Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Şubat '10

 
Kategori
Sinema
 

Büşra Filmi ve Facebook kampanyası

Büşra Filmi ve Facebook kampanyası
 

Büşra’nın hikâyesi, dört farklı bakış açısının ve dört trajik öykünün düğümlenmesiyle vücuda geliyor.

Büşra üniversiteden yeni mezun olmuş, hayata atılmak üzere olan, muhafazakâr ve varlıklı bir ailenin türbanlı kızıdır. Modern ve progresif arzuları ile ailesinin onu yetiştirdiği ve alışkın olduğu değerler kendi içinde bir çelişki halindedir. Zeki, maneviyata önem veren ve yaşından öte bir bilgeliğe sahip olmasına rağmen muhafazakâr veya liberal Türkiye arasında nereye ait olduğunu çözememektedir.

Cumhuriyetçi bir gazetenin editörüyle yapılan bir iş görüşmesinin can sıkıcı finalinde ilk kez karşılaşan Büşra ile gazeteci-yazar Yaman’ın yolu, olaylı bir tv programının sonrasında tekrar kesişecektir. Tam da Büşra için ailesinin söz keseceği bir zamana denk gelen bu karşılaşmalar; Büşra ve Yamanda, özlerindeki benzerliğe göre değer kazanan bir yakınlaşmayı doğuracaktır.

Önyargılar, çevre baskısı, Yaman’ın yoga hocası sevgilisi Alara, Büşra’nın tutucu ama kişiliği gelgitlerle dolu sözlüsü Ferit ve tüm bunların yaratacağı absürd komik engellerle dolu aşka uzanan bir yolculuk.

Mine Kılıç (Büşra), Tayanç Ayaydın (Yaman), Çiğdem Batur (Alara), Coşku Cem Akkaya’nın (Ferit) başrolleri paylaştığı filmin yönetmeni Alper Çağlar. BÜŞRA, Alper Çağlar’ın ilk uzun metrajı olmasının yanında, usta çizer Bahadır Boysal’ın aynı adlı çizgi kahramanının sinema uyarlaması. BÜŞRA’nın senaryosu da Çağlar-Boysal ikilisine ait. Filmin yapımcılığını ise Alper Akman üstleniyor.

KAMPANYA

Dünyanın en yaygın sosyal iletişim ağı Facebook internet sitesinde, http://bit.ly/BusraFilmi sayfasına hayran olarak kampanyaya katılan, 5 Kişiye Fotoğraf Makinesi, 50 Kişiye Film Bileti, 100 Kişiye Bahadır Boysal İmzalı Büşra Filmi Kitabı hediye ediyor.

Yarışmada en fazla puan alan ilk 5 katılımcı 1’er adet Casio Exilim G1 19.9mm Fotograf Makinesi ödülü, en fazla puan alan sonraki 50 katılımcı Büşra Filmi için 2 kişilik davetiye ödülü ve sonraki 100 katılımcı Bahadır Boysal imzalı Büşra Kitabı ödülü kazanacak.

 
Toplam blog
: 26
: 834
Kayıt tarihi
: 01.10.08
 
 

Facebook'un onayladığı ilk ve tek türk ajansı Promoqube'de  Topluluk Yöneticisi olarak çalışmak..