Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Mayıs '19

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Burun Deliği Tasarımı

Burun delikleri burnun ve yüzün genel görünümünü etkileyen çok önemli bir unsurdur. Kişiyi burundaki diğer şekil bozukluklarından çok daha fazla mutsuz eder. Bu nedenle burun estetiği tasarımının en önemli aşaması burun delikleridir. Çünkü burun estetiğinin başarısını belirleyen en önemli gösterge simetrik burun delikleridir. Kişinin estetik operasyon geçirdiğinin anlaşılmaması için de burun deliğinin estetik sonrası görünümü çok önemlidir.

Burun deliği estetiğinde en sık karşılaşılan şekil bozuklukları çok geniş, çok dar, çok uzun ya da asimetrik görünümlü olmasıdır. Doğal burun delikleri oval ve simetrik bir görünüme sahip olmalıdır. Burun deliklerinin nefes alma işlevini yerine getirecek büyüklükte olması gerekir. Burnun aşırı dar olması durumunda burun kanatlarını genişletmek için vücudun başka bir bölgesinden kıkırdak doku nakil edilmesi gerekebilir. Burun deliği burnun ve yüzün genel görünümü üzerinde çok etkilidir. Bazı durumlarda sadece burun deliklerinin düzeltilmesi bile burundaki şekil bozukluğunu gidermek için yeterli olabilir.

Burun deliği tasarımı

İdeal burun deliği tasarımın altın oran hesaplaması ile birlikte sanatsal bakış açısı uygulanır. Bu tasarıma göre iki burun deliğinin arasındaki mesafe ile gözün iç kenarları arasındaki mesafenin orantılı olması gerekir. Burun deliklerinin oval bir şekilde simetrik bir görünüme sahip olmalıdır. Bunun için bilgisayar destekli tasarım ve hologram görüntüleme teknikleri kullanılarak hastaya burun deliklerinin nasıl olacağı önceden gösterilebilir.

Tasarım aşamasından sonra ameliyat planlanır. Cerrahın seçimine göre burun deliklerinin içinden açılan kesilerle burnun anatomisine en az zarar vererek operasyon gerçekleştirilebilir. Bu sayede burun hem doğal kıvrımlarını korur hem de burun hareket kabiliyetini koruyarak sert bir hal almaz. Doğru tekniklerle burun estetiğinden sonra burun ucu çok daha doğal bir görünüme kavuşabiliyor.

Burun deliği estetiği sonrası iyileşme süreci hastanın cilt yapısı, genel sağlığı, kullanılan tekniğe bağlı olarak kişiye göre farklılık gösterir. Günümüzde kullanılan modern teknikler sayesinde iyileşme süreçleri oldukça kısalmış durumdadır. Genellikle birkaç gün içinde iyileşerek iş ve gündelik yaşamınıza hemen devam edebilirsiniz.

Sevgiyle kalın.

Op. Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.guncelozturk.com

 
Toplam blog
: 389
: 270
Kayıt tarihi
: 29.11.12
 
 

TIP EĞİTİMİ İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İstanbul UZMANLIK EĞİTİMİ İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi..