Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ağustos '17

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Burun Estetiğinde Doğru Doktoru Seçmek

Burun Estetiğinde Doğru Doktoru Seçmek
 

Burun estetiği ameliyatıyaptırmaya karar verdiyseniz, sıra geldi en önemli kısma; doktor seçimine. Doktor seçiminizi neye göre yapacağınızı, operasyon öncesi doktorunuzu nasıl seçeceğinizi bilmek oldukça önemlidir.

Öncelikle burun estetiği yaptırmaya karar verirken, ameliyatı yapacak olan uzmanın seçimi en önemli kararlarınızdan biri olacaktır.

Estetik burun ameliyatı taklidi olmayan bir sanatsal çalışmadır. Çünkü burun estetiğini yapan doktorun eğitimi, tecrübesi, el becerisi ortaya bir eşi daha olmayan orijinal bir eser çıkarır. Bu sebeple her doktor, diğer doktorlardan farklı olduğu gibi, kendi hastalarında bile birbirinden farklı sonuçlar ortaya çıkarır. Herkesin kendi yüz yapısına, beklentilerine göre ‘ideal burun’ algısı değişmektedir.

Elbette herkes kendisi için en güzel burnu seçmek isteyecek ve beklentilerini bu yönde dile getirecektir. Ancak doğru olan her zaman size uygun olan ‘güzel’ buruna ulaşmaktır. Buna da doktorun değerlendirmeleri ve sizin beklentilerinizle ortak bir planlama yapılarak ulaşılabilir.

Yapılan en yaygın hatalardan biri de burun estetiği doktorunu seçerken, doktorun kalitesi yerine ameliyat için nasıl bir fiyat belirlediğini araştırarak, ücret karşılaştırması yapmasıdır. Burun ameliyatları genel olarak aynı yelpazede ücretlere denk gelen, maddi olarak arada uçurumlar olmayan işlemlerdir. Bu nedenle yapacağınız doktor seçiminde, aradaki fiyat farkından ziyade tüm ömür boyunca sizi temsil edecek olan burnunuzu en ‘size uygun’ şekilde yapabilecek olan size göre ideal doktoru bulmaya özen göstermelisiniz.

Kaldı ki doktora güvenmek ameliyat öncesi psikoloji için oldukça önemlidir. Ameliyatı güvenle beklemek ve işlemden tam olarak emin olmak gerekmektedir. Bunun için ilk adım doktorunuza güven duymaktır. Doktorlar, ameliyatını yaptıkları kişilerden sorumludurlar. Başarısız bir estetik ameliyatı sonrası görüntü, cerrahı da etkileyecektir. Mutlu hastalar görmek doktorların öncelikli hedefidir.

Size yakın olan doktorları araştırıp görüştükten sonra, kendinize biraz zaman tanıyın. Birkaç gün boyunca düşünün ve size en yakın gelen, doğru iletişim kurduğunuza inandığınız, sizi en iyi anladığını düşündüğünüz doktoru seçin. Unutmayın, en doğru karar sizi en ideal sonuca ulaştırır. Elbette her zaman tam olarak ‘netlik’ hissedilemez, ancak yine de içinizdeki sese güvenin.

 

 
Toplam blog
: 12
: 192
Kayıt tarihi
: 14.08.17
 
 

Kendim tarafımdan özgün bir şekilde yazılan bilgi verici yazılar paylaşmak istiyorum. Kullanıcıla..