Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Mart '17

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Burun estetiği öncesi bunlara dikkat!

Burun estetiği öncesi bunlara dikkat!
 

Burun estetiği öncesi bunlara dikkat!


Burun estetiği ameliyatı olmaya karar veren kişiler, her şeyden önce burun estetiği uzmanı olarak bizlerin önerilerine mutlaka uymalıdır. Ameliyat olmadan önce uyması gerekenlere, beslenme alışkanlıklarına ve ameliyata etki edecek diğer alışkanlıklarına dikkat etmelidir. Bu sayede burun estetiğinin komplikasyonları azaltılabilir, hastaların bizlere bu konuda yardımcı olmaları sayesinde başarılı bir operasyon geçirmeleri mümkün olabilir. Her geçen gün burun estetiği operasyonlarının daha rahat, konforlu bir şekilde yapılması sağlanmaktadır. Bu operasyonların çoğunlukla estetik amaçlı yapılması yaygındır. Ancak bazı durumlarda nefes alma sorunlarının giderilmesi amacıyla da yapılabilir. Çünkü burun yapısı genel sağlık üzerinde oldukça önemlidir. Ameliyatın başarısı için, hastalarında buna destek vermesi, bazı konulara dikkat etmesi gerekir.

Burun estetiği ameliyatından önce beslenme nasıl olmalı?

Hastaların ameliyattan önce beslenmelerine özen göstermesi, ameliyatın ardından ortaya çıkabilecek kanama, ödem gibi sorunların önlenmesinde, azaltılmasında faydalı etkiler yapacaktır. Ameliyattan önce hastaların tüketilmesi tavsiye edilmeyen besinlere uzak kalması gerekir. 

Kanama riskinin azaltılmasında: İçeriğinde özellikle sülfür, kükürt bulunan yiyeceklerden kaçınılması kanama riskinin azaltılmasını sağlar. Bu yiyecekler arasında sarımsak gibi besinler yer alır. Hastalar bu yiyecekleri ameliyattan önce tüketmemelidir.

Gaz yapıcı etkileri olan yiyecekler: Gaz yapıcı etkisi olan baklagiller, lahana, brokoli gibi sebzeler aynı zamanda bu dönemde hastaların kullanması gereken ilaçlarla etkileşime girebilir. Bu yüzden tüketilmemeleri daha doğrudur.

Ödemi azaltmak için: Burun estetiğinden sonra hastalarda ödem oluşmasına engel olunamaz. Buna rağmen ödemin etkisi azaltılabilir. Bunun için ameliyattan önce sodyum oranı yüksek yiyeceklerin tüketilmemesi tavsiye edilir. Tuz, maden suyu, turşu gibi besinlerin sodyum oranı yüksektir.

Kanı sulandıran besinler: Ameliyattan önce hastalarda kan sulandıran ilaçlar kesilmektedir. Bunun dışında, kanı sulandıran besinlerde tüketilmemelidir. Özellikle narenciyeler, kiraz gibi besinler kanı sulandırır.

Omega 3 içeriği olan besinler: Burun estetiğinden önce içeriğinde omega 3 bulunan besinlerin tüketilmemesi gerekir. 

Burun estetiği ameliyatından önce yapılması gerekenler

Burun estetiği ameliyatı yapılmadan önce kanama riskini azaltmak için, burun yapısında bulunan kılcal damarları büzen ilaçlar kullanılır. Böylece ameliyat daha kansız yapılır. Ameliyatın ardından her zaman kanama riski bulunmaktadır. Bunun için ameliyattan önce kan sulandırıcı ilaçlar ile besinlerin kullanılması sakıncalıdır.

Burun estetiği adet döneminde olan kadınlara yapılır mı?

Burun estetiği operasyonunun adet döneminde yapılması için genel kanı, adet dönemindeki kadınlara burun estetiği yapılmamasıdır. Adet döneminde olan kadınların vücudunda fazla ödem olması nedeniyle burunda olan kılcal damarların büzülme özelliği azalmakta, bunun sonucunda kanama riski ve ciltte morarma etkisi daha yüksek olmaktadır. Kadınlar kendilerini daha stresli hissettiğinden, bu dönemdeki burun estetiği ameliyatında daha fazla sorun oluşabilir. Tüm bunların yanısıra operasyonun gerçekleşterilmesinde bir engel yoktur.

Burun estetiği ameliyatında kanama riski oluşturan ilaçlar nelerdir?

Kanı sulandırıcı ve kanama etkisi olan ilaçlar arasında aspirin başı çeker. Ameliyat yapılmadan önce bizler, hastaların kullandığı ilaçları sorgular ve risk taşıyan ilaçların kullanımına ara verilmesini isteriz.

Burun estetiği ameliyatından önce yapılan tetkikler 

Burun estetiğinden önce hastalara kan testleri uygulanır. Bu testler hastalarda olabilecek kanama sorunlarını belirlemeye yardımcı olur. Ancak testlerin sonucunda tüm kanama sorunları tespit edilememektedir. Hastalar bu konuda bizlere yardımcı olmalı ve daha önceden geçirmiş oldukları operasyonlardaki kanama sorunlarını, hatta küçük bir kesikte bile kaybedilen kanın miktarını bizlerle paylaşmalıdır.

Burun estetiği ameliyatında hastalar gerçekçi beklentilere sahip olmalıdır

Operasyonun başarılı bir şekilde sonuçlanması için, hastaların beklentileri gerçekçi olmalıdır. İstedikleri burun şekli konusunda kendi yüzlerine uyum sağlayacak, doğal görünümlü bir burun istekleri olmalıdır. Ayrıca istedikleri değişimlerin tıbbi olarak yapılabilir olması gerekir. Kişiye özel bit ameliyat yapılacağından, isteklerin gerçekçi olması dâhilinde başarı elde edilebilir.

Prof. Dr. Selçuk İnanlı
Kulak Burun Boğaz Baş Boyun ve Yüz Plastik Cerrahı
 
Site:            http://www.selcukinanli.com/

 

 
 
Toplam blog
: 150
: 48
Kayıt tarihi
: 09.06.16
 
 

Burun estetiği, hekimin sanata ilişkin felsefesinin canlı dokular üzerinde hayat bulmasıdır… Este..