Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Mart '13

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Büyü, büyücülük, büyücüler. Büyünün analizi

Büyü, büyücülük, büyücüler. Büyünün analizi
 

Büyü yapanda yaptıranda İslamdan çıkar. Reklamlar, bankalar, bazı pop müzik şarkıları, video kliplerin çoğu eskinin sihirlerini yapmakta...


Büyü ve Büyücülüğün Analizi. Günümüzde Kapitalizmin Büyüleri (Reklamlar)

Bakara Suresi 102. ayette büyünün varlığına ve Allah'ın izni olmadıkça etkisinin olamayacağına dönük ayetler var. ( Kuran'ın bir çok başka yerlerindede büyü konusu mevcut)

"Ve onlar, Süleyman'ın mülkü (nübüvveti) hakkında şeytanların anlattıklarına uydular. Süleyman inkâr etmedi; ancak şeytanlar inkâr etti. Onlar, insanlara sihri ve Babil'deki iki meleğe Harut'a ve Marut'a indirileni öğretiyorlardı. Oysa o ikisi: "Biz, yalnızca bir fitneyiz, sakın inkâr etme" demedikçe hiç kimseye (bir şey) öğretmezlerdi. Fakat onlardan erkekle karısının arasını açan şeyi öğreniyorlardı. Oysa onunla Allah'ın izni olmadıkça hiç kimseye zarar veremezlerdi. Buna rağmen kendilerine zarar verecek ve yarar sağlamayacak şeyi öğreniyorlardı. Andolsun onlar, bunu satın alanın, ahiretten hiç bir payı olmadığını bildiler; kendi nefislerini karşılığında sattıkları şey ne kötü; bir bilselerdi."BAKARA 102

Bazı sahih olmayan hadislerde Hz. Muhammed'in bile büyülendiğine ve onun üzerindeki büyünün Felak ve Nas ile açıldığına dair Hz. Muhammed'in Hayatı adlı eserlerde siyere geçmiştir. Bu kesinlikle doğru değildir. Büyünün etkisi Allah'ın izniyle olduğunu yukardaki ayette okuduk. Ayrıca Allah, müşrik Arapların Hz Muhammed'e yönelik olarak "Sen büyülenmişsin, cinlenmişsin" sözlerine Kuran'da Allah "Sen büyülenmiş değilsin" diyerek cevap vermesi, yıllarca siyer içinde bulunan Hz. Muhammed'in büyülendiği meselesinin doğru olamayacağını bize anlatmaktadır.

Geçmişte olan günümüzdede olmaktadır.

Geçmişte Medineli Bazı kötü niyetli Yahudi grupları Hz. Muhammed'i büyülemeye zehirlemeye kalkmışladır ama bunu başaramadılar. Bu huylarından vaz geçmeyen bazı geleneksel Yahudiler hala inatla bazı türbelere büyü yapma amaçlı gitmektedirler. İstanbul'da bulunan Hz. Yuşa'ya ait mezar bu amaçla kullanılan yerlerden biri onlar için. Müslümanların mezhep temelli ayrışarak birbirinin boynunu vurması için büyü yaptıklarına yönelik duyumlar almaktayım. Ben bu duyumları alsamda asıl büyünün nasıl yapıldığına açıklık getirmek isterim.

Aslında günümüzde kullanılan en güçlü büyüleme aracı Medya'dır. Bazı kötü niyetli Medyatörler bizleri kendileri gibi düşünmemize yönelik dizi, reklam ve filmleri göstermektedirler.

İhtiyacımız olmayan ürünleri bize aldırtıyorlar. Tüketimi karlılıkları içinm kışkırtıyorlar. Reklamlar ayrıca aldığımız ürünlerin fiyatlarınıda yükseltmekte.

Diziler ilk önce ahlakı hedef almakta, RTÜK sigara ve içkiye markaların üzerine sisleme yaparken BALDIZA, YENGEYE, YEĞENE sarkmaya onay verebiliyor. Diziler zengin ve fakir arasındaki uçurumlarda zengin hayat tarzını özendirmekte. 

Filmler ve çizgi filmler kendi içinde birçok gizli mesajlarla bizi ve çocuklarımızı büyülemekte.

Büyü ve büyücülükten kasıt bunları anlamalıyız. Medyada ki bazı saptıran yorumculara, reklamlara, çizgi filmlere filmlere dikkat etmeliyiz. Büyü evimizde, TV ekranlarında ve dikkat etmezsek çok çabuk büyülerler bizi. Dostu düşman düşmanı dost sanabiliriz.

Günümüzün en tehlikeli diğer büyücüleri de Bankacılardır. Hemen hemen her ay aldıkları seminer ve eğitimlerle müşterilerine nasıl yanaşacağını ve onlara bankanın ürünlerini nasıl satacağının tekniklerini öğrenmekteler ve sizin aslında hiçte ihtiyacınız yoksa bile sizi inandırıp ürünlerini satmaktadırlar. 

AVM'lerde büyülü mekanlardan, TV reklamlarında bombardıman olduktan sonra sadece orada kendinizi iyi hissetmenizin sebepleri neler acaba?

Olabildiğince alışverişlerinizi abartmadan ve fazla zaman harcamadan Banka ve AVM'lerden minimum ihtiyacınızı görün ve kaçın oradan. Yoksa ihtiyacınız olmayan şeyler için büyülere kapılarak ve para kaptırarak hem bütçenizi mahvedersiniz hemde Allah'a karşı olan sorumluluklarınızı yerine getiremezsiniz (Zekat, infak, sadaka vb mesela).

Aşağıdaki bazı linkleri izleyin ne demek istediğimi anlayacaksınız.

http://www.youtube.com/watch?annotation_id=annotation_977618&feature=iv&src_vid=nn4Rlvu_QIw&v=mr3p5ZIKXnM#t=55m51s

Bazı şarkıların tersten ve düzden okunuşları hayret verici mesajlar içermekte

https://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=nn4Rlvu_QIw&NR=1

Reklam ve ahlaksızlık bombardımanı. Bundan daha iyi büyü mü olur?

http://www.youtube.com/watch?v=jsBvzlqMisw

bu reklamlardan sonra Bakara 102'de anlatılan Kadın ve kocasını ayıran şeylerin neler olduğunu bi düşünün. Ahlaksızlık. Hepimiz tehlikenin içindeyiz...

Çünkü insandan ahlak giderse insandan geriye hayvandan bile beter mahluk kalır...

KAPİTALİZM ŞEYTANIN BİZZAT KENDİSİDİR. EN BÜYÜK BÜYÜCÜDÜR. ZATEN SON VİDEODA İZLEDİNİZ...

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..