Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Mart '17

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Burun estetiği için en doğru zaman nedir?

Burun estetiği için en doğru zaman nedir?
 

burun estetiği fiyatları, 3D burun estetiği, 3D rinoplasti, finesse burun estetiği, güncel öztürk, burun estetiği, kırmadan burun estetiği, burun ameliyatı, rinoplasti, 3D mask rinoplasti


Burun estetiği için en doğru zaman nedir?

Burun estetiği yaptırmayı düşünenlerin en sık sorduğu soru ameliyatın zamanlaması ile ilgilidir. En uygun zaman kişiden kişiye farklılık gösterebilir, burun estetiği yaz kış yapılabilirken genellikle rinoplasti prosedürü sonbahar ve ilk bahar aylarında yapılır. Burun estetiği isteyen kişi, prosedür hakkında ayrıntılı bilgi edinme ve deneyimli bir cerrah seçmenin yanı sıra ameliyattan kendisini neler beklediğini bilerek zamanlamayı ona göre yapması gerekir.

İyileşme süresini dikkate almanız gerekir

Burun estetiği ortalama 1 ila 3 saat arasında tamamlanır. Ameliyattan sonra hastanın refakatçiye ihtiyacı vardır. Bu demektir ki birisinin ameliyattan sonra hastanın eve götürülmesi ve bakımına yardımcı olması gerekir. Genel olarak iyileşmesi için ise 5 ila 10 günlük bir süreye ihtiyaç vardır. Burun estetiğinde yapılan işleme ve kullanılan tekniğe bağlı olarak toplam iyileşme süresi değişkenlik göstermektedir. Vücudun iyileşmesi sürecinin hızlanması yaşam tarzınız ve beslenmenize de bağlıdır. Doğru besin ve takviye seçimleri yapmak iyileşme sürecinizin daha da hızlanmasını sağlamaktadır.

Takviminize uygun bir zamanlama yapmalısınız

Sosyal etkinliklerinizi sınırlamak durumunda kalacağınız üç aylık bir süreye ihtiyacınız olduğunu aklınızın bir köşesine kaydetmelisiniz. Ve ameliyat planınızı buna uygun olarak yapmalısınız.  Kış tatil mevsimi, yaz ise düğün mevsimi, her ikisi de eğer planınız varsa ameliyat için doğru bir zamanlama olmayabilir. Ancak burnunuzdaki yumuşak doku iyileşirken sizin cildinizde renk değişikliklerine neden olacak güneşin zararlı ışınlarından daha kolay korunmanızı sağlar. Bunun için kış, sonbahar ve ilkbahar çok daha doğru bir zamanlama olabilir. Bu aynı zamanda güzel bir burunla tatile ya da davetlere katılma imkanı da verir.

Burun estetiği kararınızdan emin oluncaya kadar beklemelisiniz

Estetik cerrahi yaptırmak ciddi bir karardır ve ani bir kararla yapılmamalıdır. Kişi, burun estetiğine ihtiyacınız olduğu konusunda kesinlikle emin olmalısınız ve sonuçta gerçekçi olmalısınız. Burun estetiği olmak hayat boyu etkisini gösteren çok önemli bir karardır. Beraberinde nefes alma problemi ya da ciddi oranda bir şekil bozukluğu varsa burun estetiği alınması gereken bir karardır. Bu durumda burun estetiği hem fiziksel hem de psikolojik açıdan genel sağlığınıza katkı sağlayacaktır.

Op. Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.guncelozturk.com

 
Toplam blog
: 389
: 270
Kayıt tarihi
: 29.11.12
 
 

TIP EĞİTİMİ İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İstanbul UZMANLIK EĞİTİMİ İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi..