Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ekim '16

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Burun estetiği fiyatları neye göre belirleniyor?

Muayene ücretli midir?
 
Bu soruyu öğrenmenin tek bir yolu var. O da gitmek istediğiniz doktoru arayıp, muayenenin ücretli olup olmadığını öğrenmek olacaktır. Eğer ücretsiz olduğu noktasında bir cevap alırsanız kesinlikle gitmenizi öneririm. Hiç kaçırmayın bu fırsatı. Kimse kusura bakmasın, muayene ücretli ise ben de şöyle bir algı oluşuyor. "Hımmm demek ki fazla ameliyat yapamıyor onun için muayeneden kazanmaya çalışıyor." Eğer ameliyat olmaya karar veremezseniz ne olacak? Paranız boşuna gidecek öyle mi?
 
Plastik rekonstrüktif ve estetik cerrahi doktorları muayeneden ücret talep etmemelidir. Tabii ki böyle bir kural yok ancak alınması kendileri açısından zararlı bir durum. Çünkü çoğu kişi muayene ücretli olduğu için muayeneye gitmekten vazgeçebilir. Başka bir durum daha var: o da muayene ücreti alınacak ama ameliyat olmaya karar verirseniz ameliyat fiyatından muayene ücreti çıkarılacak ve onu ödeyeceksiniz. Karar size bağlı, karar veremezseniz ücret boşuna gidecek.
 
Burun estetiği fiyatlarını belirleyen faktörler nelerdir?
 
Estetik cerrah kendinin çok yetenekli olduğunu ve burun estetiğinde yeni bir teknik ya da araç geliştirdiğini iddia etmek suretiyle sizden çok yüksek burun ameliyatı fiyatı talep edebilir.
 
Burna yapılacak işlemler de fiyatı etkiler. Örneğin çok kemerli ve eğri bir burun ile daha düzgün kemerli bir burun için aynı ücret talep edilmeyebilir. Ya da sadece burun dolgusu ya da sadece burun ucu estetiği gibi durumlar fiyatı belirleyebilir.
 
Ameliyatın yapıldığı ve doktorun anlaşmalı olduğu hastanenin kalitesine göre yine burun ameliyatı fiyatı değişebilir. Eğer hastane çok lüks ise doktor da sizden daha yüksek ücret talep edecektir. Ancak siz fiyatı beğenmeyip "Başka bir hastanede yani daha uygun fiyatta olan bir hastanede yapsanız olur mu?" gibi bir soru yöneltebilirsiniz. Ancak kimi doktor olumlu yanıt verirken, kimisi maalesef bu duruma olumsuz bakacaktır.
 
Hastanede kalış süresi de belirli oranda etkileyecektir ancak burun estetiği ameliyatında kalış süresi genellikle 1 gün olduğu için pek fazla fiyatı etkilemez.
 
Ameliyat öncesi ya da burun estetiği sonrası uygulanacak olan hizmetler de fiyatı etkileyebilir. Örneğin Türkiye'de bazı doktorların yurt dışından bir çok hastası olabiliyor. Tabi yurt dışından gelen hastaların en az bir hafta Türkiye'de kalması gerekebilir. Konaklama ücretleri de ameliyat fiyatını etkileyebilir. Çünkü bazı doktorlar bütün bu hizmetleri aynı anda sağlamaya çalışıyor ve fiyat da buna göre değişebiliyor.
 
Ameliyatta kullanılan malzemeler de fiyatı etkileyebilir.
 
Eğer daha önce burun estetiği olmuş ve burnundan memnun olmayanlar için yapılan ameliyatın fiyatları da farklı olacaktır. Eğer aynı doktora ikinci kez ameliyat olacaksanız sizden sadece hastane masraflarını talep edebilir ya da normal fiyattan biraz daha az ücret isteyebilir. Ancak başka bir doktora ikinci ameliyatı mı olacağım derseniz bu durumda çok yüksek ücretler de talep edilebilir.
 
Doktorun başarısı ve medya yer alıp almaması da ameliyat fiyatını maalesef etkileyen faktörler arasında. Ancak bu sadece etiğe önem vermeyen doktorlar için daha uygun bir durum. Yani medyada yer alıp almamaya göre ameliyat fiyatının belirlenmesi hala bir standartın olmadığını da gösteriyor.
 
Bazen doktorlar sizin ekonomik durumunuza göre bir burun estetiği fiyatı verebilir. Yani çok zenginlerden daha yüksek, orta gelirli birinden ise daha düşük bir fiyat gibi.
 
Burun ameliyatı fiyatları
 
Burun estetiği için kimi doktor 3000 TL ister kimi doktor 5500 TL, kimi doktor 6000 TL, kimi doktor 12000 TL , kimi doktor ise 15000 TL talep edebilir. Bazı uçuk fiyatlar da yok değil. 20000 TL ve üzeri isteyen doktorlar da var.
 
Size aşırı düşük ve aşırı yüksek fiyat isteyen doktorlardan uzak durun diyemeyiz ancak mantıklı düşünmekte fayda var. Bu ameliyatı güvenli bir şekilde olabilecek misiniz? Ameliyattan sonra burnunuz istediğiniz gibi olacak mı? Ayrıntılı analizlerden sonra burun estetiği fiyatlarını da göz önüne alarak bir karar vermek gerekiyor.  Şu anda 3000 TL'den az olan fiyatlara  ve 7500 TL den yüksek fiyatlara ben olsaydım şüphe ile yaklaşırdım.
 
 
http://burunameliyatifiyatlari.com/burun-ameliyati-fiyatlari-2016/
 
 
 
Toplam blog
: 6
: 4152
Kayıt tarihi
: 09.07.14
 
 

Marmara Üniversitesi, Doktora öğrencisi Kaliteli beslenme, sağlıklı yaşam, vücut geliştirme, kilo..