Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Kasım '06

 
Kategori
Haber
 

Bütün Türkiye Ecevit' i seviyor

Bütün Türkiye Ecevit' i seviyor
 

Karı-koca arasında ki sevgi, sadakat, dayanışmayı hep gıpta ile seyrettim.Rahşan Hanım için bundan sonra ki yaşam çok zor geçecek.

Bilindiği gibi Ecevit çok dürüst bir insandı. Terbiyesi, nezaketi, mütevazi kişliği ve yaşam şeklini ve diğer üstün vasıflarını tekrar saymak istemiyorum, bilinenin tekrarı olacak. Lider` in vefat haberini ilk duyduğum andan itibaren zihnimi kurcalayan soruya yanıt bulmaya çalışıyorum .

Bugune kadar hepimiz, en azindan cok buyuk bir kismimiz, ulkemizde ki siyasetcilerden sikayet edegeldik. Peki bu sikayetlerde ilk sirayi alan serzenis neydi? Politikacilarin durust olmayisi. Yillardir yalan yanlis soyleyen, calip cirpan, kaba saba insanlarin ulkenin idaresin de olusundan hep rahatsiz olduk, soylendik durduk.. Bulent Ecevit Turkiye siyaset sahnesin de rol alan tum politikacilarin icin de en temiz olaniydi ve uzayda degil, gozumuzun onundeydi ..peki bu sevgi ve saygi neden oya donusmedi ?Bugun ulkede ki herkesten duyulan bu ovgu dolu anlatimlar neden zamanin da yapilmadi da Ecevit ve Partisi guclu bir meclis cogunluguna sahip olarak iktidara getirilmedi? Demek ki Turk halki olarak biz secmeyi bilmiyoruz. Ya da, denildigi gibi ° her ulke layik oldugu sekilde idare edilir°. Bir seyi daha belirtmeden gecemeyecegim. Bu vefasizlik sadece halk tarafindan yapilan bir sey degildi. Partisinin icinde de Ecevit` in bu nezaketini, mesai arkadaslarina gosterdigi saygiyi suistimal eden, kibarligini zayiflik olarak algilayan hizipciler surekli oldu ve partisini paramparca ettiler. Artik bu konu tarih sayfalari icin de yer alacak. Hepimizin emin oldugu bir sey var. O gorevini yapmis olmanin verdigi huzur , icin de Turkiye sevgisi, Turkiye` nin gelecegi ile endiselenmeye devam ederek ve yorgun olarak gozlerini kapadi. Artik dinlenecek, Allah rahmet eylesin.

Not: Resim Milliyet fotograf galerisinden alinmistir.

 
Toplam blog
: 14
: 1620
Kayıt tarihi
: 30.08.06
 
 

İzmir'de doğdum. Halkla İlişkiler mezunuyum. Felsefe, Psikoloji, ülke ve dunya siyaseti ilgi alanlar..