Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Dr Barış Çakır Burun Akademi

http://blog.milliyet.com.tr/burunakademi

10 Kasım '13

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Burun Estetiği Ameliyatında Doktor Seçimi

                Bilinen sözdür; “Kusursuz güzellik estetik bir kusurdur”. Çünkü güzellik zamana, coğrafyaya ve içinde yaşanılan toplumun kültürel geleneğine göre değişiklikler gösterdiği gibi kusursuzluğun tanımı da görecedir. Bu konuda izlenecek belki de tek yol, antik Yunan’dan bu yana sayısız sanatçının yaptığı gibi doğanın kusursuz dengesini taklit etmek olabilir.

 

            Peki ama bugünlerde herkesin istediği türden güzel bir yüz, güzel bir burun ve güzel bir gülümsemeye nasıl ulaşacak, daha da önemlisi bunları sağlayabilecek iyi bir plastik cerrahı nasıl bulacağız? derseniz,  basit ama inandığım bir kaç noktayı paylaşmak istiyorum.

 

             Öncelikle şunu vurgulamak gerekli; Yüzünüz, sizi siz yapan en önemli unsurlardan biridir. Aynaya baktığınızda kendinizi mutlu hissediyorsanız, bu durum hayatınızın her alanına yansıyabilir. Sosyal ilişkilerinizde daha keyifli, işinizde daha başarılı olabilirsiniz. Tabi olmadığı zamanlarda olay tam tersine dönüyor.

 

            Aynaya baktığınızdaki huzurunuzu, iç rahatlığına, bir keyfe dönüştürmek için plastik cerrahiye başvurmak önemli bir karardır. Yüzünüzde gereken değişikliklere öncelikle siz karar verecek ancak bu sürece plastik cerrahınızla birlikte devam edeceksiniz. Dolayısıyla sizin estetik anlayışınızı, güzellik algınızı hayata geçirebilecek türden, anlaşacağınız bir cerrahı seçmeniz en uygunu olacaktır. Bunun için ilk yapılacak şeylerden biri, doktorun daha önce yaptığı çalışmalara, yani elde ettiği sonuçlara  bakmaktır. Görüştüğünüz doktorun daha önceki çalışmalarını sormaktan çekinmeyin. Görsellerini görün ve sizin tarzınıza ne kadar yakın olup olmadığına bakın.

 

                Bir doktor hakkındaki en samimi ve dürüst bilgileri doktorun hastalarından alırsınız. Bu yüzden ikinci tavsiyem düşündüğünüz doktorun muayenehanesine en kalabalık olduğu günde gidin. Operasyon geçirmiş ya da geçirecek olan insanlarla karşılacaksınız. Onlarla muhabbet edin. Doktor hakkında neler düşündüğünü sorun. Burunlarını inceleyin. Burunların gerçeğini görmek, fotoğraftan daha fazla bilgi verir.  Operasyon geçirmişse süreçte hastaya karşı nasıl davrandığını ve memnun olup olmadığını öğrenin. Doktorun tecrübesi ve bilgisi çok önemlidir. Ancak iletişim de bir o kadar önemlidir. Bunun ne kadar iyi olup olmadığını test edin.

 

              Ancak unutulmamalıdır ki doktor yönlendirmesinden daha önemlisi hastanın kendi kararıdır. Bunun için yapılan işleri görmek ve sizin beklentilerinize ne kadar uyup uymayacağını anlamanızdır. Öte yandan beklentilerle gerçekler arasında da her zaman bir fark vardır. Operasyon öncesi ayağı yere basmayan beklentilerinizi cerrahınızla konuşmanız ve gerçekleşecek olan neyse açıklığa kavuşturmanız sağlıklı olan yoldur.  Örneğin estetik ameliyatlarının ilk sırasında burun ameliyatları yer alır. Kuşkusuz bunun temel nedeni burunun, yüzün karakterini belirleyen en önemli organ olmasıdır. İnsanların yüzüne baktığımızda ağzı çok büyük olsa belki bunu ilk anda düşünmez, bir uyumsuzluk olduğunu fark etmeyebiliriz. Ancak aynı durum burun için geçerli değil. Yüze göre büyük yahut olması gerekenden çok daha kemerli bir burun anında fark edilir. Her insanın yüzü “eşsiz” olduğundan belki de “hayalinizdeki burun”, yüzünüzün bütünüyle uyum sağlamayabilir. Bu durumu doktorunuzla konuşup netleştirmeniz özellikle operasyon sonrası hayal kırıklığına uğramamak için önemlidir.

Dr. Barış Çakır

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif  Cerrahi Uzmanı

www.bariscakir.com

Güzellik önerileri için twitter:@cerrahisanati

facebook: op.dr.bariscakir

 

 

 
Toplam blog
: 91
: 328
Kayıt tarihi
: 03.03.13
 
 

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanıyım. Fulya Terastaki ofisimde hastalarımı kabul e..