Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Şubat '20

 
Kategori
Siyaset
 

Büyük Acılardan Sonra..

Daha ne kadar acılar yaşayıp ders alacağız merak ediyorum. Elazığ-Malatya deprem acıları, İdlib´de toprağa düşen askerlerimizin acısı, Van´da çiğ faciası acımız ve bir gün arayla dün akşam yaşanmış olan uçak kazası acımız..

Yaşadığımız olumsuz durumlarrdan dolayı sorumlu yada sorumluları arayacağımıza üstüste yaşadığımız acıları yüreğimizin derinliğine gömerek ülke için nelerin yapılması gerektiğini düşünmek ve adımlarımızı atmaktır.

Vatandaş siyasilerden bunu bekliyor.  Yani iktidar ve muhalefetiyle birlikte ülkenin birrinci sıradaki en önemli meselesinin çözülmesini istiyor. Suriye meselesinin çözümünü bekliyor vatandaş.

Vatandaş biliyor ki Suriye meselesi çözüme ulaşırsa ülkenin diğer meseleleri çorap söküğü gibi kendiliğinden çözülecektir.

Suriye´nin bölünmesini ve bölünmesinden elbetteki yararlanmak istemeyiz istemiyoruz. İstersek enn yakın sınır komşusu olarak ülkemiz zarar göreceğinin idraki içerisindeyiz. Tıpkı arazi sınır komşumuz misali eğer sınıır komşumuz ortakları arasında bir sorun yaşanıyorsa sorunu çözmek durumundayız. Sorunu çözmek yerine sorunların devamından kar elde etmeye çalışırsak o sorundan zaralı çıkacak olanın kendimiz olacağını iyi idrak etmemiz gerekiyor.

Demem şu ki; meclisste bulunan AKP/CHP/HDP/MHP/İP/SP liderleri bir araya gelerek bütün bu acıları yaşadıktan sonra Suriye meselesini kökten çözmek için karar vermelidir.

Karar vermek demek meselenin çözümüne gitmek demektir.

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..