Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ekim '17

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Burun Deliklerini Küçültme Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Burun Deliklerini Küçültme Ameliyatı Nasıl Yapılır?
 

Burun Deliklerini Küçültme Ameliyatı Nasıl Yapılır


Burun estetiği ameliyatlarının bir parçasını da burun deliklerinin küçültülmesi işlemi oluşturmaktadır. Burun estetiği ameliyatlarının son bölümlerinde, teknik bir uygulamayla deliklerin küçültülmesi gerçekleştirilmektedir. Öncelikle burnun sırt kısmı ile ucu şekillendirilmeli, şekillendşrme işlemi sonrasında burun delikleri ya da tabanı hala büyük görünüyorsa, burun deliklerinin küçültülmesi işlemi uygulanmaktadır.
 
Burun tabanı alanı; göz iç pınarlarından aşağıya doğru dikey bir çizgi indirildiği düşünüldüğünde, bitim noktası ile çizginin tam olarak kesişmesinden oluşur. Burun tabanının kesişim noktasını aşması halinde, burun tabanının genişliğinde küçültülmeye gidilebilir. Burun deliklerinin ne kadar küçültülmesi gerektiğinin belirlenmesi için, kişilerin yüz oranları ile burun tabanı eninin hesaplanması gerekmektedir. 
 
Burun deliklerinin küçültülmesi için uygulanan operasyonlarda, dikkat çekici bir iz kalmamasına özen gösterilmektedir. Yalnızca küçültme işleminden sonra burun delikleri çevresinde en fazla birkaç ay sürecek pembelikler oluşabilir. Oluşan pembelikler kalıcı olmaz; zaman içinde solarak ten rengine dönüşür. Şayet burundan fazla miktarda doku çıkarılırsa, burun çevresindeki izler de daha belirgin olacaktır. 
 
Burun Deliklerinin Küçültülmesinin Nedenleri
Burun deliklerinin boyutu, öncelikle güzel ve estetik bir görünüm açısından önemli olmaktadır. Son yıllarda estetik alanında uygulanan doğal estetik görünümü yaratan yöntemler sayesinde, kişinin yüz hatlarına ve burun yapısına en uygun oran belirlenmektedir. Ardından kişinin yüzüne ve burun tabanına oranla geniş duran burun delikleri en uygun oranda küçültülmektedir. Net olarak normal bir burun deliğinin oval bir yapısı olduğu kabul edilerek, uygulamalar yapılır. Burnun ucu ile birlikte, burun genişliği ve de deliklerin şekli estetik görünüm sonucunu etkilediği için iyi bir oranlama yapılması gerekmektedir. Burun ucu küçültme talebinde bulunan kişiler için uygulanan burun ameliyatlarında, dengeyi sağlamak amacıyla burun deliklerinin de küçültülmesi yapılır.
 
Burun deliği yüz ve burun oranına göre büyük olan kişilerin burun deliği küçültme işlemleri, burun ameliyatı esnasında yapılabildiği gibi, ayrı bir operasyon olarak uygulunabilmektedir. Alanında deneyimli bir doktorun yapacağı incelemeler sonucunda, burnun estetik olarak güzel durması için sadece burun deliği küçültme işlemi de yeterli olabilmektedir.
 
Burun delikleri, sadece estetik açıdan değil, sağlık açısından da son derece önemlidir. Rahat nefes alıp verme, burun delikleri ile sağlanır. Havanın adeta giriş kapısı olan burun deliklerinde yeterli kıkırdak dokusu olmadığında, burnun kanatlarında olumsuz basınç oluşur. Bu durum da kişilerin rahat nefes alıp vermesini engeller. Bu durumun önlenmesi için burnun kıkırdak yapısının desteklenmesi gerekmektedir. Burnun kıkırdak dokuyla desteklenmesi en sağlıklı yöntemlerden biridir. Bazı durumlarda burnun ucunu çok daha yuvarlak göstermek için burnun kıkırdak yapısını zayıflatılması ve de aşırı derece kanatlardan kıkırdak dokusunun alınması, en sık yapılan hatalardandır.
 
Burun Deliklerinin Küçültülmesinden Sonra Yeni Görünüm
Burun deliklerinin küçültülmesi ile estetik amaçlı yapılan burun estetiği operasyonlarından sonra, sonuç kişiler tarafından net olarak anlaşılmayabilir. Ameliyat sonrasında görğüen rahat nefes alıp verememe ile yüzde oluşan morluk ve şişlikler, sonucun hemen, net olarak anlaşılmamasının nedenlerindendir. 
 
Ameliyat sonrasında takılan atelin ve bantların çıkarılmasıyla ortaya çıkan görüntü, beklenilen görüntüden farklıdır. Çok net sorunların düzeldiği görülebilirken, ortaya çıkan görüntü burnun son hali değildir. Burnun normale dönmesi  ve beklenilen sonucu vermesi için ortalama 6 hafta beklenmelidir. Tam olarak burnun son halini alması, 6 ay ile 12 ay arasında gerçekleşmektedir. Ameliyat sonrasındaki ilk 3 ayda şişlikler azalırken, burun ucu sertliği de yumuşamaya ve de incelmeye başlar. 3 ay sonunda burnun ağız ve gözle kurduğu orantı da normale döner.
 
 
Toplam blog
: 41
: 112
Kayıt tarihi
: 17.02.16
 
 

1977 yılında Almanya'da doğan Op. Dr. Ercan Aydın 2003 yılında Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesin..