Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Eylül '10

 
Kategori
Futbol
 

Bursaspor dağıldı

Bursaspor dağıldı
 

Fotoğraf, www.milliyet.com.tr adresinden alınmıştır.


Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde tarihindeki ilk maçına çıkan Bursaspor, İspanyol rakibi Valencia karşısında dağıldı. Bu dağılma sadece skor yönünden değildi. Yeşil- Beyazlılar Valencia karşısında oyun olarak da dağıldılar.

Ben aslında maçın başında Bursaspor'dan umutluydum. Bunun nedeni de Valencia'nın genelde yedeklerden kurulu bir kadro ile sahaya çıkmasıydı. Bursaspor ise, oynadığı futbol ile hemen herkesin beğenisini kazanıyordu.

Gelgelelim büyük bir hüsrana uğradık.Maç başladıktan sonra ilk Şampiyonlar Ligi maçını oynamanın verdiği tedirginlik kendisini gösterdi. Bir türlü top yapamayan yeşil- beyazlılar 16. dakikada sanki ağır çekim gibi golü kendi kalelerinde izlediler.

Bursaspor, rakibine bol pozisyon verirken kendisi neredeyse pozisyona giremedi. Yenilen gollerde konsantransyon eksikliği, kademe hatası, yanlış yer tutma, beceriksizlik yani ne arasanız vardı. Bu kadar kolay gol yenilmez.

İkinci yarıda Sercan oyuna girince Bursaspor hareketlendi. Ama orta sahadan başlayıp defansa kadar varan hatalar zinciri gollerin Bursaspor kalesine girmesine neden oldu. Timsahların tam oyun iştahları açılmışken yedikleri üçüncü gol onlar için maçın da bitişi oluyordu. Ama Valencia son ana kadar maçı bitirmeyi düşünmedi ve dördüncü golü de buldu.

Bursaspor Türkiye Liginin şampiyonu. Şu anda da halen lig lideri. İşte son şampiyonumuz ve halihazırdaki liderimizin yedeklerden oluşmuş bir Valencia karşısında dört gol yemesi ve her anlamda resmen dağılması aslında Türk futbolunun durumunu gösteriyor. Bence asıl önemli konu bu. Asıl kokunç olan bu.

Son olarak şunu söylemek istiyorum. Bursaspor'a bir maç sonunda çok fazla yüklenmek de doğru değil. Çünkü onlar ilk defa böyle bir maça çıkıyorlar. İstanbul'un büyük denilen takımlarının kimlere ve nasıl elendiklerini unutmayalım. Onların elendikleri takımlar bu Valencia'nın çeyreği bile etmezler. Bursaspor yılmadan devam etmeli. Eğer Türkiye'deki başarısını istakrarlı bir şekilde sürdürüp her sene Avrupa'da yer almayı başarırsa orada da bir gün istediklerini hayata geçirebilir.

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..