Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ağustos '21

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Burun Estetiği Öncesi Planlama

Burun Estetiği Öncesi Planlama

Burun estetiği, kişinin hayatını olumlu yönde değiştirecek ve yaşam kalitesini arttıracak bir operasyondur. Ancak böyle büyük bir ameliyata karar vermek sanıldığı kadar kolay olmayabilir. Doğru doktor tarafından uygulanan iyi bir rinoplasti (burun estetiği) ameliyatı her ne kadar güzel sonuçlar doğursa da, ameliyat ve sonrasında gelen iyileşme süreci bazı hastaları kaygılandırmaktadır. İşte bu noktada burun estetiği öncesinde yapılması gereken planlamanın önemi ortaya çıkmaktadır.

Her cerrahi uygulamada olduğu gibi rinoplastide de iyi bir planlama başarılı bir sonuç için olmazsa olmazdır. Bunun için doktor ve hasta arasında güzel bir iletişim kurulmalı ve kapsamlı bir değerlendirme yapılmalıdır. Hastayı psikolojik anlamda rahatlatmak ve motive etmek konusunda doktora büyük iş düşmektedir.

Rinoplasti operasyonunun planlanmasında ilk basamak burnun iç ve dış yapısının detaylı bir şekilde incelenmesidir. Rinoplasti cerrahisinde burun bir bütün olarak ele alınır; dolayısıyla tek bir operasyonla hem estetik hem de fonksiyonel sorunların düzeltilmesi amaçlanır. Ayrıntılı bir değerlendirme için bilgisayarlı tomografi görüntüleme tekniklerinden yararlanılır. Bunun yanı sıra, bugün sahip olduğumuz teknolojik imkanlar sayesinde hastalarımızın yüzlerini dijital görüntüleme teknikleri ile analiz ederek, operasyon sonrası sahip olacakları burun şeklini onlara gösterebiliyoruz. Estetik amaçlı gerçekleştirilen operasyonlarda ortaya çıkan sonuç hastayı tatmin etmediği sürece, bu operasyonları başarılı kabul edemeyiz. Bu anlamda, hastaların gerçekçi beklentilerle ameliyata girmelerini sağlayan dijital görüntüleme teknikleri ameliyat planlamasında önemli rol oynamaktadır. Bu durum, dolaylı olarak ameliyat başarısını da yükseltmektedir.

Burun Estetiği Ameliyatının Amacı Nedir?

Burun estetiği ameliyatı açık ve kapalı olmak üzere iki farklı teknikle gerçekleştirilebilir. Kullanılacak teknik doktorun seçimine bağlı olarak değişkenlik gösterse de tüm rinoplasti ameliyatlarında amaç doğal görünümlü, düzgün, simetrik, hastanın yüz hatlarıyla uyumlu ve fonksiyonel bakımdan sorunsuz bir burun yapısı elde etmektir. Rinoplasti cerrahisinin temel amacı çoğu zaman yalnızca güzel bir burun şekli elde etmek gibi düşünülse de, aslında en temel amaç yapay görünümden uzak bir sonuç elde etmektir. Burada en önemli nokta, her hastaya özel planlama ve uygulama yapmaktır.

Son olarak, burun estetiği ameliyatlarında başarıyı etkileyen pek çok faktör olduğunu göz önünde bulundurmak gerekir. Bu faktörler arasında kişinin burun şekli, burnun fonksiyonel problemleri ve içyapısı, cilt tipi ve dokusu ve en önemlisi hastanın beklentileri yer almaktadır. Mükemmel bir sonuç için, tüm bu etkenleri en iyi şekilde değerlendirip harmanlayabilecek, deneyimli ve uzman bir cerrah seçimi yapılmalıdır.

 

 
Toplam blog
: 150
: 48
Kayıt tarihi
: 09.06.16
 
 

Burun estetiği, hekimin sanata ilişkin felsefesinin canlı dokular üzerinde hayat bulmasıdır… Este..