıklara hız arttırarak girmelerinden dolayı direksiyon hâkimiyetini kaybederek takla atmaları, yol kenarındaki bariyerlere veya önündeki araca vurdukları belirlendi. Özellikle yağışlı havalarda şehir merkezinde Otosansit, Yüksek İhtisas, Merinos, Santral Garaj, Esentepe, Orhaneli Kavşağı, Küçük Sanayi Kavşağı olmak üzere 7 ayrı batçıkta günlük ortalama 73 maddi hasarlı, yaralamalı kaza meydana geliyor. Son olarak geçtiğimiz Temmuz ayında Coşkun öz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Coşkun öz’ün kızı Suzan Coşkun öz Mudanya yolu üzerinde bulunan Esen tepe batçığından aracıyla geçmek isterken su tankerinin geride bıraktığı ıslaklık nedeniyle direksiyon hâkimiyetini kaybedip önünde gitmekte olan sulama tankerine çarparak hayatını kaybetmişti. Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü yetkilileri, sürücülerin batçıklardan geçerken aşırı hız yapmamalarını söyledi.

 
Toplam blog
: 313
: 2778
Kayıt tarihi
: 15.03.07
 
 

16.10.1974 Samsun / Havza doğumluyum. Şu anda bir lojistik firmasının ortaklarındanım. İşimde ilk..