Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Mart '21

 
Kategori
Felsefe
 

Butlan 4

İkinci bir kişi; kendisi için besin bulma eylemini yapacak olan birinci kişimizin savunmasını kendi üzerine alır. Besin bulacak olan birinci kişi ürerinde boşalan savunma refleksi yerine ikinci kişimiz için besin bulma zamanı eklemiş demekti.

Birinci kişiden ikinci kişiye aktarılan savunma refleksi, ikinci kişi üzerinde; ikinci kişinin kendi kendisine besin bulacağı tekil kişi zamanını birinci kişiye doğru aktarmakla ikili transferler, bir kişi üzerinde bir türlü yüklenme olarak gerçekleştirir.  

Yine her bir kişi 6 parçalıdır. Ama kolektif alan içinde bir kişi üslendiği görevi gereği yükü, 6 çeşit yük değil; sadece bir çeşit yükten oluşan 5 parça yükle 6 parçadır.  Örneğin, bir kişimiz sırf besin bulmayla görevliyse;  bu kişimiz 5 kişiden 5 parça daha besin bulma işini yüklenir.  

Böylece kolektif alan içinde bir kişimiz 5 parça besin bulmayla daha yüklenirken, bir parça da kendisi için besin bulacağı nedenle; bu kişi yine 6 parça besin bulucu yükle yüklenmiştir.

İkinci kişimiz de savunma görevini üslenmişse; diğer 5 kişiden savunma reflekslerini kendi üzerine transfer eden ikinci kişimiz yine 6 parçalı savunma gayreti gösteren kendi üssü durumunu oluşacaktır.

Böylece besin bulma sorumluluğunu yüklenen kişi, savunma, barınma, yavru bakımı, nöbet tutma, iletime görevi yapma gibi kendisinden boşalan 5 parça yere; diğer 5 kişi üzerinde besin bulmayı transfer eder.

Boşalma-dolma ve dolma boşalma olarak gerçekleşen süreç; boşalan-dolan enerji dönüşümüyle; karşı tarafa savunma refleksi olarak boşalan enerji; bu tarafı besin bulmanın zamanı transferiyle doldurur.  

Böylece besin bulacak olan kişimiz yine 6 parça iş sorumluluğunun duygusuyla yüklü ve gerilimlidir. 6 parça işin tümü bir kişi üzerinde aynı işi görme mesaisi olmakla, bir kişinin yönelimi 8 saat boyunca besin bulma zamanına dönüşmüştür.

Karşılıklı durumla bir kişide 6 parça besin bulma işi potansiyel vardı. Kişinin karşı tarafta yüklediği savunması, yavru bakımı, dinlenmesi, nöbet tutması, gizlenme yeri bulması gibi 5 parça iş ile kolektif alan 5 kişi üzerine dağılan bir dallanma çatallanma yapan yoldaki eylemle, enerjinin dağılım akışıydı.

Bu akış diğer 5 parça işe karşılık olmakla 5 kişi üzerine doğru, pay olup; kolektif alan bölünen eğim potansiyeliyle bir akıştır.

Kısacası diğer 5 kişi üzerinde boşalan çeşitli iş, besin bulucu kişi üzerinde boşalan yeri sadece besin bulma bilgisiyle doldurur. 5 parça iş, kişimize; besin bulmanın enerji zamanı olarak eklenir.

1 kişi artık kendisine ait 6 parça işin stresiyle yüklü değildi. 1 türlü olan 6 parça işin sorumluluğuyla yüklüydü. Bu sorumluluk kendi dışında olanın sorumluluk bilinci olmakla; kolektif bilinçti.  Toplam 36 parça kolektif bilinç; yeniden 6 parçaya bölünüp her bir kişiyi 6 payıyla, kolektifin paydaşı yapacaktı.

Paydaşlık yine kendinizle birlikte, kendi dışınızda olan ikinci bir kolektif bilinçti.  Bir kişi üzerindeki 6 parçalı tekil zamanlı durum, kolektif alan içinde kolektif bir üssü duruma dönüşüyordu.  

36 parçalı içi kolektif alan içinde birleştiren toplam potansiyel adeta yokuş yukarı tırmanan kişinin enerji harcaması gibi fazladan enerji harcanmasını gerektiren düzenlemeydi.

Hayatın kendi düzen süreçleri gibi kolektif alan da fazla enerji sarfıyla ortaya konuyordu. Buna sistemin kendisine harcanan enerji diyorduk.

Kolektif durumla ve kolektif etkiyle kişimiz besin bulucu görev almıştır. Kişimiz kendisinin 5 ayrı işine harcayacağı tekil zamanın hepsini, kolektif üsle besin bulmaya kutuplaşır durum olarak kendine ekler.

Birbiri üzerinde birbiriyle karşılıklı sağlama yapma işi; kolektif üslü durumuyla sosyal ve kolektif bir ilişkiydi. Kolektif ilişki sorumluluk bilinci olan duyuştu. Sorumluluk tekil kişi gayretinden daha fazlası bir enerji harcanmasıydı.

Fakat sorumluluk bilinci tekil kişi gayreti içinde olmayan belirsizdi. Sorumluluk kolektifeydi. Kolektif alan da tekil kişide olmayan bir güvence ve gayreti sorumluluktan ötürü tekil kişiye veriyordu.

 
Toplam blog
: 418
: 104
Kayıt tarihi
: 26.11.10
 
 

26 yıllık sınıf öğretmenliğinden sonra emekli oldu. Şiir çalışmaları ve deneme türü olan, toplum ..