Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ağustos '07

     
    Kategori
    Estetik / Güzellik
     

    Burun şekli ve insan psikolojisi

    Burun şekli ve insan psikolojisi
     

    Ünlü yazar Leo Tolstoy'un 'Benim gibi büyük burunlu, kalın dudaklı ve küçük gri gözleri olan birinin mutlu olamayacağını düşünürdüm... Bir insanın gelişiminde görünümü ve çehresinin çekici veya itici olduğunu düşünmesi kadar etkili hiçbir şey olamaz' sözleri insanın yüz görünümünün psikolojisini nasıl değiştirebileceğini çok güzel özetlemektedir.

    İnsan psikolojisi ve kişiliğini etkileyen bir çok faktör bulunmasına rağmen, kendini güzel veya yakışıklı hissetmek, diğer insanların bizi beğenmesi, psikolojimiz ve kişiliğimiz açısından çok önemli bir faktördür. İnsanın dış görünümü psikolojisi ile doğrudan ilişkilidir.Kişiliğin gelişerek toplumdaki yerimizin belli olduğu ergenlik çağlarında bu ilişki insanın kişilik özelliklerini de etkilemektedir.

    Başkaları tarafından beğenilmek ve güzel-yakışıklı olarak adlandırılmak tüm insanları mutlu eder ve bu şekilde insan kendini daha değerli hisseder. Bunun sonucuda insanın sosyal bir varlık olarak toplumdaki yeri şekillenir. Kişi daha girişken, öz güveni tam bir birey veya çekingen ve kendine güvensiz bir birey olabilir.

    Bizim toplumumuzda yüz güzelliğini geliştirmek için en sık yapılan estetik ameliyat burun ameliyatıdır. Bunun nedeni anadolu insanının burun yapısının kemikli, kemerli ve büyük olmasıdır. Bir çok hastam bana 'yüzümün diğer özelliklerini beğeniyorum ama burnumdaki kemer yüzümü gölgeliyor' diyerek bu durumu onaylamaktadır. Özellikle burun şekli hastaların psikolojisini bozabilmektedir. Bu durum özellikle genç bayan ve erkeklerde daha belirgindir.

    Hastalarıma her zaman belirttiğim bir nokta da, bu ameliyat sonucunda görünümünüz gelişebilir, kendine güveniniz artabilir, ancak tüm hayatınızı değiştirmeyecektir, yani ameliyat size daha iyi bir iş veya daha iyi bir eş getirmeyebilir, kendinizi çok şanssız olarak niteliyorsanız şansınızı arttırmaz, tüm bunlar sizin hayata bakışınız ve olaylar karşısında ne kadar pozitif olabildiğinizle alakalıdır.

    Estetik burun ameliyatları konusunda dünyaca ünlü olan doktor Jack Sheen 'Bu ameliyat sizi Vogue dergisine kapak yapmaz, veya bitmiş bir evliliği tekrar başlatmaz... amaç görünümün geliştirilmesi olmalıdır' diyerek tıpta, cerrahide hiç bir şeyin garantisi olmadığını belirtmektedir.

    Günlük yaşamınızda insan ilişkileriniz sırasında insanların burnunuza odaklandığını, burnunuzdaki küçük bir kemerin yüz güzelliğinizi perdelediğini düşünüyorsanız, aynaya baktığınızda burun şekliniz sizi rahatsız ediyorsa ve tüm bunların psikolojinizi ve öz güveninizi etkilediğini düşünüyorsanız, bunlara ek olarak burun tıkanıklığı şikayetiniz de varsa estetik burun ameliyatı ile yüzünüze uyan, doğal ve daha iyi nefes aldığınız bir buruna sahip olabilirsiniz ve beklentiniz gerçekçi sınırlar içinde kalmak kaydıyla, ameliyat sonrasında kendinize verdiğiniz değer ve öz güveniniz de arttırabilir.

    Op.Dr.A.Emre İlhan

    Kaynak: www.rinoplasti.com (kişisel internet sayfam)

     
    Toplam blog
    : 1
    : 4095
    Kayıt tarihi
    : 02.08.07
     
     

    1976 yılında İstanbul’da doğdu. 1994 yılında Balıkesir Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi'nden mezun oldu ..