Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Haziran '20

 
Kategori
Sağlık
 

Burun Kanatlarının Kesilmesi

Burun Kanatlarının Kesilmesi

Burun estetiği ameliyat olacak kişilerin yüz yapıları, istekleri, beklentileri değerlendirilerek planlaması yapılmaktadır. Burun estetiği ameliyatı ile birlikte burun daraltılması yönünde istekleri olabilir, hastanın istekleri olması bile doktorun yönlendirmesi ile burun kanatlarının kesilmesi yönünde tavsiye olabilir. Bu durum bazı hastaların burun kenarlarında olan kesi izleri sebebi ile kabul etmemeleri bu işlemi doktorun yapmamasına neden olmaktadır. Bu işlem yapılmaması durumunda burun yayvan geniş bir görüntü elde etmektedir. Bazı burun kanatları çok geniş olan kişilerde içeriden daraltma yeterli olamayabilir bu durumda dışarıdan kesi yapılarak içeriden doku çıkartılır ve yeniden dikilir.

Burun Estetiği Kullanılan Teknik

Burun estetiği ameliyatlarında kullanılan 2 teknik bulunmaktadır. Biri açık teknik burun estetiği diğeri ise kapalı teknik burun estetiği ameliyatı olmaktadır. Kapalı teknik burun estetiği ameliyatında burun delikleri içerisinde yapılan ameliyattır bu teknikler kendi içerisinde avantaj ve dez avantaj sağlamaktadır. Kapalı teknikte burun ucu kesilmez tüm müdahale burun içerisinden yapılır. Bu durum şişlik ve morluğun açık tekniğe göre daha az olması sağlamaktadır ve burun ucu hissi ameliyattan sonra burun kesilmediği için his kaybı olmaz.  Açık teknikte ise burun ucu kesilerek burun tamamen açılır, ameliyatı yapan doktora daha fazla görüş açısı sunar ancak burun ucu kesildiği için burun ucu his kaybı olur yine burun ucunda bağlar ve kaslar zarar gördüğü için şişlik ve morluk olabilir. Kanarları geniş olan kişilerin bu iki teknikte de daraltılması mümkün acık teknikte burun ucu ve burun iki kenarlarında iz olurken kapalı teknik burun estetiği ameliyatında sadece burun iki kenarlarında kesi izleri olmaktadır.

 Kesi İzleri kalır mı?

Burun ameliyatı sonrası iyileşme süreci çok önemlidir. Burnun son şeklini alması hastanın burnuna davranış biçimidir diyebiliriz. Ameliyat sonrası kötü iyileşen yaranın iyi bir sonuç vermesi mümkün değildir. Ameliyattan sonra yara iyileşmesini kötü etkileyen sigara tüketimi tamamen kesilmesi gerekmektedir. Kesi yerleri güneşten en iyi şekilde korunması gerekmektedir, burun kesi yerlerini zorlayacak hareket v mimikler yapılmamalıdır, doktorunuz tarafından verilen ilaçlar düzenli ve dikkatli korunmalıdır, darbe ve çarpmalara karşı son derece dikkat edilmelidir, Çok büyük yüz mimikleri ameliyattan hemen sonra kullanılmamalıdır, doktorunuz dışında veya doktorunuzun onayı olmadan cilt bakımı, cilt soymai lazer, altın iğne gibi cilt yenileme işlemlerini yaptırmamalısınız. Dişleriniz yumuşak diş fırçası ile fırçalanmalıdır.

Doç.Dr. Süleyman TAŞ

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrah

https://www.suleymantas.com.tr/burun-estetigi/

https://www.tasklinik.com/burun-kanat-cerrahisi-nedir/

 
Toplam blog
: 85
: 60
Kayıt tarihi
: 01.03.14
 
 

Doç.Dr. Süleyman TAŞ, başarıyı kendine ilke edinmiştir. Türk ve Avrupa Plastik Cerrahi Dernekleri..