Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Mayıs '10

 
Kategori
Spor
 

Bursaspor'un şampiyonluğu ile değişecek alışkanlıklar!

Bursaspor'un şampiyonluğu ile değişecek alışkanlıklar!
 

Sezonun bunca mücadelesi, gerilimi, heyecanı geldi son maçlara takıldı.

Bugün, Bursa ve Kadıköy’de insanlar maç saatinin bir an önce gelmesini ve karşılaşmaların hemen başlamasını sabırsızlıkla bekleyecekler.

Bugün, kalbi biraz da Bursaspor ve Fenerbahçe için çarpanların maç dışında hiçbir şey düşünmeyecekleri bir zaman dilimidir.

Bursaspor için bu biraz daha zor olsa gerek çünkü tarihinde ilk kez ligde bir final karşılamasına çıkıyor olacaklar.

Geldikleri çizgi ise tartışmasız büyük başarıdır. Bursaspor çocukluğumuzun önemli takımlarından biriydi. Bir süre önce küme düşmesi herkes için şok etkisi yaratmıştı. Açıkçası o dönem bir bocalama devresi geçirmişlerdi. Ancak lige yeniden dönüşleri; özellikle de geçen sezon Ertuğrul Sağlam hamlesiyle farklı bir kimliğe bürünüp bu noktaya kadar geldiler.

Bursaspor’un şampiyonluğu bir çok değeri, düşünceyi, alışkanlığı bir anda yıkmış olacak.

Anadolu’dan Trabzonspor’dan sonra şampiyonluk ipini göğüsleyen ikinci takım sahne alacaktır. Bu da yıllardır Trabzonspor’un cepten yediği kredinin tamamen tükenmesi olacaktır. Kuşkusuz önümüzdeki sezon Trabzonspor’un üzerinde çok ciddi bir baskı yaratacaktır.

Şampiyonluğun yıllardır sezon başında üç büyük takım tarafından paylaşılmış olduğu, diğerlerinin ne yaparsa yapsın bunu değiştirmeyeceği düşüncesi bir anda değişecektir.

Esas gerilim; Gençlerbirliği, yüzüncü yılını kutlayan Ankaragücü ve Gaziantepspor hatra Kayserispor üzerinde yoğunlaşacak; yıllardır pastadan çok iyi paralar almasına rağmen bir türlü şampiyonluğa oynayan bir takım yaratamamış olmaları taraftarları arasında sorgulanacaktır.

Türkiye’den üç büyükler dışında Şampiyonlar Ligi’nde oynayan dördüncü takım Bursaspor olacak; Avrupa’nın bazı devleri Bursa’ya gidecektir. Bursaspor Şampiyonlar Ligi’nde kazanacağı ekstra paralarla Türkiye’deki rakipleri ile arasında ekonomik bir avantaj sağlayacaktır.

Laf paradan açılmışken; şampiyonluğun Bursaspor’un Türkiye’deki yayın gelirleri paylaşımında da kalıcı bir oran sağlayacağını söylemeliyiz.

Kısacası, bugün saat 22.00’ye doğru eğer Bursaspor’un şampiyonluğu kesinleşirse Türkiye kuşkusuz aynı Türkiye olmayacaktır.

Bundan yirmi yıl önce herşey prestij, büyüklük mücadelesi içinde yoğruluyordu. Artık öyle değil; ekonomik kriterler herşeyin önüne geçti.

Bursaspor’un az yatırımla bu sene gelmiş olduğu pozisyon pastadan alacağı dilimin büyümesine neden olacaktır ki müthiş kârlı ve verimli bir ticari işletmecilik yapmıştır.

Bu aynı zamanda Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor; hatta Fenerbahçe’nin de ciddi başarısızlığı, kötü işletmeciliği olacaktır.

Finalin ertesinde bu başarısız işletmeciliği daha deyalı masaya yatıracağız.

Fenerbahçe 18. şampiyonluk finaline çıkıyor. Fenerbahçe’nin şampiyonluğu sayıları 15 ile 20 milyon arasında olduğu iddia edilen taraftarına büyük bir mutluluk yaşatacak; geri kalanlar içinse katlanılması gereken bir duygu yaratacaktır.

Kuşkusuz şampiyonluğun getirisi Fenerbahçe için, Bursaspor ile karşılaştırılamayacak kadar yüksek olacaktır.

Bu final için bir tahminde bulunmayalım. Hak etmiş olanın şampiyonluk ipini göğüslemesini dileyelim.

Uzay Gökerman

 
Toplam blog
: 2033
: 1268
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

"Keyif verici bir yalnızlık" olarak gördüğüm yazma serüvenimin en önemli merkezlerinden bir tanes..