Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Nisan '13

 
Kategori
Futbol
 

Büyük Beşiktaş özlemi

Büyük Beşiktaş özlemi
 

Eski güzel günlerin özlemi ile


Beşiktaş bugün Ordu maçını kazanıp çok az da olsa 2.'lik iddiasını sürdürken, en azından UEFA şansı ortadayken bir grup taraftar yine Samet Aybaba'yı istifaya davet etmiş ve tatsızlıklar yaşanmış. Tabi nereden baksanız üzücü; her şeyden önce bu davranışlar büyük ve şanlı Beşiktaş'a yakışmıyor.

Bu arada, yadsınamaz ama gözden kaçırılan gerçekler var tabi; Samet hocaya sezon başında ne verebildik de şampiyonluk bekliyoruz? Çoğu sakat bir avuç Portekizli, önceki yıllardan Sivok, Hilbert, artık en eski olan kaptan İbrahim Toraman ve yeni gençler. Bu, yeniden harmanlanması gereken kadro bir de, Avrupa kupalarına katılamama şansızlığını yaşadı. Ama buna rağmen ilk yarı sonunda, çok gol yiyen ve fakat ligin en çok gol atan takımıydı Beşiktaş. Hatta zaman zaman, göze hoş gelen hücum futbolu oynatıyordu takıma Samet hoca. Şimdi insaf edelim ve elimizi vicdanımıza koyup soralım; bir Galatasaray'ın ve bir de Fenerbahçe'nin kadrolarına bakalım, hatta yedek oyuncu listelerine bakalım, Beşiktaş'ta böyle bir kadro zenginliği var mı? Açıkçası yok, arada, Niang ve Dentinhio alındı, onlar da sakat çıktı, sezon da bitiyor üç hafta sonra. Bu duruma çok üzülüyorum, bence Samet hoca elinden geleni yaptı, ama niye bu kadar sabırsısız anlayamıyorum. Dileğim odur ki, inşallah yönetim sezon sonunda sağlıklı bir değerlendirme yaparak, önümüzdeki yılın ve gelecek yılların o Büyük Beşiktaş'ını tekrar yaratır. Uygun görülürse Samet Hoca'ya destek vermek de hepimizin borcudur. 

Son olarak şunları söylemek isterim: Beşiktaş her zaman evlatlarına sahip çıkan örnek bir kulüptü, yine de öyledir ve öyle kalacaktır. Ben, yıllar önce, Baba Recep, Nazmi, Necmi, Varol, Kaya, K.Ahmet ve daha nice değerli büyük oyuncularımızı izlemiş bir Beşiktaş aşığıyım, tarihimize yakışır bir kenetlenme ve hoşgörü içinde olmamızı, tekrar Büyük Beşiktaş'ı ortaya çıkarmamızı çok istiyor ve diliyorum.

Hadi bakalım, hep beraber taşın altına elimizi koyarak bu büyük özlemi, " Muhteşem Beşiktaş'ı" yeniden canlandıralım.

 
Toplam blog
: 220
: 2018
Kayıt tarihi
: 02.07.06
 
 

Yazmak, ufkun da ötesine taşan engin bir serüven gibi gelir bana ve gençlik yıllarımdan bu yana v..