Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Aralık '17

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Burun Estetiği Ameliyatlarında Revizyon(Düzeltme) Nedir?

Burun Estetiği Ameliyatlarında Revizyon(Düzeltme) Nedir?
 

Burun Estetiği Ameliyatlarında Revizyon(Düzeltme) Nedir?


Burun estetiği ameliyatı sonrasında burunda istenilen şekil oluşturulamadığında ve burnun bozulmuş olan yapısı dolayısıyla burun estetiği ameliyatlarında revizyona başvurulmaktadır. Revizyon sadece doktora bağlı bir durum değildir. Hasta burnuna gerekli özeni göstermeyip darbeye maruz bırakmış olabilir veya burnun kendi anatomik yapısı nedeniyle buruna yerleştirilen kıkırdak tam olarak istenilen performansı vermeyip burun ucunda düşüklük meydana gelebilmektedir. Kısaca revizyon hasta ve doktor tarafından kaynaklı olabileceği için burnun yeni şekle uyum göstermemesi de revizyon sebeplerindendir. Tabi genellikle revizyon ameliyatı asıl ameliyattan daha hafif geçirilmektedir. Burun estetiği revizyonu genellikle belli bölgelerde meydana gelen bozulmalara müdahale olarak yapılmaktadır.

Burun ameliyatından sonra burun içindeki burun kanadı çökmesi meydana gelebilmektedir.
Dolayısıyla da hastanın nefes almasında sorunlar meydana gelmektedir. Bu problem ortalama 15-20 dk gibi bir süre içerisinde revize edilebilmektedir. Diğer bir revizyona neden olan sorun da burun ucu düşmesidir. Burun ameliyatı esnasında burun ucunun ortasındaki kıkırdak yapı alınarak buruna daha küçük ve kalkık görünüm verilmektedir. Kıkırdak çıkarıldığı için de burun asıl destek aldığı yapıyı kaybederek ucunda düşme görülebilmektedir. Revizyon için de şeklini bozmadan kıkırdak eklenerek buruna destek sağlanabilmektedir. Burun ameliyatlarında en çok revizyon yapılan bölge de burun ucu olarak saptanmıştır. Bunun sebebi de ameliyat sırasında burun ucundaki kıkırdağın esnek ve burnu destekleyen bir yapı olduğuna dikkat edilmemesidir.

Burun ucu kıkırdağına dikkat edildiği zaman revizyona genelde ihtiyaç duyulmamaktadır.
Revizyon tabi ki burnun çok kötü estetiğe maruz kalması değildir. Hastadan, burnun yapısından kaynaklı veya iyi bir doktor seçimi yapılmamasından da kaynaklanabilir, bu üç nedenden dolayı revizyon işlemi yapılabilmektedir. Doktor seçimine ve hastanın ameliyat sonrası burun bölgesine çok dikkat etmesi gerekmektedir. Bir diğer nedende hastanın burnunu beğenmemesi olabilmektedir. Hasta burun şeklini güzel bulmadıysa doktorundan revizyon olmasını talep edebilmektedir. Revizyon bu gibi sebeplerden yapılabilmektedir. Önemli olan revizyonun sayısıdır. Sürekli olarak bir revizyona maruz kalan burun doğal görünüme sahip olamamakla birlikte hastayı da zor duruma sokabilmektedir. Genellikle ameliyat sonrası bir revizyon yapılması yeterli olmaktadır.

 

 http://www.drerdemguven.com/burun-estetigi-ameliyatlarinda-revizyonduzeltme-nedir/burun-estetigi

 
Toplam blog
: 26
: 167
Kayıt tarihi
: 06.10.17
 
 

Plastik, Rekonstrüktif, Plastik ve El Cerrahisi Uzmanı, Mikrocerrahi Uzmanı ..