Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Aralık '12

 
Kategori
Güncel
 

Büyük Buluşmada Kalpler, İzmir'de Attı...

Büyük  Buluşmada Kalpler, İzmir'de Attı...
 

Büyük buluışmada rekorlar kırıldı.


Turizmde 2013 rotası, şimdiden çiziliyor.

Travel Turkey  İzmir Turizm Fuarı, yarın sona erecek. Türkiye’nin önde gelen tur operatörleri, otelleri, havayolu şirketleri ve acentelerinin yanı sıra 20 ülkeden ve 60 farklı yöreden 700'ü aşkın katılımcının yer aldığı fuarın, bu yıl da yurt içi ve dışından gelen ziyaretçilerle fark yarattığı ifade edildi

Konferansa, Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı, dahil, tüm turizm yetkilileri söz aldılar Fuarla birlikte gerçekleştirilen konferans da, turizm sektörünün yeni yol haritasının çizildiği oturum başlıkları ise dikkat çekiyor.

Konferans kapsamında; Türkiye 2012'i nasıl geçirdi, ekonomik kriz sektörü nasıl etkileyecek?, Yeni dönem Türkiye'nin turizmdeki hedeflerinde nasıl bir değişiklik yaratacak?, Küresel kriz, ülkemizin yanı sıra Ege bölgesi'nin turizm potansiyelini nasıl etkileyecek?, Türkiye'nin ve Ege Bölgesi'nin turizm rotasında nasıl bir değişiklik yaşanacak? gibi sektörün için yaşamsal önem taşıyan sorulara yanıtlar aranacak, çözüm önerileri ve düşünceler paylaşıldı.

ENGELSİZ TURİZM PANELİ: Travel Turkey İzmir Fuarı kapsamında, Engelli Yaşamını Engelsiz Bir Hayat haline dönüştürme ve sosyal sorumluluk bilinciyle, panel organize edildi.

Panelde yer alan konu başlıkları şöyle; Engelsiz Turizm'den Ne Anlıyoruz?, İzmir'de Engelli Turizmi'nde Ne Durumdayız?, Engelli Turist Olmak, Avrupa Engelli Turizmi İçin Neler Yapıyor, İzmir'de Engelli Turizmi'nde Ne Durumdayız? 

İzmirağırlıklı olmak üzere tüm Türkiye'nin turizm zenginliklerini yabancı turizmcilere ve satın almacılara göstermenin en önemli hedefleri arasında olduğu belirtilen fuarın, bu amaç doğrultusunda dünyanın çeşitli ülkelerinden tur operatörleri ve seyahat acentelerinden satın almacıları, "Hosted Buyer Programı" adı altında fuarda ağırlandığı kaydedildi.

Türkiye’ye gelen turist sayısını, turist gönderen ülke sayısını ve gelen nitelikli turist sayısını artırmak hedefiyle bu yıl çok farklı ülkelerden gelen ve turizm satın almacısı niteliği taşıyan 50’in üzerinde konuk fuarda ağırlandı, Valilik ve İl Kültür Turizm Müdürlükleri yer aldı. Karadağ’ın partner ülke, Kastamonu’nun ise partner il olarak yer aldı.

Şunun şurasında Kastamonu, son yıllarda katıldığı bütün fuarlarda düzenlediği etkinlikler ve standlar nedeniyle çeşitli ödüllere layık görüldü.

BU YIL PARTNER İL: “KASTAMONU” Kastamonu son olarak katıldığı 2003 yılındaki uluslar arası İzmir Turkey Travel Fuarından sonra 5 yıl, hiçbir  turizm fuarına katılmadı. Ve ondan sonra, iştirak ettiği fuarlarda, üst üste “bölgenin havasını en iiyi yansıtan stant” ödüllerinin yanı sıra en iyi otantik stand, en etkin  ve geniş birliktelik ödüllerini aldı.

KASTAMONU, FARK ATTI Komşu illerin, Kastamonu yanında, gemici feneri gibi cılız kalması, düşündürücü. Komşu iller, Kastamonu’dan çok şey öğrenmeleri gerekiyor. Türkiye’ye gelen turist sayısını, turist gönderen ülke sayısını ve gelen nitelikli turist sayısını artırmak hedefiyle bu yıl çok farklı ülkelerden gelen ve turizm satın almacısı niteliği taşıyan 50’in üzerinde konuk fuarda ağırlandı.

GENİŞ KATILIMTurizm Fuarı’nda; otel ve seyahat acentelerinin yanı sıra kalkınma ajansları, belediyeler, otel ekipmanları tedarikçileri, araba kiralama ve hava yolu şirketleri, deniz ve kültür turizmi, kongre, inanç, sağlık, eğitim, yatçılık, golf, kış sporları, gastronomi gibi çeşitli kurum ve kuruluşlar, Valilik ve İl Kültür Turizm Müdürlükleri yer aldı.

Valilikler, komşu stand’ın valileri ile sık sık birbirlerini ziyaret ederek hasret giderdikleri görüldü.

Öte yandan Manisa’nın, Çanakkale’nin, Trabzon’un  çeşitli atılımlarla görsel nesnelerle tanıtım yapmaları ilginçti Bilhassa il valilikleri, görselliğe hitabeden,  memleketin  otantik neyi var neyi yoksa, ortaya dökerek sergilemesi ilginçti. İlginç olan bir şey daha vardı ki, kendisi küçük bir il  olmasına rağmen,

Mamülleriyle ünlü Bartın’ın “tel kırma” örtü ve tepsili motifleri epey alıcı buldu. Fuar ziyaretçileri, özellikle aradılar, onca hengamenin arasından  standı buldular.

FUARDAN NOTLAR: Manisa mesircileri, yasaklanmağa çalışılan Muhteşem Yüzyıl dizisindeki gibi giyinmişlerdi. Ellerindeki sopa ile mesir macunu karıştırıyorlardı. Tabi biz bu arada 3 kızımızı “Mesir Güzelleri ” seçtik, Manisa’dan evvel. Bir de milli amigo vardı. İsmi Aşkın. Başındaki Çanakkale askerinin giydiği şapka ile enteresandı. Bir sarışın güzel vardı. “Fotoğrafımla şansım açılır, ileride manken olurum” diyordu. Kastamonu Valisi, mutluluk tablosu çiziyordu.  Ve, çoğunluk, ayaza rağmen, dışarı çıkıp, sigarasını orada tüttürüyordu.

BARTIN VALİSİ VE EŞİ: Öte yandan Bartın  Valisi, kollarını  Bartın için sıvazlayarak, her tarafı “Bartın kokulu” Bartın Standını bekledi. Yanında eşi de vardı. Dört gün, dört gece, Bartın için görev yaptılar.

Durumdan ilham alarak, onları bir arada görüntülemek istedik. Ve teklif ettik: “ Eşinizle bir resim çekelim” diyerekten. “Olmaz!” diyerek kestirip attı Valimiz. Bir de yol gösterdi: “ İnternete girer, alırsınız oradan” diyerek. İnternette Vali ve eşinin resmi ne arar? Biz çekersek, Google Amcamız onları oraya kor. Doğrusu bir mana veremedik. Cevaben pekala dedik, ardından da düşündük. “Bir vali, vilayetini bu fuarda da temsil ediyor, hem eşi ile birlikte. Bu güzelliği, resmedersek, temsil daha da sıcak bir havaya bürünür. Acaba neden resim endişesi yaşadı da bizi reddetti. Halbuki bizi oraya, elimize not tutuşturarak aylar öncesi çağıran kendisiydi. Şimdi de , bunu unutmuş gibi davranıyor”

TEMSİL , BİR SANATTIR: “Temsil etmek” önemli bir olgu. “Eşli olarak” temsil etmek, temsili daha da manalaştırır, kuvvet kazandırır. Temsilden de maksat budur. Yeryüzünde de böyledir bu işler. Bunları, Bartın Valisine biz öğretecek değiliz. Kendileri gayet iyi bilir. O halde neden öyle davrandı? “Eşli resim talebimiz neden geri çevrildi?” değil mi? Yahut, yahut, “Bartın dışında, eşiyle birlikte gözükmek istemedi” diyebilir miyiz? Diyemeyiz. O halde? İpin ucu, şimdilik açık kaldı.

Mamafih, Bayan ve Bay Savurları, sohbetleri anında görüntüledik. Esas isteğimiz, birlikte yan yana, objektifimize özel olarak bakmalarıydı. Bu bakış;  "Bartın'a ve Bartın’lılara"  bakış manasını taşırdı. Ve daha manalı olurdu. Biz, bir validen, bunu beklerdik. Bunda da, hemfikir değil misiniz Sayın Bartın Valisi?

 

 

BARTIN VALİSİ TRT'NİN CANLI YAYININDA. SPİKER YÖRESEL YEMEKLERİNİ, TARİFLERİYLE BİRLİKTE İSTERKEN,  VALİ, "PUMPUM ÇORBASI" NDAN B AŞLADI, EMİN OLMAK İÇİN, NOTLARINA BAKAR GİBİ OLURKEN, "UNUTMUŞ OLMAYAYIM" DEMEYİ  DE İHMAL ETMEDİ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..