Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Mart '10

 
Kategori
Futbol
 

Bursaspor' un şampiyonluk şansı

Bursaspor' un şampiyonluk şansı
 

Yeni bir Sivasspor vakası mı, yoksa şampiyonluğun en büyük adayı mı? Taşıdığı büyük futbol potansiyeli ile Bursa şehri uzun bir aradan sonra ilk defa şampiyonluğa doğru o meşhur timsah yürüyüşüne başladı. Futbol takımı, taraftar, şehir halkı, esnaf, Bursa dışındaki Bursalılar, Yönetim herkes kenetlenmiş durumda. Peki Bursaspor gerçekten de şampiyon olabilir mi? Artık şampiyonluk yarışı içinde Beşiktaş da olduğuna göre, üç büyüklere karşı şansı ne olur? Bu amaçla Bursaspor' un rakipleri karşısındaki konumunu kısaca değerlendirmeye çalışacağım.

Bugün Ertuğrul Sağlam' ın gazeteci İsmail Er' e verdiği röportajı okudum. Ertuğrul Sağlam takım olarak hedeflerinin hedefinin şampiyonluk değil, Avrupa Ligi veya Şampiyonlar Ligi olduğunu açıklamış. Tabi ki bu şampiyonluğa inanmadığını göstermez, ancak takım üzerindeki baskıyı kaldırmak istemiş olabilir. Geçtiğimiz senelerde bu baskının Sivasspor' un ayağını buz misali nasıl kaydırdığını herkes biliyor. Ertuğrul Hoca akıllı açıklamalar yapmış ve her maçı final olarak gördüklerini de söylemiş.

Sezon başında Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş üçlüsünden şampiyonluk için en şanslı gördüğüm takımın Beşiktaş olduğunu yazmıştım. Beşiktaş puan olarak epey geride kaldığı zamanlarda bile bu düşüncemi korudum. Ancak Buraspor' u gösterdiği performans ile üç büyüklerin birazcık önünde görüyorum. Elimizde iki adet takım olmayı bilen, hocaları iyi motivasyon sağlayan, mücadeleyi ön planda tutan takım (BJK ve Bursaspor) ile iki adet yıldızları olan, maçları bireysel yeteneklerle çeviren, mücadeleden çok tekniğe önem veren ve hocaları tuhaf işler yapan takım var (Fenerbahçe ve Galatasaray).

Turkcel Super Ligi geçtiğimiz sezon 6. sıradan gelen BJK kazanmıştı. Sivasspor zirvede idi. Son 3-4 hafta düşüşe geçmişti. Bu sezon da enteresan bir tablo var. Bu kez lider başka bir Anadolu takımı olan Bursaspor ve BJK yine 6. sıradan yükselişe geçti. Fenerbahçe ve Gaşatasaray geçen sene olduğu gibi anlamsız puan kayıpları yaşıyorlar.

Bir kere şunu ortaya koymak lazım. Feerbahçe ve Galatasaray' ın kendi aralarında oynayacakları derbi ligin kırılma noktası olacak. Diğr kırılmanın ise Galatasaray- Bursaspor maçı olabileceğini düşünüyorum. Neden mi? Öncelikle ligin ilk yarısında da gördük, FB- GS derbisini kaybeden birkaç hafta düşüşe geçiyor. Kolay değil. Hele de GS camiası epey sarsılıyor. Bu maçı kaybeden kim olursa olsun, yarışın dışında kalacaktır. Beraberlik her iki takımı yarışta tutar. İkinci olrak Bursaspor' un fikstürüne bakıldığında Galatasaray maçına kadar 4 iç saha, iki dış saha maçı olduğunu görüyoruz. Dış sahalardan bir tanesi Olimpiyat Stadı' ndaki İ.B.B Spor maçı. Yani bu maça İstanbul'daki Bursalıların ve Bursa' dan yola çıkacak kafilelerin ilgi göstermesi ile burası da deplasman olmaktan çıkacaktır. Bursaspor sadece Ankara deplasmanında Gençlerbirliği karşısına çıkacak. Kendi seyircisi önünde oynayacağı 5 maçta en az 4 galibiyet elde etmesi halinde, Gençlerbirliği maçının skoru ne olursa olsun, GS maçına farklı bir özgüven ile çıkacaktır. Bursaspor' un GS yenmesi halinde GS oyun dışı kalır kanaatindeyim. Bursa ise şampiyonluğunu ilan etmeye hazırlanır. Kaybederse, yarış son haftaya taşınır.

Beşiktaş ise GS ve FB önündeki derbi performansı ile konumunu belirleyecek. Açıkcası BJK' nin hala GS ve FB' den önde btireceğini düşünüyorum. Bunun sebebi Denizli' nin motivatörlüğü ve takım olarak iyi mücadele etmeleri.

Özetle ligin kaderini ligin kırılma maçları belirleyecektir. Bursaspor için çok kritik 5 haftalık maraton başlıyor. 5 maçta alınacak en az 12 puan şampiyonluk yolunda Bursaspor' u güçlendirir. Aksi halde, BJK' nin, tabi derbi performansı da iyi olursa, şampiyonluğu hoca faktörü nedeni ile alabileceği düşünesineyim.

Bir Fenerbahçe' li olarak gönlüm elbette Fenerbahçe' nin şampiyon olmasından yana. Ancak bir tarafım da içten içe Bursaspor' un şampiyonluğunu görmek istiyor. Tıpkı Sivasspor' da olduğu gibi.

 
Toplam blog
: 575
: 567
Kayıt tarihi
: 10.05.07
 
 

İlgi alanları ekonomi, para politikası, siyaset, edebiyat, futbol, Türk ve Ortadoğu Tarihi, AB ve..