Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Aralık '21

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Burun Ameliyatı

BURUN AMELİYATI TÜM YÜZÜMÜZÜ ETKİLER!

Burun, yüzün en önemli ve belirgin organıdır. Bir kişinin ifadesinin güzel görünmesi için burnun görünümünü yüz hatlarıyla eşleştirmek önemlidir. Görünümün yanı sıra kemik ve burun kıkırdağı bükülmesi gibi sağlık sorunları da kişilerin yaşam kalitesini düşürebilmektedir. Burun ameliyatı ile kişinin sağlık sorunları giderilebilmekte ve istediği görünüme kolaylıkla kavuşabilmektedir.

Günümüzde burun estetiğinde fonksiyonel rinoplasti ameliyatı sıklıkla yapılmaktadır. Fonksiyonel rinoplasti, ameliyat sırasındaki sağlık sorunlarını çözdüğü ve görünümde istenilen değişiklikleri sağladığı için tercih edilmektedir. Fonksiyonel burun ameliyatına rinoplasti ve septoplasti denir.

Tek işlemde hem sağlık hem görünüm sorunlarını giderebilirsiniz

Fonksiyonel burun ameliyatı ile kişiler tek bir ameliyatla kişilerin sağlık sorunları ve görünüm açısından isteklerine cevap verebilmektedir. Yaygın sağlık sorunları; kemiklerin ve kıkırdakların bükülmesi, burundaki tümörler ve burun deliklerinden yetersiz hava akışıdır. Fonksiyonel burun ameliyatına uygun kişiler üç kategoriye ayrılır: Sağlık sorunu olanlar, dış görünüşünden şikayet edenler, sağlığını ve görünüşünü değiştirmek isteyenlerdir.

Ameliyat sonrası bunlara dikkat!

Ameliyattan sonra doktor kontrolünde bir gün sonra hastaneden taburcu edilebilir. Genel anestezi altında yapılan operasyon gerçekleştirilir. Ameliyattan on gün sonra hastanın iyileşme süreci tamamlanır. Ancak yaklaşık üç hafta içinde bu kişi davranışlarına dikkat etmelidir. Özellikle yüz bölgesini korumalıdır. Ameliyat öncesi ve sonrasında hasta ile doktor arasındaki ilişkiyi ve istekleri net bir şekilde belirtmek, sonucun başarısı için önemlidir. Hastalar beklentilerini açıklamalı ve uzman hekim ameliyat sonrası görünümü mümkün olduğunca detaylı anlatmalıdır. Bu sayede operasyon sonrası kişinin memnuniyeti artar.

İşlemler kişiye özel planlanmalıdır

Burun ameliyatı için hastaların beklentilerini karşılamak için birçok önemli kriter vardır. Bunlardan ilki cerrahi operasyonların hastaların istek ve ihtiyaçlarına özel olarak planlanmasıdır. Görünüm ve sağlık açısından planlanması gereken birkaç nokta vardır. Örneğin; insanların sağlıklı nefes almaları ve kendilerine uygun yüz ifadeleri vardır. Rinoplastinin temel amacı, insan yüzünün şekline uygun burun görünümünü elde etmek için burnun fonksiyonunu korumak ve iyileştirmektir. Ayrı planlanmış bir operasyonda daha gerçekçi bir sonuç elde edebilmek için kişinin yüz ve burun yapısı ve cilt durumu detaylı olarak kontrol edilmelidir. Herkesin burun yapısı ve özellikleri farklıdır. Burun ameliyatının en önemli noktası, insan yüzünün yapısına uygun burun görünümünün elde edilmesidir. Başarılı bir rinoplastide hastanın yüz hatlarına uygun simetrik ve doğal bir geçiş ve görünüm elde edilir.

Op. Dr. İlsun Aka

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahisi

www.ilsunaka.com.tr

www.instagram.com/drilsunaka

 

 

 
Toplam blog
: 142
: 25
Kayıt tarihi
: 05.07.19
 
 

1979 yılında Almanya Köln şehrinde doğdum. İlk, orta ve lise eğitimimi memleketim Uşak'ta tamamla..