Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Temmuz '08

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Büyük gömlek..

Büyük gömlek..
 

Emek harcamadan, üzerinde hayal kurmadan, hayallerinizi gerçekleştirmek için hedef ve ideal belirlemeden, hiç efor harcamadan, sadece poker usülü blof ve taktiklerle, karşı tarafın temiz ve saf duygularını kullanarak kazanılan kazançlar hakkında düşünceleriniz nelerdir.?

"Aklımı kullanarak kazandım"..
"Karşı taraf evet dedi..din-i açıdan hiçbir sorumluluğum yok"..

Nasıl oluyor bu.?
Siz, biri'nin malına göz dikeceksiniz o mal'ı almak için..ve mal sahibine gerek mal'ın değerini düşürmek için çeşitli oyunlar oynayacaksınız, entrikalar çevireceksiniz..gerekirse dolaylı gözdağları vereceksiniz ve karşı tarafın malını yağdan kıl çeker gibi ucuz'a kapatacaksınız ve buna, "karşı taraf evet dedi, din-i açıdan sorumluluğum yok" diye kendinizi savunacaksınız..

Böyle mi.?..
Yoksa, üzeride emek harcayarak, hayal kurarak, hayallerinizi gerçekleştirmeniz için belli hedef ve ideal belirleyerek, efor harcayarak, katışıksız dürüst olarak kazanmak mı.?

Tabiki herkes ikinci yazdığımı destekleyecektir, çünkü doğru olan budur..İşiniz küçük de olmuş olsa, beyin gücünüzle yapabildiklerinizle yetinip, daha fazlası için beyin gücünüzü geliştirme yollarını arayarak, kimsenin kazançlarına göz dikmeden fazla kazanc'a yönelmektir..

Sevgide de öyle değil midir?
Emek verilerek kazanılan sevgiler bitimsiz değilmidir?
Oysa, emeksiz, çıkar ilişkiye dayanan sevgiler hep kısa süreli sevgilerdir..
Emeksiz kazanılan kazançlar da kısa sürelidir..veya emeksiz kazanılan kazançların içinde boğulursunuz çünkü o varlığın içindeki gömlek size büyüktür..giyemezsiniz..

En güzeli, en yakışanı size uyan gömlek değil midir?

Sevgiler..


 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..