Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ocak '18

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Burun Eti Ameliyatı Nedir?

Burun Eti Ameliyatı Nedir?
 

burun eti ameliyatı


Nefes almak farkında olmadan yaptığımız aktivitelerin başında gelmekle beraber hayatta kalmamızı sağlayan en önemli aktivitelerin başında gelmektedir. Çoğu kültürde nefes oldukça önemli bir kavramdı. O derece ki eski çağlarda nefesi ruh ile bir tutmuşlardı. Doğu öğretilerin popüler olmasıyla beraber doğru nefes alma daha fazla konuşulmaya başladı. Yeterli ve düzenli nefes alımı vücudun yaşamsal organların ihtiyacı olan oksijenin yeterli miktarda sağlanması ve vücuttan atılması gereken atık ve toksik maddelerden kurtulma yollarından biri olduğu için çok ama çok önemlidir. Düzensiz ve yetersiz oksijen alımı beyin fonksiyonlarının yavaşlaması, depresyon gibi psikolojik problemler, konuşma problemleri, astım, zatürre, kanser ve kalp krizi gibi problemlere yol açması muhtemeldir. Doğru nefes alma tekniklerini öğreten kurslar bile var artık. Ama burnunuzda et varsa istediğiniz nefes alma tekniğini uygulayın hiçbir faydasını göremeyeceksiniz. Peki bu et parçasından kurtulmak için yapılan burun eti ameliyatı nedir?

                Burnunuzdan nefes almakta zorlandığınız için kendinizi ağzınızdan nefes alırken yakalıyorsanız, sabahları kalktığınızda dinlenmiş ve dinç olarak yataktan kalkamıyorsanız, geceleri uykunuz sık sık bölünüyorsa, ağız kokusu problemleri yaşamaya başladıysanız, geceleri ağzınız açık olarak uyuduğunuzu fark ediyorsanız derhal bir uzmanla görüşmeniz sizin açınızdan iyi olacaktır. Burun eti ameliyatı nedir? gibi bir soru yöneltsem çoğu kişinin aklına saatler süren, acılı ve iyileşme süresi uzun ameliyatlar gelecektir. Sırf bu yüzden zararlarını hiçe sayarak doktora gitmeyi yada ameliyatı erteleyenler vardır muhakkak. Tıp alanındaki gelişmelerle beraber burun eti ameliyatları da ekstrem durumlar hariç birkaç dakikaya kadar inmiştir. Lokal yada genel anestesi altında kolayca yapılır. Geçmişte sıklıkla uygulanan burun etinin tamamen kesilip çıkartılması işlemi burun fonksiyonlarındaki bozulmalar, solunum fizyolojisindeki olumsuzluklarla beraber ameliyat sonraki dönemi ağırlaştırması gibi sebeplerden dolayı artık tercih edilmemektedir.

                Alt burun etlerindeki büyümeler radyofrekans uygulaması ile mukoza altı doku hacminin azaltılmasıdır. Bu yöntem mukoza dokusuna zarar vermemektedir. Radyofrekans uygulaması burun etinde büzülerek küçülme görmek için yapılır. Genelde kesi olmadığı için kanama meydana gelmemekte ve tampon kullanımına gerek duyulmamaktadır. Bu sebeple tamponsuz burun eti ameliyatı olarak da anılır. Eğer etlerin kemik kısmında da büyüme söz konusu ise mukoza altı yumuşak doku kemikle beraber traşlanarak küçültülmektedir. Bu son işlem ameliyat süresini bir miktar daha arttırabilir. Orta burun etlerinde yapısal bir özellik olarak hava hücresi bulunabilmekte ve bu hava hücresinin büyümesi orta burun pasajındaki hava akımını önlemekte ve kronik sinüs iltihaplarına sebep olabilmektedir. Orta burun etlerinde bu gibi sorunlarda tercih edilen yöntem de cerrahi tekniklerle kısmi olarak çıkartılmalarıdır. Burun eti ameliyatı nedir’i kısaca toparlamak gerekirse çoğu kere radyofrekans yöntemi ile kesi atılmasına bile gerek kalmadan, cerrahi gerektiren durumlarda da burun içi yapısına zarar vermeden kısmi burun eti alımı ile oldukça kısa sürede sonuçlanan, ameliyat sonrası 10 gün dikkatle iyileşme süresinin epeyce kısaldığı ameliyatlardı diyebiliriz. Bu durumda ameliyatı ertelemek için pek de sebebimiz kalmadı öyle değil mi?

 

Web Site

İnstagram

Facebook

 
Toplam blog
: 24
: 67
Kayıt tarihi
: 09.09.17
 
 

1995 yılında İstanbul Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Akdeniz, 1996 – 2000 yılları arasında, Kocae..