Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Kasım '17

 
Kategori
Kitap
 

Büşra Yılmaz ve 4N1K

Büşra Yılmaz ve 4N1K
 

 

GünümüzünGençYazarlarından Büşra Yılmaz’ın 4N1K adlı kitabı, şimdilerde sürmekte olan İstanbul Tüyap Kitap Fuarı’nda kapışılmaktadır. Daha çok öğrenci nitelikli gençler kuyruk oluşturmakta olup ilginç ve duygusal görüntüler ortaya çıkmaktadır.

 

Yapıt, içerik bakımından Z kuşağına hitap etmekteyse de okumaya yönelim açısından olumlu sayılabilir. Kitabın kimliği ve özetini aşağıda okuyabilirsiniz.

Kitabın Adı:4N1K

Yazarı:Büşra Yılmaz

Yayın Tarihi: 2017-05-05

ISBN: 6051730547

Yayınevi: E

Baskı Sayısı:3. Baskı

Dil: Türkçe

Sayfa Sayısı:  488

Cilt Tipi: Karton Kapak

Kâğıt Cinsi: Kitap Kâğıdı

Boyut:13,5 x 21 cm

“Yaprak; küçükken, markette annesinden sürpriz yumurta istediği için bulgur reyonuna sıkıştırılıp çimdiklenenler, ilkokul önlüğünün altına eşofman giyip okula gidenler, yeşil silgisini diş izi yapanlar ve kırmızı kapaklı tüm dersler kitabının saman sayfalarını silerken yırtanlar kadar sıradan bir kız çocuğuyken; birlikte büyüdüğü dört çılgın erkek arkadaşı yüzünden akranlarından biraz farklı bir kız haline gelmiştir.

Dünyası, on iki yıllık dostları, gamzeli kahramanı Ali, tek ideolojisi 3P (pizza, pijama, pislik) üzerine kurulu bir çılgın, Oğuz, sevgilisini kendi vesikalık resminden bile kıskanan demirli, Gökhan ve notları toplamda bile 100’e ulaşamayan çorap fetişisti tatlı çapkın Sinan’dan ibarettir. Kalbi dördüyle tıka basa dolu, hayatı onlarla rengârenk olduğu için aşka ne inancı vardır ne de ihtiyacı...

Ama bir gün rutin (!) hayatı, doğum gününde gelen bir paket ile tümden değişir. Paketin içinde, gizemli bir aşıktan gelen, kızımızın asla giymeyeceği türden gösterişli bir elbise ve içinde de bir not vardır.

Genç yazarların ve yazar olmak isteyen herkesin buluşma noktası Wattpad, bu sefer de 23 yaşında yeni bir yazarı edebiyat dünyasına armağan ediyor. En çok okunan Wattpad yazarlarından birisi olan Büşra Yılmaz'ın 408 sayfalık satış rekorları kıran kitabı 4N1K, hem Epsilon Yayınevi tarafından 2015 yılında ilk kitap olarak basılıyor hem de Fabrika Yapım tarafından film olarak çekiliyor.

1994 Tokat doğumlu Büşra Yılmaz, hikâyelerini yazmaya ilkokulda başlıyor. Lise yıllarında senaryo denemeleri de olan yazarın yine bir Wattpad romanı olan Ölüme Fısıldayan Adam ise 4N1k'dan sonra 2016 yılında yine Epsilon Kitabevi tarafından okuyucularıyla buluşuyor. Düzce Üniversitesi Sosyal Hizmetler Bölümü mezunu olan Yılmaz'ın Moira Sarmalı adlı henüz basılmamış bir romanı daha bulunuyor. Mizah ve kendi kuşağına yönelik romantik gençlik romanları yazan yazarın bundan sonra yazmak istediği roman türü ise psikolojik-dram olarak tanımlanıyor. 4N1k kitabı ile Büşra Yılmaz okurlarına Yaprak'ın hikâyesini anlatıyor.

Tüm sıradan genç kızların sahip olduğu alışkanlıklara ve tutkulara sahip Yaprak'ın öyküsü birlikte büyüdüğü 12 yıllık arkadaşları gamzeli kahraman Ali, hayatı 3P yani pizza, pijama ve pislik üzerine kurulu Oğuz, deli gibi kıskanç Gökhan ve çorap fetişisti çapkın Gökhan ile renkleniyor. Kalbi annesi ve kardeşleri gibi sevdiği bu dört çılgın arkadaşı ile dolu olan Yaprak yavaş yavaş bir genç kız olsa da ne aşka ne de başka bir şeye ihtiyaç duyuyor.

Ancak bu rutin hayatı doğum gününde gelen bir paket ile kökten değişiyor. Çünkü paketin içinden normalde asla giymeyeceği bir elbise ve bir aşk notu çıkıyor. Paketteki elbisenin aslında bir kaç gün önce annesinin ona zorla giydirmek istediği pembe bluzu değiştirmek için gittiği butikte, hiç tanımadığı bir gencin sevgilisine almak istediği elbise olduğunu fark eden Yaprak böylece hayatının ilk şokunu yaşıyor. Ancak bir kaç gün sonra gelen kargo ise Yaprak'ın hayatını tamamen değiştiriyor. Çünkü kargodan bu sefer hayatında lastik pabuç dışında bir ayakkabı giymemiş olan Yaprak için alınmış bir çift topuklu ayakkabı çıkıyor. Kargoyu gönderen kişiden gelen notta ise; buluştuklarında elbise ile beraber bu topuklu ayakkabıları giymesi gerektiği çünkü onun güzel yüzünü görmek istediği yazıyor.

Kargoyu 4 çılgın arkadaşının yanında açan ve ayakkabıların topuklarının arkadaşları tarafından kırıldığını ancak yaşadığı 2. şoktan sonra fark eden Yaprak, kargonun sahibini ise bir süre sonra öğreniyor. Okulun en uzun boylu çocuğu Barış tarafından gönderilen notlar ve kargo ile başlayan ilgi yağmuru bitmiyor ve Barış, 4 koruyucusuna rağmen Yaprak'ın peşinden koşmaya devam ediyor. Yaprak aşık olmamaya çalışıyor, hatta bunun için iddiaya bile giriyor. Ancak iddialar teker, teker kaybediliyor. Arkadaşları ise önce çok kıskansa ve Yaprak'ı korumaya çalışsa da en sonunda onun da aşkı yaşama zamanı geldiğini düşünüp rahat bırakıyorlar.

Bir kişi hariç; Ali'... Ali, hem kendini hem de Yaprak'ı kandırmak için araya Bade ile olan ilişkisini soksa da Yaprak'a olan derin aşkı aslında hiç bitmiyor. İstemeden bir kavgaya karışan ve bıçaklanan Ali hastanede yaşam savaşı verirken Yaprak'ın hissettikleri ise genç kızın iyice aklını karıştırıyor. Ali iyileştikten sonra Barış ile birlikte gidecekleri partiye Ali tarafından bırakılacak olan Yaprak, içindeki duyguları dinlemeye çalışarak kendisi için en doğru kararı vermeye çalışıyor.

Yaprak aşk ile yüzleşerek çocukluğundan beri tanıdığı ve güvendiği Ali'yi mi yoksa kendisini ilgiye boğan Barış'ı mı seçecek, bunu kitabın en sonunda öğreniyoruz.

Daha önce ders kitapları yazarak yazarlık kariyerini sürdüren Büşra Yılmaz, bu kez gençlere yönelik mükemmel bir roman olan 4N1K ile okurlarının karşısına çıkıyor.

4N1K kitabında Yaprak adındaki bir genç kızın aşk ile yüzleşmesi anlatılıyor. Çocukluktan beri yakın arkadaş olduğu dört erkek yüzünden farklı bir şekilde büyüyen ve onlar yüzünden aşka uzak olan bu kız için hayatta bir tek Ali, Oğuz, Gökhan ve Sinan vardır. Fakat doğum günü çıkıp geldiğinde yeni yaşı ile birlikte hayatı da değişir. Kim olduğunu bilmediği birinden gizemli bir hediye alır ve Yaprak aşk ile yüzleşmek zorunda kalacaktır.

Büşra Yılmaz,4N1K romanı ile genç okurlarına sesleniyor ve onlara çok farklı bir aşk öyküsüi sunuyor."

 

 
Toplam blog
: 782
: 1295
Kayıt tarihi
: 18.08.08
 
 

Kırşehir Erkek İlköğretmen Okulu'nu, İzmir Buca Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümünü, İstanbul Çapa M..