Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Eylül '17

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Burun Estetiği Ameliyatı Öncesi Dikkat Edilmesi Gerekenler

Burun estetiği operasyonu sonrasında sağlıklı iyileşme süreci için doktorunuzun tavsiyesi doğrultusunda yapmanız gerekenler oldukça büyük önem taşır. Ancak aynı şey, operasyon öncesi için de gerekli. Sizlere, operasyon öncesi neler yapmanız gerektiğini ve hangi süreçlerden geçeceğinizi anlatacağım. İşte, sağlıklı bir operasyon için yapmanız gerekenler:

·         Operasyon öncesi, anestezi doktorunuz tıbbi sağlık taramanızı ve ameliyatla ilgili tahlillerinizi yapar.

·         Operasyon öncesinde grip, nezle, soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklar operasyon için engeldir. Anestezi kontrolünde, sizin önemsemediğiniz herhangi bir ayrıntı operasyonunuz için önemlidir. Bu nedenle, her bilgiyi doktorunuzla paylaşmanız gerekiyor.

·         Kullandığınız ilaçlar varsa, bunları muayene sırasında doktorunuza söylemelisiniz. Anestezi doktoru muayenesinde de anestezi doktoruna eksiksiz ilaçlarınızı belirtmelisiniz.

·         Kan sulandırıcı ilaçlar ve gıdalar tüketmemelisiniz.

·         Ameliyatınızdan en az10 gün önce Aspirin gibi kan sulandırıcı ilaçlar kullanmayı kesmelisiniz.

·         Bitki çayları nadiren de olsa kanamayı artırabilmektedir. Bu yüzden ameliyatınızdan bir hafta önce bitkisel çaylar içmemelisiniz.

·         Kadınların regl dönemleri tıbbı açıdan ameliyata engel durum değildir. Doktorunuz, anestezi tetkik sonuçlarınıza göre karar verecektir.

·         Sigarayı, operasyon öncesinde bırakmanız gerekmektedir. Sigara yara iyileşme sürecini geciktirir. Ameliyat sonrası ağrı genelde olmamaktadır. Ağrısı olan kişilere ağrı kesici verilmektedir. Ameliyat sonrasında, burnunuzdan ameliyat olduğunuz için 2 gün kadar bir burun tıkanıklığınız olacaktır. Bu tıkanıklık nedeni ile ağzınızdan nefes aldığınız için boğazınızda kuruma olacaktır. Boğaz kuruluğunuzun sizi rahatsız etmemesi için bol sıvı gıdalar tüketmelisiniz.

·         Doktorunuza danışmadan ağrı kesici kullanmamalısınız. Ameliyattan önceki akşam ılık bir duş alarak erken yatmanızı tavsiye ederiz.

·         Ameliyat günü yanınızda refakatçi bulunması gerekir.

·         Makyaj yapmamalı, oje sürmemeli, saç spreyi ve jöle kullanılmamalısınız.

·         Ameliyathaneler hijyenik koşullara sahiptir. Bu yüzden ameliyata girmeden önce ameliyathane önlüğü giydirilirsiniz. Hijyenik açıdan önlük önemlidir.

·         Daha önce burun ameliyatı olduysanız bunu doktorunuza mutlaka söylemelisiniz.

·         Birçok hasta ikinci burun ameliyatlarının 6. aydan sonra hatta 9. aydan sonra yapılmasından dolayı doktorlara eksik bilgi vermektedirler. Eksiksiz ameliyat öncesi her şeyi doktorunuzla paylaşmalısınız. Burun operasyonlarında açık ve kapalı teknikler bulunmaktadır. Hangi teknikle yapıldığı doktorumuzun seçimidir.

·         Operasyon sonrasında burnunuzun üstünde plastik atel-alçı olacak. Burun ameliyatınızdan 7 gün sonra alınacak. Alçınızı kendiniz asla çıkarmamalısınız.

·         Estetik Burun ameliyatlarında genelde tampon kullanılmaz. Bazı problemli burun ameliyatlarında tamponsuz burun ameliyatı ile çözüm getirilemiyor. Tıbbı açıdan tampon kullanılması gerekebilir. Tamponun alınış süresi, ameliyatı gerçekleştiren plastik cerrahınızın kararı ile olur. Doktorunuzun dışında başkası tamponunuzu çıkarmamalı.

·         Ameliyat sonrasında gözaltlarınızda morluklar ve şişlikler olabilir. Bu morluk ve şişlikler 3-4 gün içerisinde geçer.

·         Ameliyat sonrasında burnunuzun etrafında oluşan ödem sonucunda şişlikler oluşur. Bu şişlikler ilk 6 ayda azalır. 6. ay ve 12. ayda tamamen kaybolur. Bu şişlikler sizin ameliyat olduğunuzu bilen yakınlarınız, kendiniz ve doktorunuz ve burun ameliyatı olmuş kişiler tarafından fark edilebilecek şişliklerdir.

·         Her ameliyat gibi burun ameliyatlarının da bir hasta onam formu bulunmaktadır. Onam formu, doktorunuzun muayene sırasında ve anestezi doktorunuzun tetkik kontrolü sırasında ameliyatınız ile ilgili ayrıntılı verdiği sözlü bilgileri, yazılı olarak anlatıldığı bir bilgilendirme formudur. Bu form her ameliyat öncesinde, ameliyat olacak kişilere imzalatılmaktadır. Her hastane ve her doktor için geçerlidir.

·         Ameliyat günü yanınızda her zaman hayata pozitif bakan kişileri refakatçi seçmenizi öneririz.

 
Toplam blog
: 24
: 67
Kayıt tarihi
: 09.09.17
 
 

1995 yılında İstanbul Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Akdeniz, 1996 – 2000 yılları arasında, Kocae..