Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Mayıs '10

 
Kategori
Futbol
 

Bursaspor, Türk ve Dünya Futbolu

Bursaspor, Türk ve Dünya Futbolu
 

Ertuğrul Sağlam, şampiyonlukta şüphesiz büyük pay sahibi.


Bursaspor, şampiyon olarak Türk Futbolu adına devrim yaptı şüphesiz. Son derece imkanlı ve donanımlı olan İstanbul takımlarına kafa tutarak, mükemmel bir futbolla şampiyonluğa ulaştı.

Bu şampiyonlukta, Ertuğrul Sağlam'ın rolü çok büyük. Öncelikle, takım olmayı öğretti futbolcularına. Daha sonra, Atatürk'ün "Zeki, çevik ve ahlaklı" sporcularından olmayı... Yüreğini koyarak, ciddiyetle oynamayı öğretti futbolcusuna Ertuğrul Sağlam.

Ertuğrul Sağlam'ın öğrencileri sezon boyunca müthiş bir disiplinle ve güvenle oynadılar. Umudunu hiçbir zaman kaybetmeyen, mücadeleci bir takım vardı sahada. Turkcell Süper Lig'deki takımlar içinden gerçekten en iyisiydi Bursaspor. Futbolcu para için oynamıyordu. Önce şerefi, sonra şehri ve arması için oynadı futbolcu. Eğer bu futbolcular şımarmazsa seneye Şampiyonlar Ligi'nde iyi işler yapabilirler. O disipline, o hırsa ve o bilince sahipler.

Bursaspor yönetimi iyi transferler yaptı ve takımı iyi yönetti. Taraftar müthişti. Sürekli takımın arkasındaydı. Sonuna kadar destekledi. Biz biliyoruz ki, bu taraftar bu takım küme düşse de durur arkasında. O yüzden taraftarı da tebrik ediyorum.

Kısıtlı bütçesine rağmen büyük takımlara kafa tuttu Bursaspor. Bunu daha önceki iki yılda Sivasspor yaptı fakat mutlu sona ulaşamadı. İstanbul'u yıldıramadı. Bu konuda Bursaspor, tüm Anadolu takımlarına örnektir.

Dünya futbolunu da etkiledi bu şampiyonluk. Geçen sene Wolfsburg, Bundesliga şampiyonu olarak dünya futbolunda bir devrimin kapısını açmıştı. Bursaspor, Wolfsburg'un bu devrimine devam etti. Demek istediğim, Bursaspor ve Wolfsburg, dünya takımlarına örnek oldu. Adını bildiğimiz büyük takımların egemenliğini sonlandırdı.

Günümüz endüstriyel futbol anlayışına bir cevaptır bu şampiyonluk. Bursaspor, parasal gelir için taraftarının duygularını sömürdü mü?

Bilet fiyatlarını, taraftarının maça gidebileceği ölçüde ayarladı. Yani bir baba, çocuğunu alıp maça gidebildi, bütçesini sarsmadan. Bursaspor Televizyonu'nu ücretlendirmedi. Bursastore'da uygun fiyatlarla satış yaptı. Kısacası, "Markalarımızla daha güçlüyüz" diyen takımlara inat, marka olmadan, taraftarının desteği, takımının yüreğiyle şampiyon oldu Bursaspor.

Bütün takımlar Bursaspor'u bu yönde örnek almalı. Tebrikler Bursaspor!

Not : Yazılarım www.yenimuhalefet.com adresinde de yer almaktadır.

 
Toplam blog
: 313
: 1350
Kayıt tarihi
: 21.03.07
 
 

1996'nın ilkbaharının dünyaya getirdiği birçok çocuktan biriyim. Milliyet Blog'da yazmaya yaşım h..