Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Eylül '13

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Bütün bunlar düş mü?

Bütün bunlar düş mü?
 

Bugün 2013-2014 öğretim yılı başladı, büyük kızım lise bire, küçük kızım ise üçüncü sınıfa başlıyor. Geçen sene olduğu gibi, ablası beraber sabah kalkıp hafif bir kahvaltıdan sonra 8:30 gibi evden çıkacaklar, abla önce kardeşini okulun bunduğu sokağa bırakacak ( okul sokaktan girince 50-60 metre içeride ) sonra belediye otobüsüne binip, 6 durak sonra yeni başlayacağı lisenin önünde inecek. Okul saatleri benzer saat 14:30 gibi bitiyor, dönüş sorun olmayacak. Büyük kızımız okul çıkışı kürek sporuna haftada 3 kez devam edebilecek. Küçük ise okul çıkışında haftada iki gün 2 saat ahşap işleri kursuna devam edecek. Bu yıl okullar da uzun yıllardan beri ilk kez bir değişikliğe gidildi. İkinci dil öğrenimi isteğe bırakıldı. Ama biz aile olarak ikinci dili gerekli bulduk kızlarımıza sorduk, abla Fransızcaya, kardeşi İspanyolcaya devam etmesine karar verdik. Her ikisine fazla bir yük oluşturmayacak.

Eylül’ün yarısını bitirdik, bu yıl havalar serin gidiyor. Deniz mevsimini erken kapatmak istemiyoruz. Gelecek hafta sonu Marmaris’e gideceğiz. Bugün Cuma akşamı 22:35 trenine yer ayırttık, cumartesi sabahı 07:15 de oradayız. Üç yıl önce gittiğimiz Çiftlik koyundaki apartta kalacağız. Pazar akşamı 21:50 treni dönüyoruz. Önümüzde ekim ayında bayram var, on gün tatil.  Hatay, Halep Lazkiye, Beyrut turuna gideceğiz. Geçen yaz Yunanistan’a yaptığımız 5 günlük gezi çok güzeldi, umarım bu gezimizde güzel geçer.

Zaman hızla akıp gidiyor, bir konser, bir gün sinema, bir gün halk sohbetleri akşamları TV izleyemez olduk. Mesai saatlerinin 45 saatten 40 saate indirilmesi (her gün bir saat erken paydos) kendimize önemli bir zaman kazandırdı. Haftanın üç günü düzenli spor yapmayı ihmal etmiyoruz. Dün arkadaşlar çağırdı, gidemedim. Belediye’nin düzenlediği seminerde semt pazarlarını nasıl daha çok çağdaşlaştırırız diye görüş alışverişinde bulunulmuş. Biliyorsunuz, son bir yıl içerisinde büyük umutlarla açılan AVM ler bir bir kapanıyor. Son bir iki tane kaldı, sanırım onlarda yakın gelecekte kapanacak. Cadde(ler)de hayat var.

Söz açılmışken birazda siyasetten bahsedeyim. İktidar partisi ile muhalefet partisi Atatürk ilkelerine yedinci oku nasıl kazandırabiliriz diye bir komisyon kurmuş, sevindirici. Umarım Avrupa’ya örnek olmaya devam ederiz. Ayrıca Merkez bankasının tekrar Ankara’ya taşınması, Ziraat Bankası’sını Konya’ya, Halk Bankası’nı İzmir’e taşınması çok iyi oldu.

Trabzon’a ve Çanakkale’ye Balık bakanlığınca açılan balık işleme ve konserve fabrikası yöre halkını sevindirdi. Diyarbakır’da açılan Ortadoğu Medeniyetler Fuarı bu yıl birçok gezgini o bölgeye çekti. Van gölünde düzenlenen su sporları gelecek yıllarda daha çok izleyici çekeceğini umuyorum.

İstanbul’un sanat ve tarih başkenti olması iktidara iyi puan kazandırdı. 3. köprünün yerine yapılan 2. tüp geçit, Tekirdağ Bandırma arası transit geçiş ve toplu taşımacılığın halk tarafından benimsenmesi ile trafik rahatladı, isteyince oluyormuş. Ardı ardına yapılan gelişmeler, İstanbul’a nefes aldırdı ve ilk kez nüfus geriledi, 12 milyonun altına indi.

Olmayacak şeylere düş kurma derler, sizce bütün bunlar düş mü?

 
Toplam blog
: 487
: 1730
Kayıt tarihi
: 01.04.07
 
 

1965 İstanbul doğumluyum. İTÜ Elektrik mühendisliğinden mezun oldum. Özel sektörde Kalite Bölümünde..