Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Kasım '15

 
Kategori
Dünya
 

Büyük adamlar toparlar, küçük adamlar böler

Büyük adamlar toparlar, küçük adamlar böler
 

görsel internetten alıntıdır


Yıllar önce Mihail Gorbaçov’u televizyonda izlemiştim ve eşime söylediğim sözler aynen şöyleydi. “Bu adam bu ülkeyi mahvedecek, dağıtacak” dedim.

Şu anda 84 yaşında olan, 1990 yılında Nobel Barış Ödülü alan Mihail Gorbaçov ülkesinde reformlar yapmaya çalışıyordu ve yaptığı reformlar sonucu Sovyetler Birliği’nin dağılmasına neden oldu. 1988 yılının Ekim ayında devlet başkanı olan Mihail Gorbaçov’un politikası Glasnost (açıklık) ve perestroika (yeniden yapılanma) idi

Reform hareketlerinden sonra ekonomi kötüye gitti ve düzelme olmayınca birçok insan iş için değişik ülkelere gitti ve bazı bayanlar ailelerine destek olmak için uygunsuz işlerde çalışmak zorunda kaldı ve onlara ülkemizde “Nataşa” denildi. Çoğu kültürlü, meslek sahibi olan bayanların bu durumlarına “Ne hallere düştüler” diye biz bile üzülüyorduk. 

Şu anki Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise "Sovyetler Birliği'nin dağılması 20.yy'ın en büyük trajedisidir" demiştir. Putin döneminde ise ülke ekonomisi hızla büyümüş, merkezi otorite kuvvetlendirilmiş ve Putin 3. Kez devlet başkanı seçilmiştir. Putin ülkesinin bağımsızlığı konusunda da çok önemli adımlar atmış olan bir liderdir.

Ülkesini hızla toparlayan Vladimir Putin için büyük bir devlet başkanı diyebiliriz ve dirayetli kişiliğiyle, yeteneğiyle, azmiyle bugün birçok kişinin hayranlığını kazanmıştır.

İyi ilişkiler içinde olacağım derken ülkesinin menfaatlerini göz ardı etmeyen ve ülkesini tekrar toparlayan bir lider olarak Dünya tarihine olumlu özellikleriyle geçecek bir lider olmayı hak etmiştir.  

Sonuç olarak küçük adamlar parçalar, büyük adamlar bir araya getirir, toparlar.

 

 

 

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..