Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Şubat '11

 
Kategori
Spor
 

Bursaspor'un şampiyonluk politikası

Ertuğrul Sağlam’ın Sivasspor maçından sonraki röportajında kurduğu bir cümle çok enteresandı: “Biz çok iyi bir takım değiliz.”

Bu cümle bir alçak gönüllülük ifadesi olarak algılanabilir fakat benim düşüncem olayın arkasında mütevazılıktan ziyade, takip edilen ciddi bir politika olduğu yönünde.

Geçen sezon son üç haftaya kadar Bursaspor’un şampiyon olmasına çok az ihtimal veriliyordu. Aynı doğrultuda medyanın yeşil beyazlılara ilgisi de hiçbir zaman, lige çok önceden havlu atmış Galatasaray ve Beşiktaş’a gösterilen kadar dahi olmadı. Sonuçta spekülasyon, dolduruş ve gereksiz ithamlardan uzak olan bu sağlıklı atmosfer yeşil beyazlılara sezon sonunda şampiyonluk kupasını kaldırma yolunda önemli bir avantaj sağladı.

Bugün de durum çok farklı değil zira gün itibariyle liderlik konumunda bulunan Bursaspor’un gündemde kapladığı alan oldukça kısıtlı ve ön planda olmama durumunun getirdiği avantajların son derece farkında olan Ertuğrul Sağlam mevcut durumun aynı şekilde devam etmesi için önemli bir gayret sarf ediyor.

Bu göz önünde olmama politikasının arka planında ise mutlaka önemli bir motivasyon ve inanmışlık var. Bir başka deyişle Bursaspor teknik direktörü ve futbolcuları dışarıya, baştan sona tevazu dolu bir görüntü yansıtsalar da takımlarının en az Trabzonspor ve Fenerbahçe kadar şampiyonluk şansına sahip olduğuna yürekten inanıyor. Nitekim Sivasspor maçının son anlarında gelen gol sonrası yaşanan sevinç ve maç sonunda yeşil beyazlıların gözleri bu durumu tüm çıplaklığı ile gösteriyordu.

Bu tutum için Bursaspor’u eleştirmek çok doğru değil zira genelde gündemde olmak avantaj gibi düşünülür ama aslında şampiyonluk mücadelesini sessiz sedasız sürdürmenin de önemli avantajları var. Benim bu konuda aklıma takılan tek konu, dışarıya yansıtılan bu görüntünün zaman içinde tribünlere ve en önemlisi takıma sirayet edip yeşil beyazlıların konsantrasyonunu olumsuz yönde etkileme riski taşıması.

 
Toplam blog
: 788
: 1417
Kayıt tarihi
: 11.11.07
 
 

Çoğu çocuk gibi ben de futbolcu olmak istedim, olmadı. Bu oyundan kopmamak adına üniversite yılla..