Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Şubat '17

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Burun Estetiği Ne Zaman Tekrarlanabilir?

Burun Estetiği Ne Zaman Tekrarlanabilir?
 

Burun Estetiği Ne Zaman Tekrarlanabilir?


Burun estetiği ameliyatları, farklı ihtiyaçlar sonucunda, günümüzde sıkça uygulanan bir işlemdir. Burun sırtında kemer olan, burnun yüze oranla büyük olduğu durumlarda ve burun şeklinden memnun olmayan kişilerde uygulanan burun estetiği, özellikle ünlülerin tercihleri ve estetik yaşının 20’li yaşların başına kadar düşmesi nedeniyle, basında da büyük yer bulmakta. Her isteyenin burun estetiği yaptırıp yaptıramayacağı ya da  hangi durumlarda ameliyat kararının verilebileceği, doktor kontrolünde çıkarılacak olan ihtiyaç listesi ve yapılması gerekenler sonucunda belli olmaktadır. Yani, burun estetiği için gerekli olan ilk adım alanında deneyimli ve uzman bir doktora danışmak olmalıdır. İlk ameliyatı olan kişinin, bu evreden sonra merak ettiği ikinci soru; burun estetiği olduktan sonra tekrarlanıp tekrarlanamayacağı olur.

İkinci Kez Burun Estetiği Yaptırmak

İlk burun estetiği operasyonundan sonra, doktor kontrolü sayesinde, uygun görüldüğü takdirde tekrarlanma yapılabilir. Ancak; ikinci ameliyatların teknik açıdan bakıldığında ilkine oranla daha zor geçtiğini belirtmekte fayda vardır. İkinci ameliyatın içeriğine göre; zorunluluk gerektiği takdirde; kulak ya da kaburgadan kıkırdak alınabilir.

İkinci operasyon için karar verilmesi; doktor ve hastalar arasında yaşanan güvenilir ilişkiye ve yapılan ilk operasyon sonunda ortaya çıkan duruma bakılmasına ve bu sonucunda karar alınmasına bağlıdır. Revizyon bir diğer adıyla düzeltme adı verilen ameliyatlarda önemli olan burun yapısını gözden geçirme ve gerekliyse düzeltme işlemleri yapılır.

İkinin üstünde de tekrarlanan burun estetiği ameliyatları da olmaktadır. İkiden fazla yapılan estetik ameliyatlarının mutlaka haklı sebepleri olmalıdır. Haklı sebepler için; ilk ameliyattan istenilen sonucun alınamaması, ilk ameliyattan sonra ikinci ameliyatın gerekli görülmesi ya da ilerleyen zamanlarda burunda tekrardan ameliyat gerektiren bir durumun oluşması sayılabilir.

Burun Estetiğinin Gerekli Olduğu Durumlar

Her burun yapısında ufak da olsa küçük sorunlar vardır ve bu sorunlar, ufak rötuşlarla gerekli önlemlerin alınmasını ve bıçak altına yatılmadan sorunun halledilmesini sağlar. Doğuştan burun yapısında oluşmuş olumsuzluklar,  ameliyatla kötü görünüme sahip olmuş bir burundan, görünüş olarak daha az rahatsız eder. Çünkü; doğuştan getirilen bozukluklar, yüzün tümü ile olan uyumu sorununda daha az dikkat çekici olur.

Burun estetiği yaptırmak isteyen kişiler için; ideal burun yapısı, karşıdan bakıldığında tek parça halinde burnun görülmesi şeklindedir. Kemik ve kıkırdakta işlemler yapılmasıyla bu bütünlük sağlanabilir ancak bu aşamada yaşanabilecek en ufak bir sorun yüzdeki bu bütünlüğün bozulmasına neden olur.

Birden Fazla Burun Ameliyatı Yaptırmak Doğru mudur?

Birden fazla başarısız şekilde sonuçlanabilecek burun ameliyatları da olabilir. Böyle durumlarda bile hala yapılacak birtakım şeyler vardır. ancak dikkat edilecek ilk konu; ilk ameliyatın nasıl sonuçlandığının net olarak anlaşılması için en az 6 ay beklemektir. Çünkü, burnun içindeki şişlik ve kabukların geçme süresi en az 4 aydır.

Burun ameliyatlarından sonra ikinci ya da diğer ameliyatlar için ideal bekleme süresi;  10 ile 12 ay arasında değişmektedir. Bu süre, kişinin doktoru; yapılması gerekenleri, yeni ameliyat için hazırlığı ve ameliyat tarihini belirler. Birden fazla yapılacak başarılı burun ameliyatlarının ilk kuralı, doktorun hasta burnunu doğru bir şekilde analiz etmesi ve hasta burnundaki sorunların tespitini, ideal şekilde yapmasıdır. Bunun nedeni de; hastaların ideal bir burun arayışına bir daha girmemesi ve sağlıklı olan, yüz ile uyumlu bir burna sahip olmalarıdır.

Burun Estetiklerinde Hekimlerin Dikkat Ettiği Hususlar

Burun estetiği yaptıracak olan kişinin, anatomik özelliklerine, yüz şekline, cinsiyetine, karakterine ve mesleğine uygun olarak estetik yapmak ve buna göre yapılacak işlemi iyi seçmek, doktorların burun estetiğinde dikkat ettikleri ilk hususlardandır. Estetik ameliyatların hedefinde kişinin dâhil olduğu etnik özelliklerin yok edilmediği, aksine en ideal hale getirildiği işlemler yapılır.

Burun estetiğinde yaşanan yenilikler, teknolojinin gelişmesiyle paralellik göstermektedir . İyileşme sürecinin kısa ve kolay bir şekilde tamamlanması için yapılan müdahalelerin yanında, ameliyat öncesindeki  süreç de sonucun olumlu olmasına büyük katkı sağlar. Artık estetik ameliyatlarının amacı, sadece burunda yaşanan sorunları çözmek için değildir. Estetik operasyonlar, artık  günümüzde daha doğal sonuçlar elde edebilmek amacıyla yapılır ve bu da gelinen son noktadır. Burun ameliyatları her yaştan hasta için bir ya da birden fazla kez uygulanabilir.

Dr.Ercan Aydın

www.bursaburunestetik.com

 
Toplam blog
: 41
: 112
Kayıt tarihi
: 17.02.16
 
 

1977 yılında Almanya'da doğan Op. Dr. Ercan Aydın 2003 yılında Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesin..