Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Sabiha Rana Melekler Yüreğinizden Öpsün

http://blog.milliyet.com.tr/sabiharana

19 Ağustos '15

 
Kategori
İlişkiler
 

Bütün insanlar ''Ahlak nedir?'' öğrenmeliler !..

Bütün insanlar ''Ahlak nedir?'' öğrenmeliler !..
 

Ahlaksızsınız işte !!!

Ah lak sız

***

Ahhhh

Keşke bir de başkalarının gözüyle görebilseydik kendimizi... Aslında çok zor değil içimizdeki aynaya bakabilmek azıcık düşünebilme yetisi bir çok şeyi görebilme ve anlama zenginliğini  katacak insanın dünyasına, cennetine...

Azıcık ya azıcık kendi gerçeğinizden başkasının gerçeğine geçmeyin. Sınır bilin. Haddinizi bilin ve ne biçim bir insan olduğunuzu düşünün, hatırlayın, bir şeyler yapın. Baktınız ki kayda değer bir şey yapmamışsınız. Daha doğrusu yapamamışsınız o yüzden milletin yaptıklarına ve yapıyor olduklarına ilgilisiniz... Bu durumda yapacağınız ilk şey, öğrenme yetisinin kapılarını ardına kadar açmak. Sadece öğrenin. Ama en çokta kendinizi öğrenin. Nasıl bir insan olduğunuzu, ne gibi bir karaktere sahip olduğunuzu en çokta başkalarından ne istediğinizi, ne beklediğinizi veya neyi isteyip istemediğinizi mühimi de başkalarını huzursuz etmemeyi, başkalarına haset etmemeyi öğrenin. Bütün bu yaptıklarınız inanın boşa gitmeyecek şimdi olduğu gibi, aynıyla ve misliyle size geri dönecektir. Bugün bir kez daha kendiniz için bir şey yapın. Birilerinin dedikodusunu yapacağız diye, kendinizin yarınlarını ateşe, çöpe atmayın. Siz sadece kendi hatalarınıza, yaşadıklarınıza neyi başarıp başaramadığınıza odaklanın ve o hatalardan ders çıkarmaya bakın. Hadi şimdi söyleyin bana; bundan güzel ahlak var mı?

Ben Sabiha Rana melekler yüreğinizden öpsün...

***Ahlak, insanın huylarının ve özelliklerinin bütünüdür. İnsan bu huy ve özelliklerinin etkisiyle iyi ya da kötü davranışlar gösterebilir. Ahlaklı olmak insanın doğru, güzel ve iyi davranışlarda bulunması; yanlış, çirkin ve kötü davranışlardan uzak durmasıdır.

Sözlük anlamı olarak ahlakın hem olumlu hem de olumsuz yönleri vardır. Fakat ahlak sözcüğü tek başına kullanıldığında genellikle olumlu bir anlam akla gelir. Olumlu manada iyi huylu güzel davranışlı kişiler için ahlaklı insan denir. Kötü huylu ve kötü davranışlı kişilere de ahlaksız insan denir.

 Facebook: https://www.facebook.com/sabiha.rana 

Facebook : https://www.facebook.com/pages/Sabiha-Rana/195799070435351?sk=timeline 

Twitter: https://twitter.com/sabiharana 

 Instagram : http://gramlove.com/user.php?id=1822121108&name=sabiharana

 
Toplam blog
: 1989
: 4996
Kayıt tarihi
: 26.10.06
 
 

Gazeteci - Yazar (NLP Uzmanı - İlişki ve Yaşam Koçu) Yaşarken dünyayı dolaşmayı, topraktan güneşe..