Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Eylül '15

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Burun estetiği ne zaman yaptırılmalıdır?

Burun estetiği ne zaman yaptırılmalıdır?
 

burun estetiği, rinoplasti, güncel öztürk


Burun estetiğinin zamanlaması gerçekten de çok önemlidir. Burun estetiği ameliyatı kararı vermeden önce zamanını çok iyi planlamalısınız.

Burun estetiği kararı almadan önce ilk olarak yaş dikkate alınmalıdır. Kemik gelişiminin tamamlama süresini geçiren herkes burun estetiği yaptırabilir. Bu süre kızlar için en erken 16-17, erkekler için ise 17-18 yaş olarak kabul edilir. Sadece nefes almayı engelleyecek kadar ciddi vakalarda yaş faktörü dikkate alınmaz ve daha erken yaşlarda da ameliyat kararı alınabilir.

Bunun dışında sosyal hayattaki önemli gelişmelere göre de ameliyat tarihini hesaplanmalıdır. Bunun için öncellikle iyileşme süreler hakkında yeterli bilgiye sahip olunması gerekir. Çünkü burun estetiğinden sonra ilk iki hafta içinde burunda gözle görülür değişiklikler olur. Burunun yeni şeklini alması için bu sürenin geçirilmesi gerekir. İlk aylarda burundaki şişlik azalır, hem şekli hem de işlevi yerine gelir.

Özellikle ilk hafta burnunuzda hafif bir şişlik olabilir. Bu haftanın istirahat etmek için önceden planlanması gerekir. İkinci haftadan sonra dışarıdan bir gözün fark edemeyeceği kadar ufak şişlikler kalır. Yani ameliyat olduğunuz dışarıdan anlaşılmaz fakat siz işlev açısından farklılıklar hissedebilirsiniz. Ağır aktivitelerin dışındaki işlerinizi rahatlıkla yapabilirsiniz fakat zorlayıcı aktivitelerde sorun yaşayabilirsiniz. Sonraki birkaç ay içinde burnunuzun şekli tam olarak oturmuş olur. Eğer yakın tarihte bir nişan ya da evlilik gibi bir planınız varsa tüm bilgileri dikkate almanızda fayda var.

Bunun dışında dikkat edilmesi gereken başka bir tarihte mevsimlerdir. Burun estetiği sonrasında iyileşme süresi içinde burnunuz soğuğa ve sıcağa karşı duyarlı hale gelir. Bu yüzden çok soğuk ya da çok sıcak olan aylarda burun estetiği yaptırmak iyileşme sürecinizin biraz daha zorlu geçmesine neden olur. Bunun için en uygun zaman ilkbahar ya da sonbahar aylarıdır. Ne soğuk havalardaki gibi nefes alırken burnunuzda ağrı olur ne de yaz aylarındaki gibi sıcak nedeniyle kuruma olur. Ayrıca burnunuzun ameliyat sonrasında direkt güneşe maruz kalmaması da gerekir. Çünkü bu süre içinde güneş ışıkları burnunuzda kalıcı lekelenmeye neden olabilir.

Sosyal ilişkilerinizle ilgili olarak da takviminizi gözden geçirmeniz gerekebilir. En az 1 aylık bir süre için yakınlarınızdan birisinin katılmanız gereken önemli bir planı var mı diye kontrol etmelisiniz. Yakınlarınızın nişan, düğün, mezuniyet vs. gibi katılmak istediğiniz önemli davetleri varsa bunları da göz önünde bulundurmalısınız. Ameliyatlı bir burunla katılıp rahatsız olmamak için doktorunuza bu tarihleri vererek ameliyatınızın iyileşme süreci hakkında bilgi edinebilirsiniz. Eğer kemiğe müdahale gerektiren bir ameliyat olmanız gerekmiyorsa ya da ameliyatsız burun estetiği olma imkanınız varsa bu süreler yapılacak operasyona göre daha da kısalabilir.

Kısacası cerrahınızla konuşarak burnunuza uygulanacak işlem ve sonrası konusunda tam bir bilgi sahibi olarak burun ameliyatınızın zamanına birlikte karar verebilirsiniz. Cerrahınızın uygulayacağı teknik, bilgi ve tecrübesi sayesinde siz de çok kısa süre içinde sağlıklı ve güzel bir buruna çabucak kavuşabilirsiniz.

Sevgiyle kalın.

 

Op.Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.guncelozturk.com

instagram takip: guncelozturk

facebook: guncelestetik

 
Toplam blog
: 389
: 270
Kayıt tarihi
: 29.11.12
 
 

TIP EĞİTİMİ İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İstanbul UZMANLIK EĞİTİMİ İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi..