Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Kasım '08

 
Kategori
Dünya
 

Buşh gitti Barack Obama geldi

Buşh gitti Barack Obama Geldi.

Dünya politikasını yönlendiren ABD’de yapılan seçimde beyaz başkan dönemi kapandı siyah başkan dönemi başladı. Sekiz yıldır dünyaya terör, ekonomik bunalım, ırkçılık, savaş hediye eden bir başkan ve yardımcıları milletlerin üzerindeki ellerini-eteklerini çekiyorlar. Bu dünya için hayırlı olur inşallah.

Bir musibet bin nasihatten iyidir. Bu savaşlar, ekonomik krizler ve ABD’deki ırk ayrımının sona ermesi şeklinde algılanan seçim sonuçları inşallah insanlığın uyanışına bir vesile olur. İnşallah diktatörler vasıtasıyla yönetilen halklar, dünyayı kendisinden başka kimse yaşamayacakmış gibi hoyratça kullanan insanların akılları başlarına gelir de dünya insanı kendine çekidüzen verir ve yıpranan dünyayı hep birlikte tamir ederiz.

Evet, uyanma zamanı. Bütün milletlerin uyanma zamanı. Hem ekonomik, hem üretim hem de bağımsızlık yönünden uyanma zamanı gelmiştir. Bu dünyayı bir bilen idare edemiyor. Yüzlerce Obama gelsin. Siyah olsun, beyaz olsun. Herkes kendi ulusunun çıkarları doğrultusunda dünyayı şekillendirmek ister. Evet, bu olaylar az gelişmiş, özellikle Müslüman ülkeler için iyi bir fırsattır. Dünya Amerika’yı tanıdı. Bu milletten insanlığa bir fayda olmayacağını herkes kavramalı. Ekonomik bir krizin Amerikalılara neler yaptırdığını herkes gördü. O halde tek kurtuluş insanlığın kendi değerlerine dönmesiyle mümkündür.

Özellikle biz Türkler. Bizim dünyaya vereceğimiz çok şey var. Bizim tecrübelerimiz, dünyayı algılama biçimimiz, sosyal yapımız, inanç değerlerimiz, komşuluk ilişkilerimiz vs. Dünyaya ihraç edeceğimiz çok şeyimiz var. Bu değerler dünyanın başka bir ülkesinde yok. Bu yüzden ne Avrupa Birliği ne Amerika, ne Rusya var dünyada. Değerler bakımından Türk birliği, Anadolu birliği var dünyada. Bu tarihi fırsatı iyi değerlendirmeliyiz diye düşünüyorum.

Yunus’ların, Hacı Bektaşi’lerin, Mevlana’ların felsefesiyle insanlık yaşamadığı sürece bu dünyada ne huzur olacak ne de insanca yaşam. Dünyayı kurtarıcılar değil insanlığın kendisi kurtaracak. Bunun da şifresi Anadolu kültüründe gizlidir. Onu çözmek zorundayız. Bu yüzden Obama geldi dertler bitti diye düşünenler en büyük yanılgıya düşmüş olurlar. Elbette Buşh’a göre daha ehveni şer olacak. Ama yeterli değil.

 
Toplam blog
: 137
: 1557
Kayıt tarihi
: 23.06.08
 
 

1963 yılı Trabzon Of doğumluyu. Emekli Öğretmenim Eğitimle ilgili konulara ilgim uzun yıllar önce..