Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Mayıs '14

     
    Kategori
    Siyaset
     

    Büyük çerçeve

    Siz İdris Naim Şahin'i 'bir takla at' lafından tanıyorsunuz ama ben size başka bir yönünü anlatmak istiyorum; Devlet Bahçeli'den övgü almasını sağlayan bir yönü.

    Hatırlayacağınız üzere, İdris Bey, iç işleri eski bakanı, AK Parti döneminin en büyük terör operasyonunu gerçekleştirmiş ve eş zamanlı pek çok ilde KCK yönetici ve militanlarının göz altına alınmasının talimatını vermişti.

    Bu durum hem PKKlı yöneticilerin hem de çözüm sürecine balta vurulduğunu düşünen iktidar kanadından bazılarının büyük tepkisini çekmişti. Bunun sonucunda da İmralı-Ankara görüşmelerinde! isminin üstü çizilmiş ve iç işleri bakanlığı görevini bırakmak zorunda kalmıştı.

    İdris Bey'den sonra gelen bakanlar bu durumun ve örgütün üzerine gitmekten vazgeçip, iddaları hasır altı etmeyi tercih ettiler. İdris Bey zamanında göz altına alınan ve ya tutuklanan KCK militanlarının çoğu kademeli olarak serbest bırakıldı.

    Türkiye'yi bugüne getiren sürecin perde arkasıdır bu olaylar örgüsü. Son günlerde Okmeydanında ki olayları çıkaranlarda, büyük şehirlerde ortalığı karıştıranlarda, polise molotof atanlarda KCK üyeleridir.

    Ulusal medyaya yansımayanları da saymak lazım, Konya-Eskişehir-Kayseri de hareketlenmeye başlayan üniversiteler. Son olarak ülkenin Başkentinde Ankara Siyasal'da, Mülkiye Mektebi, yaşanan akıl dışı olaylar.

    Bugün ülkenin geldiği şu kaos ve savaş ortamından KCK ve şehir yapılanması sorumludur. Ancak onları serbest bırakan, İmralı'ya güvenen ve talepleri istisnasız kabul edenlerin artık bir düşünme vakti gelmiştir.

    İç İşlerinin emriyle Emniyet Genel Müdürlüğü acilen operasyonlara başlamalıdır aksi halde ülkemiz 35 yıl geriye gidip 70lerin sonuna dönmek üzeredir.

     
    Toplam blog
    : 1
    : 18
    Kayıt tarihi
    : 29.05.14
     
     

    Siyasetin bilim olduğuna inananlardan. 'Kangren olmuş uzuvlar lavanta suyuyla iyileştirilemez..