Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Nisan '14

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Burun estetiği diyince ne anlıyoruz?

Burun estetiği diyince ne anladığımız çok önemli!

Yüzü sadece burundan ibaret olarak değerlendirerek, kitabı bir buruna sahip olup çirkin görünmek mi? Yoksa yüzünüze giden burnu bu konuda uzman biriyle tespit ederek güzel görünmek mi?

Bu konu son derece önemlidir, çünkü burun ameliyatlarından sonra hasta memnuniyeti ve ameliyat başarısını etkileyen en önemli faktör her konuda olduğu gibi burda da Planlama (Ameliyat öncesi planlama) dır. Kişinin yüz analizi yapılarak, cilt kalitesi, kalınlığı, kıkırdakların gücü ve ameliyattan sonra herhangi bir nefes alma sorununa neden olmamak için hava yolu açıklığı değerlendirerek yapıldığında yani iş kitabına uygun yapıldığında sorunsuz bir iyileşme süreci ve güzel bir burun sizi beklemektedir.

Burun estetiğinde, kişinin yüz analizinden sonra, burun sırtı değerlendirilir ve olması gereken yer tespit edilir eğer kemerli bir burun ise bu bölgedeki kemik çıkıntının alınması yada törpülenmesi yapılır. Daha sonra geniş burunlu hastalarda burun genişliği daraltılırken bunun tam tersini de yapmak mümkündür.

Burunun sırtı ile burun ucu arasındaki ilişki değerlendirilerek cinsiyetine göre buradaki açı düzeltilir. Erkekler de bu geçiş düz yada düze yakın olması istenirken, Kadınlarda bir miktar Supratip break point dediğimiz bir geçiş verilir buda burun ucunun sırttan daha yukarıda yani kalkık görmesini sağlar. Sanılanın aksine burun ucunun kalkıklığı buradan değil de Nasolabial açıyı aşırı arttırarak yapılırsa (yani üst dudağı yukarı çekerek) o zaman halk arasında ‘domuz burnu’ görüntüsü denilen burun deliklerinin karşıdan bakıldığında görünmesine neden olarak estetik olarak yandan güzel görünse de karşıdan pek te hoş görünmeyen bir buruna sebep olur.

Burun ucuna dokunarak buranın keskin kenarlardan daha çok yumuşak bir ovalımsi yapı olması sağlanarak daha estetik bir görünüm elde edilebilinir. Burun kanatları çok geniş olan hastaların kanatları daraltılabileneceği gibi, burun delikleri de çok büyükse küçültülebilinir.

Tüm bu girişimler esnasında hava yoluna da müdahale ederek, mevcut olan nefes alma problemi de çözülebilir. Bu işlemler esnasında aşırıya kaçılırsa yada başarısız olunursa o zaman komplikasyon dediğimiz istenmeyen sonuçlar oluşur. Bunlar Parrot nose dediğimiz papağan burnu görünümü, Saddle nose dediğimiz burun sırtı çöküklüğü, nefes alma güçlükleri, burun ucunun ameliyat sonrası düşmesi, burun sırtı irregüleriteleri, burun asimetrileri ve yamukluklarıdır.

Ayrıntılı bilgi için web sitem http://www.suleymantas.com.tr/burun-estetigi/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

 
Toplam blog
: 85
: 60
Kayıt tarihi
: 01.03.14
 
 

Doç.Dr. Süleyman TAŞ, başarıyı kendine ilke edinmiştir. Türk ve Avrupa Plastik Cerrahi Dernekleri..