Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Aralık '06

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Büyü Bozuldu

Büyü Bozuldu
 

İnsan özenle, severek iyi yaptığını düşündüğü bir işte an gelip bir arpa boyu yol kat etmediğini farkederse ne yapar ya da ne yapmalıdır? Ya o güne kadar etrafındakiler de ona alkış tutmuşsa ve o yaptığı şeyin hiç de düşündüğü gibi güzel ve özel olmadığını anlarsa ne yapar?

O biliyordur yapılan şeyle bir yere varılmayacağını ama birileri ona hala iyisin diye gaz veriyorsa ya da o ana kadar güzel yapıldığı düşünülen her şey aniden büyüsünü kaybetmişse, ya da o ana kadar büyüleyici bile olsa hedeflerine ulaşamadığı için işin içine kırgınlık girip sonrasında bu büyü bozulmuşsa, bütün emekler ziyan mı olur?

En başından itibaren hevesten başka bir şey değil midir yoksa? Böyle bir şey mümkün olabilir mi?

Gece yarısı herkes derin uykusundayken o aptalca bir heves uğruna günün yorgunluğu omuzlarındayken sevdiği işini yapmak uğruna inatla neskafe içerek gözlerini açık tutmak için mücadele ediyor olabilir mi?

İyi yapmadığına inanıyorsa bile bile niye bunu devam ettirmeye çalışır? Kapris yapıp kelimelere küsmüş olabilir mi?

Öyle bile olsa yeniden barışmanın bir yolu yordamı yok mudur, her şeyi öylece bırakıp uzaklaşmalı mıdır veya üstüne beton mu dökmelidir?

Kalıp savaşmak istese kime karşı savaşacaktır?

O güzelim büyü neden bozulur? Yeterince özen gösterilmediği için şımartılmadığı için ödüllendirilmediği için bozulmuş olabilir mi?

Büyüyü geri getirmek için ne yapmak gerek?

Kimbilir belki de kelimeler ona küsmüştür. Sebep kelimelere olan küslük ise, kelimelerle nasıl barışılır hiç öğretmediler ki...

Ayakkabımızın sokakta topuğu kırılsa bir biskrem yardımı ile sorunumuzu halledebiliriz ama ya o yüreğimizden kopup gelen kelimeler veya yüreğimizden geçirip de çok şey konuşup aslında hiç bir şey söyleyemediğimiz küskün kelimeler..

Bunlarla nasıl başa çıkılır!

Bütün bu olumsuzluklar geçici olabilir mi?

Aslında yaptığınız işte iyisinizdir de sadece keyifsiz olduğunuz için bütün bildikleriniz birbirine karışmış olabilir mi?

Veya bir rüya, güzel bir rüya belki de bir kitabın içinde ki bir kahramansınızdır. Bir solukta okunan kitaplardan. Öyle güzeldir ki çabucak biter...

 
Toplam blog
: 1929
: 661
Kayıt tarihi
: 11.11.06
 
 

  Hayatı ciddiye almam, emeği çok ciddiye alırım. Dünyanın en vazgeçilmez üçlüsü; çocuklar, çiçek..