Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Nisan '09

 
Kategori
Dünya
 

Bush ve Obama

Barack H.Obama'nın Türkiye ziyareti öncesiyle sonrasıyla fırtına estirdi. Ama ne fırtına!Azınlıkta kalan kısım hariç hiç kimse Obama'nın istedikleri ile Bush'un istediklerinin hiç de farklı şeyler olmadığını dillendirmedi daha doğrusu dillendirilemedi. Obamanın babası sanki Kenya'nın bir köyünden değil de Konya'nın bir köyünden gidip bir ABDli ile evlenmiş onun oğlu da ABD başkanı olmuş gibi bir hava yaratıldı. Ama Allah için Obama Türkiye ve Türkler konulu dersini gelmeden önce çok iyi çalışmış. Vücut dilini kullanması, dokunma ve temas öğelerini öne çıkarması doğrusu çok kimseyi mest etmeye yetti de arttı bile.Anıtkabir de sağ elini kalbinin üstüne koyması ile başlayan, Ayasofya ve Sultan Ahmat Camiini hüşu içindeki gezisi ile biten bu gösteri çok kabul gördü.Brack 'a İ.Maker'leri Türklerin bu tür hareketler karşısında hemen coşacağı anlatılmış olmalı ki bu tür hareketlerden sonra kulak memesi hamur kıvamına gelen vekillerimize TBMM de o meşhur tarihi konuşmasını yaptı. Neler istedi ve ABDnin hangi resmi görüşlerini sıraladı izleyenler hatırlasın!
1.Ermenistan sınır kapısını açın.
2.Ruhban Okulunu açın
3.Ermeni Soykırımı konusunda görüşlerim değişmedi.
4.Kürtlere gereken hakları tanıyın
5.Afganistan'a muharip güç olarak asker gönderin.
Obama'nın bu söylediklerini alkışlayıp sonra da tek tek onunla el sıkışan ve hatıra resmi çektirme kuyruğuna giren Milletimin Vekilleri bunları söyleyen Bush için aynı duyguları paylaşıyorlar mıydı? Peki ikisinin arasında sadece söylem bakımından fark varsa da eylem açısından bir fark var mı?
Obama ülkesine döndü. Şimdi biz yine 24 Nisan'da soykırım diyecek mi demiyecek mi? Irak'ın Kuzeyindeki PKK ile bölgesel yönetim Türkiye ilişkilerine karışacak mı karışmayacak mı? Irak'tan çekilirken Türk topraklarını kullamak isteyecek mi istemeyecek mi gibi daha bir çok konuda fal açmaya devam edeceğiz.
Kısacası Ceza'nın söylediği gibi''seninle benim aramda kocaman bir fark var''acaba Bush ve Obama için de geçerli mi?

 
Toplam blog
: 3
: 211
Kayıt tarihi
: 18.07.07
 
 

İktisat Mezunuyum. Devlet memuriyetinin ardından emekli oldum. Doğruları öğrenmek, doğru bildiklerim..