Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ocak '16

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Burun Estetiğinin Faydaları

Burun Estetiğinin Faydaları
 

burun estetiği, guncel ozturk, rinoplasti


Burun estetiği, plastik cerrahinin sunduğu tüm hizmetlerin içinde ayrı bir yere sahiptir. Bu diğer estetik operasyonlardan çok daha önemli olduğu anlamına gelmez. Meme büyütme estetiği ya da kırışık tedavisi insanların kendilerini daha özgüvenli ve çok daha iyi hissetmelerine yardımcı olan plastik cerrahi seçenekleridir. Ancak rinoplasti yani burun estetiği prosedürleri tüm bunların yanı sıra sağlıklı bir yaşam seçeneği de sunan plastik cerrahi hizmetidir.

Rinoplasti hem estetik hem de işlevsel özellikleri düzeltme imkanı sunan plastik cerrahi türlerinden birisidir. Tüm dünyada hem sağlık hem de estetik nedenler ile yapılan en yaygın operasyon türüdür.

Bazı hastalar için burun estetiği tamamen bir estetik cerrahi işlemidir. Başka hastalar için ise işlev bir sorunu düzeltici bir işlemdir. Oysaki eğer burun estetiğinde şekil olarak bir bozukluk varsa beraberinde az ya da çok genellikle işlevsel bir sorun da mevcuttur. Kısacası şekli bozuk olan burunun çoğunlukla yapısı da bozuktur. Burun ucu kaldırma vs gibi tamamen estetik amaçlı uygulanan operasyonlar haricinde. Kemer, burun eğikliği, asimetri, aşırı burun deliği küçüklüğü/büyüklüğü vs. gibi sorunlar sağlıklı nefes alma işlevini de tam olarak yerine getiremez.

Burun estetiği ameliyatlarının birçoğu hastaların genel yaşam kalitesini artıran ve hem işlevsel hem de estetik açıdan fayda sağlayan operasyonlardır. Eğer siz de burun estetiği yaptırmayı düşünüyorsanız, rinoplastinin faydalarını bilmenizde fayda var.

Rahat nefes alma:İnsanların daha rahat nefes almasına yardımcı olan ürünlere piyasada büyük bir talep olmasının tabi ki çok önemli bir nedeni var. Çünkü günümüzde insanların yüksek oranda solunum problemi olduğuna dair yaygın bir şikayeti var. Hafif ya da şiddetli seviyelerde olması hiç fark etmez, sağlıklı ve doğru nefes alamama problemleri insanların genelinde sinir bozucu hatta düpedüz korkutucu sorunlara neden olabilir. Genel sağlık durumunu, psikolojik sağlığı ve yaşam kalitesini etkilemesinin yanı sıra estetik sorunları ile birlikte özgüven ve mutsuzluğu kadar seyreden bir sürece neden olabiliyor.

Daha iyi uyku:Uyku sorunlarının büyük bir çoğunluğunun nedeni kişilerdeki solunum sorunlarından kaynaklanır. İnsanların solunum yollarındaki bozukluklar, engeller ya da tıkanıklıklar; uyku apnesi başta olmak üzere çeşitli sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Bu tarz sağlık sorunlarını gidermek için farklı tedavi teknikleri uygulansa da çoğunlukla rinoplasti ya da revizyon burun estetiği ameliyatları en kesin çözüm alternatifi olabiliyor.

Daha iyi hissetmek: Burun estetiği sonrası kişi kendisini fiziksel olarak daha güzel hissedeceği için özgüveni de artar. Çünkü işlevsel amaçlı yapılan düzeltme ameliyatları fiziksel olarak da olumlu yönde bir değişikliğe neden olur. Güzel olduğunu hissetmek kadın erkek fark etmez herkesin en doğal hakkıdır.

Burun estetiği ameliyatı ile hem işlevsel hem de fiziksel düzelttirme yaptırmak isteyen herkes alanında uzman bir plastik cerrah ile sorunlarına çare bularak yaşam kalitelerini her açıdan yükseltebilirler.

Sevgiyle kalın,

Op. Dr. Güncel Öztürk

Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.guncelozturk.com

 
Toplam blog
: 389
: 270
Kayıt tarihi
: 29.11.12
 
 

TIP EĞİTİMİ İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İstanbul UZMANLIK EĞİTİMİ İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi..