Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Mart '22

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Burun botoksu

Burun estetiği cerrahi yöntemler ile olduğu kadar cerrahi olmayan yöntemlerle tedavide de tüm dünyada en fazla tercih edilen estetik operasyondur.  Cerrahi olmayan burun estetiği tekniklerinden başında botoks enjeksiyonu uygulaması gelmektedir. 

Botoks enjeksiyonu ile düzeltilebilen burun estetiği sorunları nelerdir?

Burundaki bazı sorunlar, burun kemeri, asimetri sorunları, burun ucu düşüklükleri ve burun eğrilikleri botoks ve dolgu enjeksiyonu kullanılarak düzeltilebilir. Bu tür burun estetiği problemlerine sebep olabilen iki farklı kas grubu bulunmaktadır. Bunlardan biri burnun iç kısmında bulunan destek sağlama özelliği olan septum kıkırdağı, diğeri ise burun ucu ile üst dudağı iç kısımdan birbirine bağlayan depressor septi nasi kasıdır. Depressor septi naşi kası burnun uç kısmının aşağıya doğru hareket etmesini sağlar. Bazı insanlarda gülümseme esnasında bu kas daha fazla çekilmeye ve ileri – geri fazla hareket etmesine yol açabilir.

Levator labi superioris alaque nasi ise burun kanatları ile dudağın yan kısımlarına birbirine bağlayan bir diğer kas grubudur. Bu kas grubu da dudak üstü ile burnun yan kısımlarının yukarıya doğru çekilmesine neden olur. Bu neden ile burun ucu aşağıya doğru daha sarkık durur. Tüm bu kasların etkisi ile burun ucunda sarkıklık sorunu ortaya çıkar. Burun ucu sarkıklığını çözmekteki en etkili tedavi ise botoks enjeksiyonu uygulamalarıdır. 

Burun botoksu nasıl uygulanır?

Burun ucu düşüklüğü olan kişilerin botoks ile tedavisine alanında uzman plastik cerrahlar karar verebilir. Botoks enjeksiyonu tedavisine önce lokal olarak uyuşturma işlemi için krem ya da sprey uygulaması yapılır. Ardından ortalama 15 dakika süren bir operasyon ile botoks enjeksiyonu uygulaması gerçekleştirilir. Botoks enjeksiyonun etkisi kişiye göre değişiklik gösterse de yine ortalama 2 – 3 gün içinde ortaya çıkar. Yine ortalama 1 hafta içinde burun ucu düzelmiş olur. İşlem esnasında herhangi bir acı hissedilmez, ayrıca doğru bir teknik ile uygulanır ise herhangi bir şekilde morluk, şişlik ya da ödem oluşmaz. Botoks enjeksiyonunun etkisi ortalama 4 ya da 8 ayda geçer. Bu sürenin sonunda işlemin tekrarlanması gerekmektedir.

Botoks enjeksiyonu burun bölgesine nasıl etki eder?

Botoks estetiği uygulaması ile burun sırtındaki çizgiler düzeltilebilir, aşırı açık duran burun delikleri daraltılabilir ve burun ucu kaldırılabilir. Burun bölgesindeki diğer sorunların giderilmesinde botoks ile birlikte diğer bir ameliyatsız teknik olan dolgu enjeksiyonu kullanılması da gerekebilir. Burun estetiğinde botoks ve dolgu enjeksiyonları bir arada kullanılarak estetik sorunlar giderilebilir.

Botoks kimler için uygun değildir?

Botoks enjeksiyonu burun sırtı deformitesi fazla olanlar, burun içinde eğrilik olanlar, solunum yollarından kaynaklanan nedenler ile nefes alma problemleri olanlar ve daha önceden burun ameliyatı geçiren kişiler için uygun bir operasyon değildir. Burundaki ciddi boyuttaki deformasyonlar cerrahi yöntemler ile kalıcı bir şekilde tedavi edilmelidir.

Botoks ile burun estetiği operasyonunda acı hissedilir mi?

Botoks enjeksiyonu uygulaması ince uçlu enjeksiyonlar ile yapıldığı için işlem sırasında acı hissedilmez. Eğer hastanın iğne korkusu varsa öncesinde uyuşturma özelliği olan sprey ya da krem uygulanabilir. Operasyondan sonra da kızarıklık, şişlik ya da herhangi bir şekilde iz oluşmaz. İyileşme süreci olmayan bir operasyon olması sunmuş olduğu avantajların en başında gelir. 

Botoks ile burun estetiği kimlere uygulanabilir?

Botoks enjeksiyonu ile burun estetiği, anestezi ve ameliyat korkusu olan ya da ameliyat sonrası iyileşme süreci için, yeterli süreye sahip olmayan kişiler için çok daha uygun bir seçenektir. Hasta uygulamanın hemen ardından gündelik hayatına ara vermeksizin devam edebilir. Ayrıca burun estetiği ameliyatı için yeterli bütçeye sahip olmayanlar için de daha avantajlı bir prosedürdür. 

Sevgiyle kalın.

Op. Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.guncelozturk.com

 

 
Toplam blog
: 389
: 270
Kayıt tarihi
: 29.11.12
 
 

TIP EĞİTİMİ İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İstanbul UZMANLIK EĞİTİMİ İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi..