Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Eylül '20

 
Kategori
Deneme
 

Buta, meleksi iyi

Bazıları, öyle işte Buta, kötüdür.

Böyle gelmiş böyle gider, derler ya, gerçekten öyle, geldiği gibi gidiyor, aynı. Fiziksel, zamansal değişiklikler bir şey ifade etmiyor, mal ortada.

Ne yaparsan yap, olacak ne ise bir biçimde olacak; ama yine de teslim olmak yok, mücadeleye devam Buta. Belki sen de aynı kaderi yaşayacaksın, değişen sadece yıllar olacak, bir iki mekansal kullanım; ama özünde aynı, benzerlikte kırgınlık.

Buta, sen taşlardan doku halını.

Aynı ana babanın çocukları değil mi, biri kötü, net kötü; biri iyi, meleksi; nasıl iş bu! Genler, ona buna çekimler, kız erkek farkı, ana baba tavrı, yaklaşımı, çevre, arkadaşlar....Buta, sen nineni dinle, git tezek topla gel, akşama üşümeyelim.

Değirmen, eski değirmen tekrar suya kavuşsa, dönse dönse dönse, karnımız doysa ve bütün insanlar iyi olsa, olmaz ama, yine de olsa.

Sen sevdiğine kavuşamadın, bırak bari sevdiğine o kavuşsun.

Bu dünyada herkes kendi halısını kendisi dokur, farkında veya değil; ama dokur. Buta, değişebilir miyiz, net kötüyken meleksi iyi olabilir miyiz? Sana eşlik etsek, biz de taş taşısak, tepelerde taştan halımızı dokusak...

Buta, elimi tut Buta, biliyorum daha küçüğüm Buta, ama büyüyeceğim, büyüdüğümde seni yanımda görmek istiyorum Buta, elin ellerimde Buta, ben sensiz meleksi iyi kalamam Buta, sen beni iyide tutuyorsun Buta, ben de seni.

Biz Buta, birlikte dokumalıyız hayat halımızı, sakın unutma!

NOT: Buta'dan yansımayla yazılmıştır.

Ş.Y.

 
Toplam blog
: 650
: 412
Kayıt tarihi
: 07.06.07
 
 

İzmir.  Aşk ve Şiir. Müzik. Kitap. Varlık ve Sözcükler ve .... ..