Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Mayıs '20

 
Kategori
Sağlık
 

Burun Estetiği

Burun Estetiği Hangi Aylarda Yapılır?

Burun kemeri, burun ucu düşüklüğü, burun büyüklüğü, burun uzunluğu, burun genişliği, nefes alma sorunları olan kişilerin burun estetiği ameliyatı olmaları ve ameliyat olacağı tarihleri seçerken zorlandığının farkındayız. Genel görüşe bakıldığı zaman burun estetiği ameliyatı olacak kişilerin yaz aylarında burun ameliyatı olmalarından kaçındığını gözlemlemekteyiz. Aşısı sıcak sebebi ile 10 gün içinde erimesi öngörülen burun şişliği daha fazla sürebilmektedir. Hem de yaz aylarında tatil yapmak isteyen kişilerin kış ayında burun estetiği ameliyatlarını tercih etmektedirler. Burun estetiği bu iki faktör dışında kullanılan tekniğe de bağlı olmaktadır. Burun estetiği için kullanılan 2 temel teknik vardır, diğerleri teknik değil yöntemdirler. Açık ve kapalı tekniği anlayabilmeniz için biraz içerisine girmek gerekmektedir.

Açık Teknik

Açık teknik burun estetiği ameliyatları genel anestezi altında ortalama olarak 2 veya 2 buçuk saat sürmektedir. Açık teknik burun estetiği burun ucundan kesilerek tamamen açılır ve bu burun doktor saçısından ameliyat sırasında daha fazla görüş açısı sağlamaktadır. Ancak buru ucu kesildiği için ve oradaki kaslar, bağlar kesildiği için şişlikler ve ödemler daha fazla olmaktadır. Burun ucu kesildiği için ve ameliyattan sonra dikilerek kapıldığı için orada iz kalma durumu olmaktadır. Ancak bu durumu en görünmez hale gelmesi için güneşten en iyi şekilde korunmalıdır ki iz kendini çok belli etmesin. Ameliyat esnasında atel ve tamponlar yerleştirilir ve 7 gün sonra çıkartılır.

Kapalı Teknik

Kapalı teknik burun estetiği ameliyatlarında burun ucu kesilmez burun içerisinden açılan kesiler ile ameliyat edilir. Ameliyat esnasında bu durum doktora daha az görüş açısı sunsa da ameliyat için engel bir durum değildir. Burun ucu kesilmediğinden ve oradaki kaslar, bağlar zarar görmediği için şişlik açık tekniğe göre daha azdır ve burun ucunda kesi izi sorunu olmaz. Kapalı teknik burun estetiği ameliyatlarında bilinen en büyük yanlardan biridir yaz aylarında ameliyat olmamak. Kapalı teknik burun estetiği ameliyatlarında dört mevsim ameliyat olabilirsiniz. Ameliyat esnasında atel ve tamponlar buruna yerleştirilir ve ameliyattan 7 gün sonra çıkartılır.

Bunların dışında genel sağlık sorunları olan, kanama ve pıhtılaşma bozuklukları olan hastalarda, bu sorunlar düzelmediğinden burun estetiği işlemi yapılmaz. Talep edilen işlem estetik bir işlem olduğu için ve insan hayatında elzem olmadığı için burun ameliyatı ve mevcut riskleri göz ardı edilerek ameliyatın mümkün kılınması mümkün değildir.  Burun çok kalın ve yağlı cildi olan, kıkırdakları zayıf hastalar alınacak sonuçların çok iyi olamayacağı konusunda önceden uyarılmalıdır.

Doç.Dr. Süleyman TAŞ

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrah

https://www.suleymantas.com.tr/burun-estetigi/

https://www.tasklinik.com/category/blog/burun-estetigi/

 
Toplam blog
: 85
: 60
Kayıt tarihi
: 01.03.14
 
 

Doç.Dr. Süleyman TAŞ, başarıyı kendine ilke edinmiştir. Türk ve Avrupa Plastik Cerrahi Dernekleri..