Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Aralık '08

 
Kategori
Siyaset
 

Bush giderken

Bush giderken
 

Kurulmuş bir politikanın yaşamsal oyuncakları


Amerika Birleşik Devletlerinin 8 yılı aşkın süredir başkanlığı yapan kişi, diğer ülkelere hep getirmek istediği bunu yaparken de yüzbinlercenin ölümüne sebep olan demokrasi aracılığı ile siyasi tarihe bir nokta koymakta.

Yazıya duygusal bir giriş yaparak, Irak’ta bir milyon insan öldükten sonra, ülkenin aynı dinden olan insanları önce etnik olarak ikiye daha sonra da bu ikinin birini mezhep olarak ikiye ve toplamda 3 parça ederek ayırdıktan sonra, gece yatağa girdiğinde rahat uyuyabilecek misin? Yoksa ileride emekliliğinde “pişmanlığım” başlığı altında bir kitaba mı imza atacaksın? Bir köyün bir müddet ihtiyacını giderecek kadar su miktarı kanın sokaklarda aktığı ve sonrasında “yanılmışız burada kitle imha silahı yokmuş” gibi minik bir yanılsama ile kurtulacak mısın? Gerçek ya da değil komplo ya da değil ancak ne olursa olsun kendi ellerinle vahşetin ve şiddetinle yarattığın 11 Eylül ardında Afganistan’da akıttığın kanlar ardında mutlu musun? İran’a binlerce ton bomba atamadığın için üzgün veya kızgın mısın? Rusya Gürcistan’a girerken müdahale edemediğin için çaresiz kaldığını düşündün mü? Ya da Kosova bağımsızlığını ilan ettiğinde Onu tanırken, bunu onları sevdiğin için mi yaptın? Uçak geminden kalkan jetler ve helikopterle küçük köylerde terörist avcılığı oynadığın için mutlu musun? Pilotlarının yalınayak kaçan bir sivil üzerine mermi yağdırırken ki sevinç çığlıklarını duyarken ne hissettin? Kocası elleri bağlı kafasında çuval ile evden çıkarılırken arkasında bıraktığı kadınına tecavüz eden askere ne ceza verdin? Ya da vermediğin için pişman mısın?

Yeter daha yazmayacağım hiç duraksamadan bu kadar yazabildiğime göre.. Daha söylenebilecek çok şey olmalı ve var da maalesef.

Bush gidiyor ve gelenle de kan emme yayılma “demokrasi getirme” rejiminin değişmeyeceği muhakkak. Ülkemin halk ve kitlesel oranda en büyük Abd karşıtlarından biri olmasına rağmen ülkemin Abd’yi stratejik ortak olarak görmesi ise, halk ile devletin ortak duygularını ne ölçüde yansıtıyor? Yazıyı bu soru ile bitirelim.. Kendi halkına yapılmasını istemeyeceği her türlü şeyi başka halklara yapmayan devlete devletlere..

Kenan Ekşi / http://www.kenaneksi.com/blog/?p=821

 
Toplam blog
: 21
: 1531
Kayıt tarihi
: 12.12.08
 
 

1986 İstanbul İtü inş. müh. öğrencisi.Fotoğraf, şiir, kitap, doğa, bisiklet, kamp, yayla, İkizdere ..