Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ocak '17

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Burun ameliyatlarında (Rinoplasti ve Septoplasti) arasındaki farklar nelerdir

Burun ameliyatlarında (Rinoplasti ve Septoplasti) arasındaki farklar nelerdir
 

Burun tıkanıklığı ve Estetik burun ameliyatı 
 
Estetik burun ameliyatları burundaki diğer sorunların tedavisi amacı ile de kombine uygulanabilir.
daha önceden sapanmış bir septum deviasyon sorunu var ise (eğri bir septum), septal kıkırdağını yeniden şekillendirmek veya çıkarmak suretiyle estetik operasyon ile birlikte tedavi edilebilmektedir. Sadece estetik operasyon yapılıp, burun delikleri ve kanatları çok fazla küçülürse, birde eğri bir septum var ise hastanın solunum kalitesi düşerek nefes alması doğrudan etkilenecektir. Septum sorunları genelde burun estetiği ameliyatı işlemi sırasında düzeltilebilen, burun iç yapısındaki kıkırdakların düzensilikleridir. 
 
Operasyon esasında kronik sinüs enfeksiyonlarının nedenleride ele alınmalıdır. Sosyal güvenceniz işlevsel ameliyatı karşılasada estetik cerrahiyi karşılamayacağını bilmelisiniz.
 
Hastaların yaklaşık yüzde onunda burun ameliyatı sonrasında bir revizyon ameliyatı gereksimi doğabileceği ilk ön görüşmede hastalara bu riskler ve ameliyat sonrası olası komlikasyonlar anlatılmalıdır.
 
Rinoplasti nedir?
Burun cerrahisinde kullanılan tıbbi terimler kafa karıştırıcı olabilir. Örneğin "burun estetiği" veya " burun reviyozyonu" aynı teknik ve yöntemle yapılan bir ameliyattır. Revizyon işlemi isminden de anlaşılacağı gibi, ilk işlemde ortaya çıkan kusurları yada beklentilerin karşılanmadığı durumlarda yapılan operasyona verilen isimdir. 
 
 
Hastaların büyük bir bölümü, rinoplasti olduğunda, septoplasti de gerçekleştiğini düşünürler. Nefes alama ve burun tıkanıklığı sorunu mevcut ise doktorunu bu konuda önceden bilgilendirmesi gereklidir. 
 
Rinoplasti ve Septoplasti farklıdır?
 
Burun yapısının oranlarını, dokusunu ve ve doğrudan görünümünü değiştirmek için yapılan mühaleye burun estetiği ameliyatı denir. Burun görünümünü iyileştirilirken aynı anda burundan nefes almayıda düzeltebilir veya her ikisini birden gerçekleştirir.
 
 
Septoplasti ise nefes alabilmek için nazal septumun (burun iç kısmını ayıran kıkırdak ve kemik) düzenleme işlemlerini içerir.  Septorhinoplasti, burun yapısını değiştirmek ve nazal septumu düzleştirmek için kullanılan bir operasyondur. 
 
Kapalı ve açık burun estetiği ameliyatı arasındaki farklar nelerdir?
 
Kapalı operasyonda cerrah burnun iç yapılarına işlem yapmak için burun deliklerin içinde kesikler açar, yapaıalcak işlemin boyutuna bağlı olsada genellikle, lokal aneztesi tercih edebilir.
Açık operasyonda ise, burun deliklerinin birleşim yerinde bir kesi açarak burun dokusunda daha köklü ve geniş anlamda müdahale olanağı sağlanır, daha uzun süren ve zor bir operasyondur. Genellikle aksi bir durum söz konusu değilse genel aneztesi altında gerçekleştirilir.
 
Şu konu çok iyi anlaşılmalıdır; Sağlıklı nefes almak insan sağlığını ve yaşam kalitelisini doğrudan etkileyecek önemli faktörler arasındadır.
 
Tüm okurlara, bol oksijenli huzurlu bir hayat dilerim. Sevgiyle mutlu kalın.
 
 
 
Toplam blog
: 8
: 1031
Kayıt tarihi
: 29.11.15
 
 

19 Mart 1970 tarihinde Niğde'de doğdum. İlk, orta ve lise öğrenimimi Eskişehir'de tamamladım. Dah..