Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Aralık '15

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Burun estetiği

Burun estetiği
 

Op.Dr.Süleyman Taş, Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrah


Burun Estetiği

Türkiye’de en sık yapılan estetik operasyon burun estetiğidir. Bunun sebebi aslında beynin yüzü algılama şeklinden geçmekte. Son yapılan bilimsel çalışmalar ile beynin yüzü algılama biçimi ve hangi noktaların en çok göze çarptığı ortaya konmuştur. Eye tracking (göz tarama) tekniği ile bir insan yüzüne baktığımız da gözlerimizin 1 saniye kadar kısa bir sürede tüm yüzü taradığı ama bu sürenin %90’ı nı sırasıyla kaş, göz, burun ve dudak kısmına harcadığı, kalan %10’nun da yüzün kalan kısmına baktığı ortaya konmuş. Bahsettiğimiz bu 4 kısmın (kaş, göz, burun, dudak) en çok ideal olmayan ve ameliyat ile düzeltme gerektiren kısmı burun olduğu için, en çok yapılan estetik ameliyat da burun olmakta.

Burun estetiği deyince ne anlıyoruz?

Burun estetiği deyince ne anladığımız çok önemli!

Yüzü sadece burundan ibaret olarak değerlendirerek, kitabı bir buruna sahip olup çirkin görünmek mi? Yoksa yüzünüze giden burnu bu konuda uzman biriyle tespit ederek güzel görünmek mi?

Bu konu son derece önemlidir, çünkü burun ameliyatlarından sonra hasta memnuniyeti ve ameliyat başarısını etkileyen en önemli faktör her konuda olduğu gibi burda da Planlama (Ameliyat öncesi planlama) dır. Kişinin yüz analizi yapılarak, cilt kalitesi, kalınlığı, kıkırdakların gücü ve ameliyattan sonra herhangi bir nefes alma sorununa neden olmamak için hava yolu açıklığı değerlendirerek yapıldığında yani iş kitabına uygun yapıldığında sorunsuz bir iyileşme süreci ve güzel bir burun sizi beklemektedir.

Ameliyat öncesi burun şekli nasıl planlanmaktadır?

Muayene odalarımıza kurduğumuz, paraflaşlı, profesyonel fotoğraf makinaları ve storlar ile profesyonel fotoğraf stüdyolarını aratmayacak şekilde fotoğraflar çekerek, her açıdan burunun yüz ile oran ve orantısına bakıp, altın oran dediğimiz yüz oranlarını hangi değişiklikleri yaparak yakalayabiliriz dedikten sonra yaptığımız bilgisayar simülasyonları ile bunu ortaya koymaktayız.

Neden altın oran?

Bunun için altın oranın ne demek olduğunu anlatmam gerekir biraz. Matematiksel bir kavram olup, bir doğruyu neresinden 2 parçaya bölersek büyük parçanın küçük parçaya oranı, tüm parçanın büyük parçaya oranına eşit olur sorunusun cevabıdır, altın oran ve bu da yaklaşık olarak 1,6 ya denk gelir. Tarih boyunca sanat ve resimlerde de kullanılan bu oran insan yüzünde araştırıldığında, bu orana sahip olan insanların tarih boyunca toplum tarafından çekici ve güzel bulunduğu görülmüştür. Eski mısırlılarda, Kleopatra’nın, günümüzde Angelina Jolie’nin farklı yüzyıllarda yaşamalarına rağmen altın orana sahip ve toplum tarafından beğenilen insanlar olmalarının ortak paidesi altın orandır. Bu da aslında ne kadar zaman geçerse geçsin estetik algının, çekiciliğin değişmediğini ve toplumlar arası çok fark göstermediğini ortaya koymaktadır.

Burun estetiğinde son gelişmeler nelerdir?

Artık daha çok dokuları zedelemeden, hasar vermeden, birbirleri ile bağlantıları bozmadan yani ameliyat olmamış gibi ameliyat yapmayı nasıl beceririz onun peşindeyiz. Bu felsefenin sayesinde artık, atravmatik (travma yaratmadan, hasar vermeden demek) teknik ile sadece burnun sorunlu bölgelerine müdahaleleri gerçekleştirerek, klasik ameliyatlardaki her şeyi ortaya koy sonra düzelt mantığından uzaklaşıyoruz. Plastik cerrahlar olarak, mikrocerrahide ki deneyimlerimizi estetik ameliyatlara aktarıyoruz, tüm dokulara mikron düzeyinde eğildiğimiz gibi bunu, burun estetiğine de yansıtıyoruz.  Bu yüzden ben kişisel olarak kapalı teknik ile atravmatik tekniği kombine ederek ameliyatlarımı gerçekleştirmeyi tercih ediyorum.

Ameliyat Süreci Nasıldır?

Operasyonlarımızı, genel anestezi altında son derece konforlu ve son teknolojinin kullanıldığı lüx ameliyatanelerimizde yapmaktayız. Operasyon yaklaşık 2 saat sürmektedir. Ameliyat günü hastamızı, hastanemizde yatırmaktayız. Ameliyatın ertesi günü taburculuğunu yaparak, 6 gün evinde istirahat etmesini istemekteyiz. 6 gün sonra ise, burnuna yerleştirdiğimiz termoplastik ateli aldırmaya gelmektedir. Atel alınmından sonra, hastamız işine dönebilir ve günlük hayatına kaldığı yerden devam edebilir.

Ayrıntılı bilgi için web sitem ve sosyal medya hesaplarım

http://www.suleymantas.com.tr/burun-estetigi/

https://www.instagram.com/drsuleymantas/

https://www.facebook.com/opdrsuleymantas adreslerini ziyaret edebilirsiniz.

Yr.Doç.Dr. Süleyman Taş

Medical Park Hastaneler Grubu, İstanbul, Türkiye

 
Toplam blog
: 85
: 60
Kayıt tarihi
: 01.03.14
 
 

Doç.Dr. Süleyman TAŞ, başarıyı kendine ilke edinmiştir. Türk ve Avrupa Plastik Cerrahi Dernekleri..