Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Şubat '13

 
Kategori
Futbol
 

Bursaspor: 1 - Galatasaray: 1. Galatasaray sonuçtan hoşnut değil...

Bursaspor: 1 - Galatasaray: 1. Galatasaray sonuçtan hoşnut değil...
 

Her ikisi de Zıraat Kupası’na  veda eden Bursaspor ve Galatasaray  Spor Toto Süper Lig’in 20.Haftasında Bursa’da karşı karşıya geldiler.(2.02.2013)

Ligin ikinci yarısına Kayserispor galibiyetiyle başlayan(Bursaspor:2-Kayseri :1) , daha sonra  İstanbul Büyük Belediyespor’a İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı’nda (4-1) yenilen Bursaspor bu maça elbette moralsiz başlaması beklenirdi. Buna bir de Teknik Direktörleri  Ertuğrul Sağlam’ın (27.01.2013) istifa etmesi ; Bursaspor için büyük bir dezavantaj gibi görünüyordu. Ama görüldü ki,  bu maç için Ertuğrul Sağlam’ın yerini alan Teknik Direktör Ersel Uzgur takımını maça gayet güzel hazırlamış ve Boluspor, bayağı galibiyet için oynadı.

Galatasaray , Bursaspor için hazırlık çalışmalarını, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde gerçekleştirdi.  Sarı-kırmızılı futbolcular antrenmana düz koşu ve ısınma, açma-germe hareketleriyle başladı. Antrenmanın ana bölümünde ise futbolcular taktik çalışmalar yaptılar.
Bu çalışmayla Bursaspor maçı hazırlıklarını tamamlayan Galatasaray  öğleden sonra Bursa'ya hareket etti.

Takımlar:

Bursaspor:
Carson, Şener, Serdar, İbrahim, Basser, Belluschi, Edu, Murat, Batalla, Okan, Pinto.

Teknik Direktör: Ersel Uzgur

GALATASARAY:
Muslera, Sabri, Semih, Dany, Riera, Engin, Yekta, Selçuk, Emre, Umut, Elmander
Teknik Direktör: Fatih Terim

Goller:
18.dk. Şener’in pasıyla Pinto kafayla Bursaspor’un ilk golünü attı .(1-0)
30.dk.  Selçuk’un pasıyla Ceza sahasına dalan Umut Galatasaray’ı beraberliğe eriştirdi (1-1)

Değerlendirme :

-Maç saat 19.00’da Bursa Atatürk Stadında başladı.  Stada yer alan 25 bin seyirci takımlarını sonuna kadar coşturdu. Bunu istifa eden Ertuğurl Sağlam her zaman istemiş, her zaman beklemiş ama ne yazık ki bu teşviki gidinceye kadar bulamamıştı.

- Bursaspor, bu kez eski bir oyuncusu olan yeni Teknik Direktörü Ersel Uzgur yönetiminde çıktı. Herkes , içine çekilmiş bir Bursaspor beklerken; Bursa’lılar seyircinin de özendirmesiyle  oldukça güzel bir futbol ortaya koydular.

-Galatasaray’ın çok geniş bir kadrosu, çok zengin bir kadrosu var hikayesi, hiçbir zaman tam anlamıyla uygulanmıyor ve Terim nedense istediği onbiri sahaya süremiyor. Gerçi sahaya çıkan futbolcular ötekilerden daha düşük kalite mi; hiç de değil ama , bir türlü istenilen sonuçlar alınamıyor.

-Galatasaray , bu maçta da Eboue ve yeni transfer Drogba'nın yanı sıra Baros, Çağlar Birinci ve sakat olan Ujfalusi'den yoksun sahaya çıktı.  Diğer yandan Sneijder yedekler arasındaydı ve ancak sahaya 70. dakikada çıktı. Yaptığı hep yan paslardan anlaşıldığına göre henüz Sneijder’de hazır değil.

-Diğer yandan Hamit ve Melo cezalıydı o yüzden oynayamadılar, onu anladık. Peki , Amrabat ve Burak’ın bu takımda yer almamasının nedeni neydi. Diyebilirsiniz ki; Fatih Terim takımı izliyor ve bu hafta oynaması gerekenlerin bunlar olduğunu görmüş ve onları oynattı ama, mesela Elmander, ne kadar iyi niyetli olursa olsun , onda aksayan bir şeyler var. Umut gibi maça asılamıyor. Sakat mı? Daha başka nedenleri mi var, bilemiyorum.

-Umut, tam bir arslan… Koşuyor, çalışıyor… Bütün hareketleri iyi niyetli ve sonuç alıcı. Fakat benim aklım Burak’ta kaldı? Niye oynamadı.

-Galatasaray’da en yararlı , en işini bilen ve sorumlu futbolcu Muslera. Gayet mütevazi  fakat işini iyi yapıyor.

Tabii seyircinin aklı Sneijder’de  bu futbolcu ne zaman forma girip takımda yer alacak? Biraz zor gibi kendisini toparlaması.

Drogba da gelince  Fatih Terim’in işi daha da zorlaşacak. Bu kadar bolluk için de darlık. Sonunda sorarlar adama! Daha korkulacak bir şey yok,  ama bu alınan sonuçlar ne?

Bana göre, belli ki,  Bursaspor’un Teknik Direktörü Ersel Uzgur Bursaspor için büyük bir kazanç. Hem kentini iyi biliyor, hem de takımını; bu bakımdan Bursaspor’un boşuna yurt dışında falan Teknik Direktör aramasına gerek yok. Sadece Ersel Hoca’ya yardımcı olsunlar; onu sık boğaz etmesinler yeter.

 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..