Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Nisan '10

 
Kategori
Spor
 

Bursaspor Henüz Şampiyon Değil

Bursaspor Henüz Şampiyon Değil
 

Sezonun tamamlanmasına sadece dört hafta kala dört takımın da şampiyonluk potasında olması başlı başına bir heyecan kaynağı ama bu takımların birbirleriyle maçları olması heyecanın dozunu en üst seviyeye taşıyor.

Puan cetveline bakıldığında liderin avantajı göze çarpıyor; özellikle de bugünkü derbi göz önüne alındığında. Bu nedenle, bugün Fenerbahçe kazansa dahi liderliğini sürdürecek olan Bursaspor için şampiyonluk çok uzak değil ancak henüz bunun kesinleştiğini söylemek de imkânsız; işte nedenler.

Bursaspor Son Haftalarda İyi Futbol Oynamıyor

Bu durumun birinci nedeni takımın şampiyonluk baskısı ile yüzleşmesi ama zaten bir şampiyonluğu değerli kılan da zor şartlar altında kazanılmış olması değil mi? Bu nedenle Ertuğrul Sağlam’ın kalan haftalarda yapması gereken en önemli iş bu baskıyı motivasyona çevirmek. Fakat görünen tabloda son on haftada sekiz galibiyet alarak önemli bir başarı elde eden yeşil beyazlıların bir aydır sergilediği futbol kalan haftalar için önemli bir endişe kaynağı.

Önümüzdeki Haftanın Favorisi Galatasaray

Bursaspor otuz haftanın sonunda Galatasaray’dan beş puan ve altı averaj önde bulunuyor. Buna ek olarak ligin ilk yarısındaki karşılaşma da yeşil beyazlıların üstünlüğü ile sona erdi. Ancak bunların hiç biri Bursaspor’u Galatasaray karşısında favori göstermemiz için yeterli değil. Özellikle bu haftayı üç puanla kapatıp şampiyonluk yarışında iddiasını sürdüren Galatasaray’ın önümüzdeki hafta puan kaybının sürpriz olacağını düşünürsek Bursaspor’un liderliğini devam ettirmesi için bugünkü derbide, belki de ligdeki en anlaşamadıkları takım olan Beşiktaş’tan bir galibiyet beklemeleri gerekiyor.

Kalan Maçlar

Şampiyonluk öyle bir şey ki hiç puan kaybetmemeniz gerekiyor.

Bu işin zorluğuna geçmiş sezonlarda ligde başarılı performans gösteren Gençlerbirliği, Gaziantepspor, V.Manisaspor veya Sivasspor örnekleriyle birçok defa şahit olduk. Takımınız gerçekten iyi oynayabiliyor ve başarılı sonuçlar da alıyor ama üst üste galibiyetler kazanmak özellikle de daha önceden böyle bir tecrübesi olmayan takımlar için omuzlarda taşınan ve gitgide ağırlaşan bir yük haline dönüşebiliyor; özellikle de bulunulan durum hayallerin bile ötesindeyse. Bu çerçeveden bakıldığında Bursaspor’un rakipleri olan büyük takımlara karşı psikolojik bir dezavantajı çıkıyor ve bu nedenle yeşil beyazlıların kalan üç maçının da üç olasılığa açık olduğunu söylemek gerek. Fakat bu şikâyet edilecek bir durum değil aksine, şayet Bursaspor şampiyon olacaksa bu şampiyonluğu üç büyüklerin şampiyonluğundan daha değerli kılan en büyük unsur.

Son Yüz Seksen Dakika Mı Son üç Maç Mı?

Neticede Bursaspor’un tarih yazmasına bir taraftan sadece yüz seksen dakika, diğer taraftan da birbirinden zorlu üç karşılaşma var. Yeşil beyazlıların bugünkü konumları zaten başlı başına bir başarı öyküsü ancak bu başarının tamamına erdiğini söylemek için şampiyonları erkenden ilan etmek yerine son maçın son düdüğünü beklemek gerekiyor.

 
Toplam blog
: 788
: 1417
Kayıt tarihi
: 11.11.07
 
 

Çoğu çocuk gibi ben de futbolcu olmak istedim, olmadı. Bu oyundan kopmamak adına üniversite yılla..