Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Mayıs '20

 
Kategori
Sağlık
 

Burun Estetiği Sonrası Masaj

Burun Estetiği Sonrası Masaj

Burun ameliyatından sonra önerilen masaj, ameliyatı gerçekleştiren doktor tarafından önerilmektedir. Kullanılan tekniğe göre değişebilmektedir ve her burun ameliyatı olan burnuna masaj yapmalı kuralı bulunmamaktadır. Burun Estetiği ameliyatlarından sonra verilen masaj burun üzerinde ve çevresinde bulunan şişlik ve ödemleri dağıtarak şişliklerin daha hızlı iyileşmesine neden olmaktadır. Bilinçsiz yapılan masajlara çok dikkat edilmelidir çünkü bu burnunuzun şekil bozukluğu sonuna ve şişliklerin artmasına neden olabilmektedir.

Burun estetiği ameliyatı septorinoplasti ameliyatı burnun iç ve dış kısmının düzeltilmesidir. Septo burnun iç kısmını rino burnun dış kısmını plasti ise şekil vermek anlamında kullanılmaktadır. Burnun sadece iç kısmına müdahale yapılmış ise sadece silikon tampon koyulur ve 7 gün sonra alınır şişlik burnun iç kısmında daha fazla olacağı için bu durumda masaj önerilemeyebilir. Ancak burnun iç, dış veya sadece dış kısmına müdahale yapıldığı için burun ucu burun kenarları ve burun köküne masaj yapılabilmektedir. Açık teknik ile yapılmış ameliyatlarda burun ucu kesi yerini açacak veya genişletilecek hareketlerden kaçınılmalıdır. Bu masaj ameliyattan sonra 2 ay boyunca devam edilmesi önerilebilir. Burunun kalın veya ince deri gibi ayırdığımız cilt yapıları bulunmaktadır ve bu cilt yapılıları muayene öncesinde tespiti sağlanmaktadır. Kalın deriye sahip olan kişilerin ameliyattan önce derilerinin incelmesi için uygulaması gereken bazı tedaviler olabilmektedir. Bu tedaviler derinin incelmesini ve ameliyattan sonra ki sürecin daha kolay geçmesini sağlamaktadır.

Kalın Ve İnce deri Arasındaki Fark Nedir?

Burun ameliyatında kıkırdak ve kemik çatıyı şekillendirilmektedir. Burnun son şeklini belirleyen son faktör ise kişinin cilt ve cilt altı dokusunun kalınlığıdır. Bu yüzden kalın derili hastaların daha sabır gerektiren daha uzun bir döneme kendilerini adapte etmeleri gerekmektedir. Alttaki ufak pürüzleri de kalın deri iyi örter, ince deri ise her şeyi yansıtır. Dolayısı ile ikisinin de kendisine göre avantaj ve dezavantajları vardır. Ancak kalın derili hastalar ameliyat öncesi bir hazırlık gerektirir ki ameliyattan sonraki süreç çok daha kolay geçsin.

Burun Estetiği İyileşme Süreci

Burun estetiği ameliyatlarında ilk 2 ay dan sonra az az şişlikler olsa da tam iyileşme süreci 1 yıl olmaktadır. Bu belki sizin göremediğiniz ancak burun içinde kendini iyileştiren ödemler olabilmektedir. Revizyon ve kalın deri yapısına sahip hastalarda bu iyileşme süreci 1, 5 veya 2 yıl sürebilmektedir.

Doç.Dr. Süleyman TAŞ

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrah

https://www.suleymantas.com.tr/burun-estetigi/

https://www.tasklinik.com/ince-ve-kalin-derili-burun-estetigi/

 
Toplam blog
: 85
: 60
Kayıt tarihi
: 01.03.14
 
 

Doç.Dr. Süleyman TAŞ, başarıyı kendine ilke edinmiştir. Türk ve Avrupa Plastik Cerrahi Dernekleri..